Beste Hugo

By 18 december 2021 Uncategorized

Hoe gaat het met je man? Alles kitsch achter de rits? Weet je Hugo, er moet me iets van het hart: ik heb achter je rug om contact gehad met Diederik (Gommers). Het is je misschien opgevallen dat hij de laatste weken wat minder in het nieuws is. Weet je waarom? Omdat hij, zo heeft hij tegen mij gezegd, ‘het liegen beu is’. Hij is zogezegd uit de kast gekomen. Misschien moet jij dat ook eens overwegen, want het begint zo langzamerhand toch wel een beetje pijnlijk te worden om jou te horen praten over de aanpak van deze zogenaamde pandemie. Het zou je sieren als er open en eerlijk voor uit zou komen dat je ongelijk had indertijd, dat je het er nog eens over hebt gehad met je vriendin en hebt besloten om, net ls Diederik, het bijltje er bij neer te gooien.

Een jaar later was er toen opeens het vaccin. Toen was het hek van de dam, je ging helemaal los. Ik weet best dat jij dat niet allemaal zelf verzon, maar dat het OMT jou de woorden in de mond legde, maar kom op, daar had je toch jezelf best wat beter over hebben kunnen laten informeren? Dank je de koekkoek Hugo, jij weet toch ook best dat dat een fabeltje was. Desondanks bleef je oreren dat iedereen aan de prik moest, dat je geen enkel begrip had voor mensen die dat niet wilden en dat iedereen, rechtom of linksom, zijn mouw op moest stromen zodat de spuit er in kon. Maar zei je: ‘Het zal NOOIT verplicht worden. Dat doen wij hier niet, zo zitten wij niet in elkaar.’

Sat heb je daarna nog talrijke keren in verschillende bewoordeingen herhaald: ‘Dat gaat niet gebeuren! bezwoer je ons. Nou begrijp ik best dat je je toevlucht moest nemen tot het verkondigen van onwaarheden. Ten eerste wist je natuurlijk van toeten noch blazen, ten tweede heeft het Mark ook geen windeieren gelegd en als laatste: je had een missie! En die zou je, wat er ook gebeurde, tot een goed einde brengen. Iedereen moesten zou geprikt, zelfs als ze natuurlijke immuniteit hadden.

Je riep bijvoorbeeld tegen de mensen die daar niet aan wilden: ‘Je eet toch ook wel eens een broodje frikadel’. Nou eet lang niet iedereen frikadellen, maar ik snap dat jij als Bourgondische Brabander als eerste daar aan moest denken. Al moet ik wel bekennen dat ik heel vroeger, toen ik een jaar of twaalf, dertien was bij de voetbalclub wel een paar broodjes fricadel heb weggewerkt, maar als je ouder en wijzer wordt, begrijp je dat dat niet hel goed is voor je en houd je er mee op. Dan kom je er bijvoorbeeld achter dat niet alleen een fricadel hoogst ongezond is, maar dat ook het aanbod van de supermarkt vol zit met onnatuurlijke stoffen waaar je dik en ziek van wordt. Dat terzijde.

Maar goed, jij hield moedig vol: ‘Zo’n prikkie kan helemaal geen kwaad!’ Het leek wel of je het tegen kleine kinderen had ie hu eten niet wilde opeten. Zo had jij je eigen tactiek om je gelijk te halen. Je riep bijvoorbeeld grijnsend: ‘Als je weer vrij wil zijn, als je wil dansen bij Jansen, dan zit er niets ander op, dan moet je het vaccin nemen’. Dat dat een pertinente leugen is, omdat die tent allang niet meer bestaat, dus dat je daar ook niet meer kan dansen, is nogal onprofessioneel en kinderachtig van je, maar dat je mensen probeert over te halen om het vaccin te nemen, door te blijven roeptoeteren dat het 100% veilig is en niet stoer als je weigert, is hoogst kwalijk.

Want weet je wat Diederik nog meer tegen me zei? Dat die vaccins van jou helemaal niet veilig zijn, dat ze de eerste maand nog wel iets doen aan bescherming, maar dat dat per maand minder wordt, net zo lang tot ze na een maand of zes vrijwel niets meer doen. Dat is al erg, maar het werd nog erger: ‘Die vaccins doen helemaal niks!’ zei hij. Dat het vaccin je immuunsysteem verzwakt, waardoor je dus gemakkelijk Covid – en op den duur ook andere ernstige ziektes zoals kanker – krijgt – zei hij er niet bij. Niet dat ik daar van op kijk. Als het sins 2003 niet is gelukt om een veilig en werkend vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus, hoe kan het dan nu in zes tot negen maanden wel gelukt zijn? Om dat te begrijpen, hoef je niet heel slim te zijn.  Toch houden de mainstream media stug vol dat het coronavirus nieuw is. Dat is dus niet waar, het coronavirus bestaat langer dan wij.

Ons wordt voorgehouden dat we er daarom in het begin nog maar weinig van wisten, maar dat is dus klinkklare onzin, sinds Sars  zijn ze al op zoek. Het is misschien ook leuk om te vertellen, dat wetenschappers die wel vooruit keken, bloed hebben getapt van mensen die met dat virus waren besmet – dit virus verschilt 20% van het huidige coronavirus – en daardoor weten dat ze er nu nog steeds immuun tegen zijn. Dus was het eerste idee dat we voor kudde-immuniteit moesten zorgen, zo gek nog niet.

En dan zou er nu opeens een oplossing zijn, die het probleem oplost en nog veilig is ook. Maar jij weet net zo goed als ik dat daar normaal gesproken minimaal tien jaar voor staat en in dit geval dus meer. Het is wel grappig dat jij in maart 2020, toen er dus nog helemaal geen vaccin was, al riep dat het vaccin de enige manier was om uit de crisis te komen – toen er voor alle duidelijkheid ook nog helemaal geen crisis was.

En nu nog steeds niet. Ondanks alle ophef over en reclame voor de maatregelen tegen coron,a dag in dag uit op radio en televisie, is er helemaal geen crisis; een gezond mens heeft 0,3% kans om ziek te worden, veruit de meeste slachtoffers vallen in de groep boven de 70 en die zijn veelal veel te dik en hebben bijna allemaal een of meer onderliggende ziektes zoals kanker of diabetes. Dus was jouw mantra – ‘alleen met het vaccin eronder’ – op z’n minst nogal voorbarig.

Ook wel wat vreemd voor een minister van VolksGEZONDHEID trouwens. Want toen wisten we al een paar jaar dat meer dan tien mijoen mensen in ons land chronisch ziek zijn. Dus toen had je al wel kunnen bedenken dat er veel meer mogelijke oplossingen waren tegen het coronavirus. Waarom zei je dat niet. Je had bijvoorbeeld kunnen zeggen dat ze bezig waren om medicijnen te ontwikkelen zodat we de ziekte konden genezen, dat we met z’n allen misschien gezonder zouden moeten gaan leven, zodat we niet zo snel besmet zouden kunnen worden, dat de afgelopen tien jaar de zorg was uitgekleed door Mark en zijn kabinetten, maar als we nu werk zouden maken van betere werkomstandigheden voor het verplegend personeel, dat ook al erg zou helpen, maar nee, het vaccin was echt de enige oplossing.

Het is vandaag, zaterdag 18 december, je laatste kans om het tij te keren, maar gezien de berichten op het nieuws, gaat dat niet gebeuren. Natuurlijk is dat geen verrassing, als je eens op het verkeerde pad bent belandt, is het lastig om toe te geven dat dat zo is. Als je doel is mensen kapot te maken, kan jen niet opeens zeggen: ‘Sorry, ik heb het verkeerd ingeschat’. Maar je kan inmiddels wel weten dat een lockdown meer slachtoffers zal opleveren dan alleen de ziekte; er zullen, net als bij eerdere lockdowns, meer mensen doodgaan door depressie of eenzaamheid dan door het virus. Nou kan jij dat natuurlijk niet weten, want jij vertrouwt blind op het OMT en verdiept je verder niet in de materie.

Het is wel jammer dat je je laatste Huzarenstukje niet meer zelf kunt afronden, maar gelukkig heb je het goed voorbereid: de 2G gaat er komen waarvan ieder die tot 10 kan tellen de gevolgen kan voorspellen: meer depressie, meer eenzaamheid en meer zelfmoord. Ik weet niet wie je taak over zal nemen, maar als het zo’n zelfingenomen, gewetenloze gast is als jij, dan is er voor ons, het volk, weinig hoop; de vaccinaties zullen steeds meer dodelijke slachtoffers eisen, en voor de maatregelen geldt hetzelfde. Jou wacht een rechtszaak aan het eind van dit jaar. Ook iets om naar uit te kijken. Het zal het begin zijn voor de grote schoonaak. Wat er overblijft is een verdeeld volk, een enorm aantal doden en invaliden. Ik zou zeggen: ‘Wees er trots op!’ Dat kan je je kinderen, als ze iets groter zijn, gaan vertellen. Sterkte!

 

Leave a Reply