Het wachten is op het vaccin

By | Uncategorized | No Comments

Gisteravond bij Beau was de hamvraag aan het publiek: ‘Ga jij het vaccin gebruiken als het er is?’ Iedereen zei volmondig ‘ja’. De gemiddelde leeftijd van dat publiek schat ik op 40-45. Bovendien waren deze mensen niet dik en zagen er gezond uit (geen chronische aandoeningen).

Maar wie komt er in aanmerking voor zo’n vaccin? Krijgen alle kinderen en volwassenen die een of meer chronische aandoeningen hebben, net als bij griep een oproep?

Aangezien 90% van alle dodelijke slachtoffers van Covid19 te dikke mannen boven de 70 met een of meer chronische ziektes onder de ledenen zijn. Kinderen en jongeren tot achttien jaar zijn vrijwel onschendbaar als het om dit virus gaat. Mensen vanaf achtien tot 70 hebben een veel kleinere kans door dit virus te grazen genomen te worden. Voor wie is dan het vaccin?

De groep boven de 70 die op de IC terechtkwamen is al zo kwetsbaar dat zelfs als het vaccin zou werken, ze daar nauwelijks baat bij zullen hebben. Het virus is niet de oorzaak, het geeeft deze patienten alleen het laatste zetje. De kans dat kinderen en jongeren tot 18 jaar ziek worden is te verwaarlozen. Daarvoor is het vaccin volkomen overbodig. De middelste groep is licht kwetsbaar, dat zal door zo’n vaccin niet veranderen.

Slachtoffers in procenten

Samenvattend: er zijn zo’n 6000 mensen overleden aan Covid19. Dat is een kans van minderdan 1 op de 3000. Als we dat onderverdelen naar bevolkingsgroepen op basis van leeftijd, en naar mannen en vrouwen, dan zijn er in de groep 0-15 (3 miljoen mensen) 0 mannen en 0 vrouwen aan Covid 19 overleden. In de groep 15-25 (2,1 miljoen) is 1 man en 0 vrouwen aan Corona gestorven. Tot 25 jaar is er dus 1 mannelijk slachtoffer.

In de groep 25-45 (4,2 miljoen) 17 mannen en 3 vrouwen: kans mannen 1 : 250.000 en vrouwen 1 : 1.500.000. In de groep 45-65 (4,8 miljoen) overleden 223 mannen en 111 vrouwen aan Covid 19: kans mannen 1 : 20.000, en vrouwen 1 : 40.000. En in de groep boven 65 (3,3 miljoen) zijn 3046 mannen en 2404 vrouwen aan dit virus dood gegaan: mannen een kans van 1 : 1000 en vrouwen 1: 1500. De kans van mannen en vrouwen tussen de 65 en 75 is weer een stukje groter dan de mannen en vrouwen daarboven. De kans dat je als vrouw aan dit virus overlijdt is tot 90 kleiner dan mannen, maar wordt vanag 90 een stuk groter.

Zou jij je laten vaccineren?

Als je dit allemaal weet, zou je je dan wagen aan een vaccin. Als je daarbij weet dat dit vaccin, als het er ooit komt, in een poep en een scheet is ontwikkeld, er altijd stoffen in zitten die niet kosher of op z’n minst verdacht zijn en de kans groot is dat het voor bepaalde mensen wel of enigszins werkt, en voor anderen helemaal niet of zelfs averechts werkt. Als we dan ook nog weten dat de farmaceutische industrie en daarmee de overheid de grootste belangen hebben bij een vaccin, en dat deze farmaceutische bedrijven plus uiteraard Bill Gates bij ons de RIVM, en wereldwijd de WHO financieren. Welke keuze zou jij dan maken?

Mijn advies: informeer je en gebruik daarbij je gezonde verstand; waar liggen de belangen, en misschien nog belangrijker waar liggen hun belangen zeker niet?!

Nog koppiger dan een ezel

By | Uncategorized | No Comments

Wie niet leert van zijn eigen fouten, is dommer dan een ezel. Dat is samengevat hoe de overheid in nauwe samenwerking met RIVM ons door de coronacrisis dacht te loodsen; De anderhalve meter, niezen in de elleboog (daar hoor je trouwens nog maar weinig van) en handen wassen. Hoewel elke viroloog wel zal weten dat onze handen overdekt zijn met vooral goede, tegen virussen beschermende kleine beestjes, werd dat een van de drie basis maatregelen. Dus was je je natuurlijke bescherming van je huid af. Daar begonnen ze mee en zo acteren ze vier maanden later in grote lijnen nog steeds. Het is een combinatie van de starheid van het RIVM en de domheid van hen die deze club volgen, met voorop onze minister president Mark Rutte: ‘Ik vaar blind op het RIVM’.

Dat is misschien wel de grootste blunder van de overheid, vertrouwen op het RIVM. Het is ook de reden dat wij, ondanks het feit dat we veel meer weten dan toen de crisis begon, er veel meer andere soorten slachtoffers te betreuren zijn, mensen die niets met het virus te maken hebben, nog steeds aan die heilige drie-eenheid vastzitten.

Wat weten we eigenlijk meer dan toen? Om te beginnen ging men er van uit dat we als we hoesten spetters verspreiden waarin het virus zou zitten. Dat bleek niet waar! Wat nog meer? De aeroles zijn, in tegenstelling tot de spetters, wel besmettelijk, tenminste als je binnen bent. Dat komt omdat deze druppels blijven hangen, en je, als je langer in een afgesloten ruimte verblijft, je er meer van in kan ademen, dan kan je wel besmet worden. Buiten is het veilig. Dus is het zinloos, vervelend en vernederend om daar vast te houden aan de anderhalve meter. Waarom dan toch…

Hoewel in andere landen daar heel anders over wordt gedacht, blijven we vasthouden aan het eerste credo: ‘Blijf binnen!’ Dat is de reden dat duizenden bejaarden al maanden opgesloten zitten, zonder dat ze bezoek mogen ontvangen. Wat een leven moet dat zijn. Maar goed, daar zorgen deze aeroles er voor dat in sommige tehuizen meer dan de helft van de bewoners niet meer in leven is. Wat was er gebeurt als het advies was: iedereen naar buiten, of alle deuren en ramen open?

Over dodelijke slachtoffers gesproken: we weten vanaf het begin af aan dat er aan dit virus vrijwel alleen te dikke mannen boven de 75 met onderliggend lijden dood gaan. Onderliggend lijden is een andere manier om ziektes als kanker, diabetes, hart en vaatziektes, maar ook griep aan te duiden. We gaan dan ook niet dood aan het virus, maar met het virus, we gaan dood aan de zogenaamde welvaartsziektes. Een Duitse professor onderzocht 120 coronadoden en kwam tot de conclusie dat geen enkele patient dood is gegaan aan Covid 19, geen enkele!

Wie er wel (nog meer) niet aan, maar door corona dood zijn gegaan, zijn de andere mensen die onderliggend lijden hadden, maar niet op de intensive care terecht konden omdat die vol lag met corona-patienten. Bovendien was alle apparatuur uit andere afdelingen verscheept naar de coronaafdelingen. Zo hoorde ik eenpaar weengeleden op de radio dat er bij een bepaald ziekenhuis 5000 mensen op de wachtlijst stonden.

En wat te denken van zelfdodingen? Je zal maar je bedrijf kwijt raken waaraan je jarenlang gewerkt hebt, of je baan, omdat de overheid die anderhalve meter veel belangrijker vindt dan jou of jouw bedrijf.

Wat wisten we in het begin nog meer niet en nu wel? Dat een vliegtuig zogenaamd veel gezonder is dan een bus of je eigen auto, terwijl je daarbij het raam gewoon open kan zetten.

De mensen op de IC, de mensen waarvoor we de economie naar de kelder hebben zien gaan, die we moesten beschermen…, nou dat is niet echt gelukt. 65% Van alle IC-ers hebben het niet gehaald, en voor de resterende 35% is het maar de vraag of ze erweer helemaal bovenop komen. Dat hadden ze best kunnen weten, want deze mensen waren door de bank al zo ziek dat ze niet veel langer meer te leven hadden.

‘We kunnen alleen er doorheen komen, als we allemaal verstandig handelen’, zei Rutten in mijn woorden. Maar wat is ‘verstandig handelen’?

Wat weten we nog meer? Dat kinderen tot 16 jaar geen gevaar lopen, dat scholen dus helemaal niet dicht hadden horen te gaan, en dat de groep daar tussenin (16 tot 70) ook weinig risico lopen. Dat sommige provincies nauwelijks iets van het virus hebben gemerkt, terwijl andere gebieden jist heftig werden getroffen.

Het virus haalde ook het slechtste in de mens Rutten naar boven, zo probeerde hij vlak voor de vakantie – hoewel toen het virus nog nauwelijks aanwezig was – nog een spoedwet er doorheen te drukken waardoor we een jaarlang in de anderhalve meter-modus werden gedrongen, of langer; want het mag steeds met twee maanden worden verlengd. Het summum van koppigheid. En waarschijnlijk de basis waarop Rutte het nieuwe normaal wil funderen. Lees daarvoor de spoedwet, of bekijk het filmpje. Bovendien werd afgelopen weekend de demonstratie tegen deze anderhalve meter-samenleving zomaar verboden, terwijl een dag eerder een demonstratie tegen rassisme wel werd toegestaan. Het is dus een manier om ons onder de duim te houden.

Maar het kan nog koppiger: hoewel de eerste hittegolf er aan stond te komen, was toch het devies voor oude mensen in tehuizen om binnen te blijven en niet de ventilatie aan te zetten, want.., ja, je gelooft het niet, dan het virus zich kon verspreiden. Dan komt niemand erop om bijvoorbeeld die oudjes te testen (als er niemand is besmet, wordt er immers ook niets verspreid), of deze systemen virusproof te maken, zodat ze gewoon gebruikt konden worden. Ik snap wel dat de overheid van al die oudjes af wil, want die kosten nogal wat; niet alleen how, maar ook nog eens waanzinnig hoge zorgkosten. Maar om dat op deze manier aan te pakken, gaat mij wat ver.

Rond de eerste demonstratie tegen rassisme in Amsterdam ontstond nogal wat ophef. Zoveel mensen bij elkaar dat kan niet anders dan tot een ramp leiden. Inmiddels is duidelijk dat de demonstratie niet tot een groeiend aantal besmettingen heeft geleid, ook de demonstraties daarna, deed het aantal besmettingen niet stijgen.

Als je vanaf 2015 tot nu kijkt en je vergelijkt het aantal mensen dat per jaar is overleden, dan zit er nauwelijks verschil tussen die jaren. Het bewijs dat al die ziektes over een kam zijn geschoren, waardoor het lijkt alsof er heel veel mensen aan corona of covid19 zijn verleden, terwijl dat niet zo is. Waarom is dat?

Hetgaater steeds meer op lijken dat we in een keurslijf worden geduwd, zodat we ons nog nauwelijks kunnen bewegen, en anderen (de overheid) meer speelruimte krijgen om er dat jaar (en de jaren erna) allerlei wetten door kunnen drukken, gelijk Rusland of China. Er staat bijvoorbeeld een spoedwet op de rol die ons allemaal kan dwingen onze kinderen te infecteren (anderen noemen het vaccineren).

Wat ik maar zeggen wil, is dat er iets aan de hand is wat in wezen niets met Covid19 te maken heeft, maar wel grote gevolgen kan hebben voor onze vrijheid. Maak bezwaar tegen deze spoedwet, teken alle petities die daar over gaan en verzet je tegen deze plotselinge omwenteling. Nederland is een vrij land, met veel mensen die hun gezonde verstand gebruiken en dat moet zo blijven. Samen verslaan we de anderhalvemeter-samenleving, samen maken we een eind aan deze dictatuur. Weg met de RIVM en weg met Rutte en de Jonge. In maart rekenen we af met deze vijanden van de vrijheid!

Gallery Configuration

Once you’ve inserted a WordPress gallery using the “Add Media” button above, you can use the gallery slider checkbox below to transform your images into a slider.

Gallery SliderWould you like to turn your gallery into a slider?

paneel Quote Settings verbergen

Quote Settings

Quote ContentPlease type the text for your quote here.

paneel Link Settings verbergen

Link Settings

Link URLPlease input the URL for your link. I.e. http://www.themenectar.com

paneel Video Settings verbergen

Video Settingspaneel Audio Settings verbergen

Audio Settings

MP3 File URLPlease enter in the URL to the .mp3 file
OGA File URLPlease enter in the URL to the .ogg or .oga file

paneel Post Header Settings verbergen

Post Header Settings

 • Document
 • Blok

12 blokken971 woordenOpen publiceren paneel

 • Document

12 blokken geselecteerd. paneel Gallery Configuration verbergen

Gallery Configuration

Once you’ve inserted a WordPress gallery using the “Add Media” button above, you can use the gallery slider checkbox below to transform your images into a slider.

Gallery SliderWould you like to turn your gallery into a slider?

paneel Quote Settings verbergen

Quote Settings

Quote ContentPlease type the text for your quote here.

paneel Link Settings verbergen

Link Settings

Link URLPlease input the URL for your link. I.e. http://www.themenectar.com

paneel Video Settings verbergen

Video Settings

M4V File URLPlease upload the .m4v video file. 
You must include both formats.
Add Media
OGV File URLPlease upload the .ogv video file  
You must include both formats.
Add Media
Preview ImageImage should be at least 680px wide. Click the “Upload” button to begin uploading your image, followed by “Select File” once you have made your selection. Only applies to self hosted videos.Upload
Embedded CodeIf the video is an embed rather than self hosted, enter in a Vimeo or Youtube embed code here. Embeds work worse with the parallax effect, but if you must use this, Vimeo is recommended. 

paneel Audio Settings verbergen

Audio Settings

MP3 File URLPlease enter in the URL to the .mp3 file
OGA File URLPlease enter in the URL to the .ogg or .oga file

paneel Post Header Settings verbergen

Post Header Settings

 • Document
 • Blok

13 blokken974 woordenPublicerenBen je klaar om te publiceren?

Je instellingen goed controleren alvorens te publiceren.

Zichtbaarheid:Openbaar

Publiceer:Onmiddellijk

Suggestie:Tags toevoegen

Altijd pre-publicatie-controles tonen.

 • Document

13 blokken geselecteerd. 

CHRONISCHGEZOND.NU

By | Uncategorized | No Comments

Begin juni kwam mijn boek, Chronisch Gezond, Recept voor eeen Vitaaal Leven,  officieel uit. Met dat boek wil ik jou inspireren om indien nodig iets aan je gezondheid te doen. Dat is best een omvangrijk project. Daarom post ik vanaf maandag elke week twee korte video’s op social media, facebook, Twitter en Instagram. In elke video krijg je een puzzelstukje van de grotere puzzel te zien. Zo kun je stapje voor stapje je gezondheid verbeteren. Op maandag gaat het over voeding en op vrijdag over leefstijl. Beiden spelen een grote rol bij gezond of niet gezond. En geloof me, je zult van de ene in de andere verbazing vallen.

CHRONISCH

Het keyword is chronisch. Maar wat betekent chronisch eigenlijk? Een maand voordat ik het manuscript af had, stuitte ik bij toeval op de website van de RIVM, Rijksdienst voor de Volksgezondheid en Milieu, de autoriteit op het gebied van gezondheid dus. Daar las ik tot mijn grote verbazing dat er in Nederland op 1 januari 10 miljoen mensen chronisch ziek waren. Laat dat even tot je doordringen. Vijf jaar daarvoor waren dat er trouwens nog maar 5 miljoen. In vijf jaar tijd is dat aantal verdubbeld. En dat is alweer 2,5 jaar geleden. Daar schrok ik van, maar ik was er ook blij mee. Want het antwoord op de vraag: hoe kan dat? Is mijn boek.

Maar wat betekent chronisch eigenlijk? Dat betekent in deze context dat je aan een ziekte lijdt waar je niet meer vanaf komt. Tenminste as je de allopathische geneeswijze volgt. Als je met andere woorden doet wat de huisarts en de specialisten je vertellen te doen. Chronisch gezond word of blijf je, als je dat niet perse doet, als je je eigen gezonde verstand gebruikt. Daarom chronisch gezond, gezondheid waar je nooit meer vanaf komt.

Immuunsysteem

Daarbij speelt je immuunsysteem een leidende rol. Om dat duidelijk te krijgen eerst het volgende: iedereen heeft een immuunsysteem. Dat beschermt ons tegen ziektekiemen. Zo heeft iedereen altijd kankercellen in zijn lichaam. Zolang het immuunsysteem sterk is, is er niets aan de hand. Dan vreet dit systeem die cellen met huid en haar op. Maar als het verzwakt, wordt het risico steeds groter. Door gezond te eten en gezond te leven versterk je immuunsysteem. Zo voorkom je kanker. Als je ongezond eet en leeft, verzwak je het juist. Dat is alles.

Hoe versterk of verzwak je je gezondheid?

Voeding speelt daarbij de belangrijkste rol, maar ook (ongezonde) stress, roken, alcohol, te weinig slaap, fijnstof, etc. helpen niet mee om een gezond leven te leiden. Elk van deze onderwerpen, komt later in een ‘uitzending’ terug. Pus nog een heleboel anderen.

 Wat is het verschil tussen chronisch ziek of chronisch gezond?

Het grootste verschil tussen chronisch gezond en chronisch ziek is het verschil tussen lichaamseigen en lichaamsvreemd, tussen natuurlijk en synthetisch. Lichaamseigen of natuurlijke voeding versterkt je immuunsysteem en bevordert dus de gezondheid; lichaamsvreemd (synthetisch) staat voor ongezond of ziek. Dat geldt zowel voor voeding als medicijnen. Mijn boek behandelt zowel de voedings- als de medicijnenkant, maar levert vooral gezonde alternatieven. Elke maandag beginnen we de week met gezonde voeding, en elke vrijdag gaat het over een gezonde leefstijl: allerlei leefstijl tips en adviezen. Het kost je dus ongeveer 10 minuten per week om erachter te komen hoe gezond je bent en hoe gezond je kunt worden.

Chronischgezond.nu

Wie het boek wil kopen kan terecht op chronischgezond.nu.

De komende week:

Maandag gaat het over voeding en vrijdag over leefstijl (koud douchen). Ook woensdag zullen we van ons laten horen. Volg ons! En word chronisch gezond!

 

Waarom wachten tot er een vaccin is, als we nu al ons immuunsysteem kunnen boosten?!

By | Uncategorized | No Comments

Hoewel Corona of Covid19 bij ons voor de meeste mensen nog maar weinig voorstelt, zitten we nog steeds allemaal in de zogenaamde intelligente lockdown. Hoewel we meer ruimte hebben gekregen, wordt nog steeds door de overheid in nauwe samenwerking met de RIVM bepaalt – en ons dag in dag uit door honderden mediaberichten op ons hart gedrukt – dat we elkaar niet mogen anraken, dat ouderen opgesloten moeten blijven en dat we tig keer per dag onze handen moeten wassen. De grenzen zijn inmiddels wel wat opgerekt, maar nog steeds houdt het RIVM en de overheid stug vast aan de heilige drie-eenheid: anderhalve meter, handen wassen en in je elleboog niezen. Als je dit zo leest, ziet het er maar karig uit. Als je niet beter wist zou je kunnen denken: is dat alles? Moet dat ons tegen zo’n gevaarlijk virus beschermen?

Maar gelukkig is dit niet het enige, er komt namelijk op korte termijn al (eind dit jaar) een vaccin aan dat alle problemen die met dit virus verband houden in een klap oplost: het vaccin! Hoewel voor het gemiddelde medicijn jaren nodig zijn om goedgekeurd te worden, kan het met dit vaccin kennelijk binnen een half jaar lukt. Hoe kan dat?

Simpel, dat kan niet! Waarom niet? Omdat er voor andere virussen (bijvoorbeeld SARS), ondanks hevige pandemie, al of niet uitgebroken, nog steeds geen vaccin is, en voor andere virussen (bijvoorbeeld griep) weliswaar een vaccin is, maar dat werkt maar voor een klein gedeelte van de grieppatienten. Dus waarom zou dit vaccin er binnen een half jaar kunnen zijn en zou dit ook nog eens goed werken? Die kans is heel erg klein. Waarom zouden we daar dan op wachten, zeg maar op onze handen blijven zitten?

We weten allemaal dat er met elk zogenaamd vaccin heel veel geld gemoeid is. We weten ook dat ene Bill Gates een groot deel van zijn met Microsoft verdiende dollars investeert in wereldwijde vaccinatie en nu dus in het vacin voor Covid19. Maar weten we ook dat diezelfde Bill Gates een flinke vinger in de pap heeft bij de WHO (World Health Organisation) en dat hij ons eigen RIVM financieel onderhoudt? Dan weet je het nu!

Waarom zouden we dan wachten op een vaccin dat als het er komt, zeer waarschijnlijk nauwelijks bescherming zal bieden tegen dit vervelende virus? Waarom vertrouwen op een partij die verantwoordelijk is voor meer dan 10 miljoen chronisch zieke mensen, niet in staat is om de zwakken van de sterken te scheiden, zodat de economie gewoon door kan razen, en dat een beschamend imago heeft (Zo wist de toenmalig leider Ab Osterhaus in 2009 minister Ab Klink zo gek te krijgen dat hij miljoenen vaccins bestelde voor een pandemie die niet plaatsvond (in scene was gezet), waardoor al die vaccins zijn doorverocht aan Afrika of in de vuilnisbak belandden? In Nederland stierven er zestig! mensenaan deze (Mexicaanse) griep.

Wie zegt ons dat het deze keer anders gaat? Maar het aller ergste is dat dit vaccin ondanks deze rigoreuze maatregelen, nog veel meer slachtoffers kost. Denk eens aan de duizenden ernstig zieken die niet in het ziekenhuis terechtkonden omdat alle IC’s overvol waren vanwege Covid19-patienten. Maar denk ook eens de bezuinigingen in de zorg, waardoor het toch al bescheiden arsenaal aan apparatuur naar de Covid19-patienten ging, waardoor alle andere ernstig zieke mensen door alle waarschuwigen via de media niet naar het ziekenhuis durfden of simpel weggeweigerd wereden vanwge plaatsgebrek. Vraag je eens af hoeveel levens dat heeft gekost, en nog kost.

Maar waarschijnlijk de allerbelangrijkste oorzaak is dat noch het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu), noch onze overheid uit de kaders heeft durven denken. Want ligt een grootschalige bewustwordingscampagne, in samenwerking met de media, waarin de bevolking wordt uitgelegd wat je er zelf aan kunt doen, niet veel meer voor de hand? Vertel de mensen dat we allemaal een immuunsysteem hebben dat, mits we er goed voor zorgen, ons beschermt tegen alle welvaartsziektes inclusief kanker en het Covin19-virus. Dat daar geen synthetische medicijnen of chemo voor nodig is. Dat alleen al gezonde voeding en een gezonde leefstijl ons immuunsysteem versterkt en sterk houdt. Maar vertel er dan wel bij dat je dan bepaalde dingen beter niet kunt eten of doen; dingen als roken, alcohol drinken, industriele voedingsproducten nuttigen, etc. Kortom, wees eerlijk en integer. En daar zit um de kneep. Onze overheid heeft net als het RIVM belangen, en die liggen niet bij ons maar bij de partijen die heel veel geld aan ons verdienen, terwijl de producten die ze verkopen juist de oorzaak zijn van al die chronisch zieke mensen. Denk aan de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie. Daar moeten we het dus niet van hebben. Waarom vertrouwen we dan blind op Rutte en consorten? Vraag je dat ook eens af. Zou het angst kunnen zijn, de angst waar ze de afgelopen maanden kwistig in het rond hebben gestrooid?

Goed, om een lang verhaal kort te maken: vertrouw niet langer op hen, maar vertrouw op jezelf! Versterk je immuunsysteem! Hoe? Dat kun je vinden in mijn boek Chronisch Gezond, Recept voor een Vitaal Leven. En vanaf zeer binnenkort twee keer per week op chronischgezond.nu, Twitter en Instagram.  Op maandag plaats ik een ultrakort (max. 3 minuten), maar o zo efficiente video waarin je simpel toe te passen tips krijgt om je immuunsysteem te versterken. Begin van de week gaat het over voeding en aan het eind van de week over leefstijl. Dan dagen we je bovendien uit een van deze tips de komende week toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe je van chronisch ziek wellicht weer chronisch gezond kunt worden. Dat kost je nog geen zes minuten per week, maar levert je veel meer op dan alle maatregelen en vaccins bij elkaar! Binnenkort meer nieuws.

Lockdown kost meer slachtoffers dan Corona

By | Uncategorized | No Comments

https://www.brighteon.com/f4776b20-3a69-4e15-9ac2-c9f2fd9a45ec

Zojuist probeerde ik deze video op facebook te posten. Tot mijn grote verbazing werd hij geweigerd. Een mooi staaltje van het verzwijgen van de waarheid. Klik op de url en je kijkt hem alsnog.

Twee artsen die zich al decennia lang practisch met virussen en patienten bezig houden in Californie, vertellen aan de hand van keiharde feiten en cijfers wat de huidige Corona-aanpak voor negatieve gevolgen heeft. Hun conclusie het afsluiten van een land, het opsluiten van gezonde mensen en alle dodelijke slachtoffers onder dezelfde noemer archiveren, werkt averechts.

Wat? Zitten we voor niets in een zogenaamd intelligente lockdown? Waarom? Hoezo?

Dat heeft alles te maken met het immuunsysteem. Als je mensen opsluit, verzwakt het immuunsusteem en worden ze ziek. Als je alle aandacht op zogenaamde Coronapatienten richt, gaan er mensen dood. Als ze onbehandeld blijven omdat ze niet naar het ziekenhuis durven te gaan vanwege risico op besmetting met Kovit 19, gaan ze ook dood. Meer slachtoffers dan de mensen die nu zogenaamd aan Coroa zijn overleden. Conclusie: Kovit 19 is vrijwel hetzelfde als griep. Er gaan ongeveer evenveel of zelfs meer mensen dood aan griep, dan aan de officiele Corona-doden. Tel daar de bijvangst bij op en je hebt het antwoord op de vraag: waarom zijn er zoveel mensen chronisch gezond? Kortom, het wordt hoog tijd dat we weer gewoon doen. Geloof het RIVM niet, geloof Rutte niet, maar ga zelf nadenken. Laat je inspireren..

 

Gaat het om onze vrijheid?

By | Uncategorized | No Comments

Hoewel veel landgenoten Rutte een ruime voldoende geven, heb ik zo mijn twijfels. Zijn de maatregelen waar we ons aan moeten houden wel gebaseerd op de juiste argumenten? Zijn deze wetenschappelijk te onderbouwen? Gezien het imago van de RIVM kunnen we daar best onze vraagtekens bij zetten. Waar komen we op uit als we wel logisch nadenken?

De anderhalve meter maatschappij

Het stok- en paradepaardje van de aanpak van Rutte en zijn kompaan Jaap van Dissel van het RIVM (Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu), de anderhalve meter maatschappij, wordt braaf door een ieder in acht genomen. Logisch, de angst voor Het virus zit er goed in. Bovendien heeft Rutte zijn hulptroepen goed geinstrueerd daar goed op te letten, ook als het om kleine kinderen gaat. Geen pardon! Maar waarom moeten we een afstand van anderhalve meter aanhouden? Misschien is daar wel een reden voor, maar ik heb die nog nooit gehoord. Hoewel er vandaag slechts 27 mensen aan Corona zijn overleden, het  aantal sterfgevallen vergeleken met een jaar geleden gemiddeld ongeveer gelijk is, in de meeste provincies zelfs lager, blijft deze van kracht. Waarom? Wat zijn mogelijke redenen, afgezien van meer vrijheid, om die los te laten? Om te beginnen heeft zo’n klein en vederlicht virusje een bereik van veel meer dan anderhalve meter. Maar nog belangrijker: er zijn steeds meer aanwijzingen dat het grootste deel van de besmettingen binnen plaatsvinden. Wat dat betreft is 3 juni een belangrijke graadmeter. Als het aantal besmettingen dan niet significant is gestegen, kunnen we buiten terug naar het oude normaal. Is het dus niet logischer om verschil te maken tussen binnen en buiten?

In de elleboog niezen

Wat is daarvoor het wetenschappelijk bewijs? Ik heb het nog niet gehoord. En logisch nadenkend is dat er ook helemaal niet, tenzij de mogelijke virussen door de huid van de achterkant van de elleboog worden opgenomen en onschadelijk worden gemaakt. Logischer is dat de virussen ook alle kanten op kunnen springen, en het – tenzij je iemand van dichtbij recht in zijn gezcht niest – niet of nauwelijks verschil maakt. Toch doen we het allemaal braaf. Is het niet logischer gewoon in je handen te niezen, dan wordt het handen wassen ook geloofwaardiger? Of juist vaker onze elleboog te wassen, in plaats van onze handen, ook al omdat we elkaar toch al geen hand mogen geven.

De mondkapjes

Ach ja, de mondkapjes. Deze – de ‘professionele’ mondkapjes – zouden vooral bedoeld zijn voor mensen die in de vuurlinie hun werk doen. Als we er even van uit gaan dat die vermaledijde anderhalve meter is ingesteld opdat mensen die, god betere, moeten niezen anderen niet kunnen besmetten, zou je je kunnen voorstellen dat voor mensen die zijn besmet zo’n mondkapje een goede oplossing kan zijn. Maar goed, waar hebben we het over: om de een of andere reden predikte Rutte en van Dissel tot voor kort dat die niet nodig zijn, geen enkel nut dienen. Dat is geheimtaal voor ‘we hebben ze niet’. Waar ik aan wil toevoegen: ‘gekocht’. Hoewel alle landen, echt alle landen, behalve Nederland dan, wel mondkapjes hebben, hebben wij ze nog steeds niet of nauwelijks. Tot op de dag van vandaag hebben juist de mensen in de vuurlinie vaak geen mondkapjes op, want die zijn er gewoonweg niet. Omdat China die niet levert. Toch hoef je geen Einstein te zijn, om te zeggen: ‘Waarom maken we ze dan niet zelf?’ Nou, dat gebeurt ook, maar dan door thuisknutselaars, niet door de Jonge. Overigens komt daar per 1 juni verandering in: dan moeten we ze dragen, in het ov. Tot 1 juni kunnen we nu nog zonder reizen, maar daarna kom je er dan helemaal niet in. Zou het niet veel logischer zijn om mensen in de zorg allemaal mondkapjes te geven, en mensen die besmet zijn?

Testen

Nog zo iets, ook die schijnen overal ter wereld voorradig te zijn en gebruikt te worden, behalve in Nederland. Toch lijkt het geen slecht idee om mensen die maar een beetje hoesten of proesten op Corona te testen. Mochten ze dan besmet zijn, kunnen ze thuis uitzieken, zodat iedereen die niet besmet was, gewoon zijn werk kon blijven doen. Maar nee, daar hetzelfde verhaal: ‘Testen heeft geen nut’, wederom in geheimtaal: ‘We hebben ze niet.’ Wat zijn daarvan de risico’s? Mijn dochter had Coron-achtige klachten. Bij het ziekenhuis werd ze niet getest, maar kon weer vertreken met ‘Je moet  er rekening mee houden dat je Corona hebt.’ Een paar dagen later keeg ze het benauwd. Weer naar het ziekenhuis. Diagnose: ‘Geen Corona, nee, we denken aan astma.’ Hoeveel van deze gevallen zullen gewoon doorlopen met een besmetting en zo anderen besmetten? Terwijl het zo voor de hand lijkt te liggen, dat iemand die symptomen lijkt te hebben, direct in quarantaine gaat. Gelukkig, in juni worden we massaal getest als we de Jonge mogen geloven. De vraag blijft waar, door wie en wanneer? Huisarts (daar zijn we nu niet welkom), ziekenhuis (idem), GGD (idem) of op het werk? We gaan het meemaken. Zou het niet logischer zijn om mensen die symptomen vertonen direct te testen?

Handen wassen

Handen wassen, nog een onderdeel van de drie-eenheid, waarom? Ieder mens, behalve de mensen die twintig keer per dag hun handen wassen, hebben een natuurlijke beschermingslaag op hun huid. Die is bedekt met goede bacterien. Als je die er afwast, word je juist kwetsbaarder dan als je ze niet wast. Dus wassen lijkt niet logisch.

App

Oh ja, dan was er ook nog de app. Dat gerucht, geillistreerd met geloofwardige beelden op tv, heeft een korte periode de ronde gedaan. Daarna werd het oorverdovend stil. Waarom? Wie had daar wel of geen belang bij? Toch riep de Jonge gisteren nog op tv: ‘Nee, die app komt er. In juni.’ Maar is zo’n app een logisch wapen tegen dit virus? Zaken als privacy, massaal gebruik (anders heeft het sowieso geen zin) of werking, waag ik dat te betwijfelen. We wachten af. In juni weten we ook wat dit betreft meer.

Het vaccin

Het enige dat ons kan redden van deze afschuwelijke pandemie is volgens zo’n beetje alle autoriteiten HET VACCIN. Dat is het tovermiddel, als dat er is worden we weer vrij gelaten. Hoewel het de vraag is of dat vaccin er uberhaupt gaat komen – het Sars-vaccin is er bijvoorbeeld na jaren nog steeds niet – is het hoogst onzeker of het wel werkt. Wanneer dat er zal zijn, als het er al gaat komen, is ook nog niet duidelijk, maar een jaar minstens. Al die tijd, vindt dit complot, moeten we zonder enige vorm van uitleg, anderhalve meter afstand houden, in de ellleboog niezen en je handen wassen. Dat doet, nogmaals zonder enige uitleg, iedereen braaf. Voor logischer zou volgens mij zijn: gezonde voeding promoten.  Waarom gebeurt dat niet? Als je slecht denkt, zou je kunnen zeggen dat Rutte enhet RIVM andere belangen hebben. Rutte bijvoorbeeld komt bij Unilever vandaan, en dat bedrijf kan niet beticht worden van een gezonde aanpak. Maar goed, waarom schreeuwt de overheid niet zo hard als hij kan hoog van de toren dat we voor een sterker immuunsysteem moeten gaan, en dat we daarvoor de supermarkt moeten mijden. Net als stress en smerige lucht trouwens. Ook wat dat vaccin betreft, zullen we geduld moeten betrachten.

Lokaal

Even heel iets anders, naar nu blijkt, maar al vanaf het begin af aan duidelijk was, het virus slaat vooral lokaal toe. In Noord Brabant bijvoorbeeld. Tot nu toe gaat men er van uit dat dat is veroorzaakt door het carnaval. Ondanks het feit dat er in Oost en West Brabant net zo heftig carnaval wordt gevierd, blijkt Oost Brabant veel en veel harder getroffen te zijn. Hoe kan dat? Nu hoor je steeds vaker dat de oorzaak dat de lucht boven Oost Brabant veel vuiler is dan de lucht boven West Brabant. Overigens zie je dat ook in andere lander. Los daarvan zijn er grote verschillen tussen de provincies; het Noorden bijvoorbeeld is veel minder getroffen. Met name in Groningen zie je nauwelijks besmettingen en volle IC’s. Daar is men ook tegen de regels van het RIVM in, wel meteen begonnen met testen. Is het niet logisch om de aanpak per regio te bekijken? Of zelfs per besmetting of brandhaard?

Bejaarden- en verzorgingstehuizen

Ook in tehuizen is er een chronisch tekort aan mondkapjes. Daar zijn trouwens de werk- en leefomstandigheden helemaal verschrikkelijk. In sommige tehuizen is de helft van de bewoners en werkenden overleden aan Corona. Kan dan echt niemand bedenken dat daar wel een reden voor moet zijn. Een afgesloten ruimte in combinatie met een luchtzuiveringssysteem dat het virus door de hele ruimte jaagt, zorgt voor veel meer risico omdat je dan voortdurend aangevallen wordt. Dan heeft die anderhalve meter helemaal geen zin, want nergens ben je veilig. Daar help handen wassen en in de elleboog niezen ook niet tegen. Zou het niet veel logischer zijn om de ramen en deuren wijd open te zetten, of zelfs met z’n allen naar buiten te gaan, lekker de frisse lucht in?

Dissel: Rutte-fluisteraar

Je kan je ook afvragen of een leider die zijn oor onvoorwaardelijk  laat hangen naar van Dissel en de rest van het RIVM een goede leider is. Ook al omdat deze man al vanaf het begin zwalkt: eerst was er niets aan de hand, een week later.., dan kan je wel zeggen dat we dit virus niet kennen, dat we met andere woorden, wat moet experimenteren, maar zo gemakkelijk kom je er wat mij betreft als autoriteit, maar ook als minister president, niet vanaf. Zou het niet logischer zijn om je gezonde verstand te gebruiken en je als eerst verantwoordelijke niet te verlaten op een zogenaamde autoriteit als het RIVM?

Oude mannen

Nog iets anders. Tot voor kort ging gezondheid voor economie. Alles moest wijken voor vooral oude mannen (boven de 75) die te dik waren en vaak onderliggend lijden hadden. Daarbij moet je denken aan kanker, hart- en vaatziektes en diabetes. Vaak waren dat mensen die toch al niet zo heel lang meer te leven hadden. Dan is de vraag gerechtvaardigd: kan dat niet anders? Nou, het roer is om hoor. Zowel qua groep als qua plek wordt stukje bij beetje anders gedacht. Er wordt langzaam maar zeker verschil gemaakt tussen de mensen in de risicogroep en de mensen die een heel kleine kans heben om Corona te krijgen. Ook wordt er fluisterend verschil gemaakt tussen gebieden of plaatsen waar veel besmettingen zijn en weinig. Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk tot de botte hersenen van het RIVM (en dus Rutte) doorgedrongen. Alleen zijn ze over gegaan tot het andere uiterste: alle mensen in de risicogroep hebben telefonisch te horen gekregen dat mochten ze klachten krijgen, ze niet welkom zijn in het ziekenhuis! Het zal je maar gezegd worden. Maar zou het niet veel logischer zijn, deze groep te monitoren? Dan kan de rest van Nederland gewoon aan het werk blijven en naar het cafe gaan. Scheelt een hoop geld en ellende.

Angst zaaien versus vrijheid

Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat we binnen twee maanden van een ene in een heel andere werkelijkheid zijn terechtgekomen, terwijl verreweg de grootste groep dodelijke slachtoffers te dikke mannen zijn, met onderliggend lijden. Zeker in het begin gingen die slachtoffers ruim voor een gezond economie. Zouden er toen kapjes en testen zijn geweest, had je een heel andere keuze kunnen maken die niet deze desastreuze economische gevolgen zou hebben gehad. Sinds namens de VVD de marktwerking in de zorg zijn intrede heeft gedaan, ging het fout, ook al merken we de gevolgen daarvan nu pas. Toen Corona uitbrak waren zo’n beetje alle hulpmiddelen al van de IC’s verdwenen. Wat overbleef werd verzameld en weer verspreid over alle Corona ic’s, wekenlang de enige ic’s, de rest stond leeg. Vandaar dat alle andere mensen die niet besmet waren, maar wel  onderliggend lijden hadden, niet in het ziekenhuis terecht konden. Vorige week had een ziekenhuis in Zuid Holland 5000 patienten op de wachtlijst staan. Hoeveel zijn daarvan niet de dupe geworden? Wanneer krijgen we daar de waarheid over te horen? Zou het niet veel logischer zijn om weer te gaan luisterennaar demensen aan de bedden, dan naar managers, dat  gezondheid echt weer voor het geld zou gaan? Maar vooral dat de autoriteiten, maar ook wij, onze gezonde verstand zouden gebruiken, dan de verantwoordelijkheid volledig te leggen bij zogenaamde autoriteiten die dat sowieso niet gewend zijn. Bovendien staan deze overheidspartijen nu niet bepaald te boek als onafhankelijk.

Geloof het ongelofelijke

By | Uncategorized | No Comments

Ik heb het al vaker geroepen, geloof het ongelofelijke, maar dat was voordat ik op aanraden van mijn goede vriend Peter de laatste film van Michael Moore, Planet Of The Humans, zag. Zojuist! Een eye-opener van de eerste orde. Wat je ziet, overstijgt zelfs het ongelofelijke. Het laat zien hoe de rijksten der aarde in rap tempo onder het mom van ‘groen’ de wereld vernietigen. De stille getuigen van deze nieuwe trend zien we overal om ons heen: stapels in stukken gezaagde bomen. Om er  achter te komen dat die bomen zijn omgezaagd om op een zogenaamd ‘groene’ wijze bij te dragen aan de enorme vraag naar energie, leidt slechts tot een gevoel van stilte, onmacht, wanhoop en woede. Het gaat kennelijk niet om duurzame energie, maar alleen belangen. En de belangrijkste speler is de overheid volgens Moore. Om erachter te komen of deze docu de waarheid spreekt, moet je durven omdenken, wat mij betreft een heel belangrijke vaardigheid die je niet op school geleerd wordt. Maar klopt de informatie in deze docu wel?

Na wat speurwerk stuitte ik op een artikel in de Volkskrant over een biomassa centrale in Diemen. Hoewel zo’n beetje iedereen daar falikant tegen is, gaat deze grootste centrale van Nederland er waarschijnlijk toch komen. Op 8 april dit jaar, middenin de Coronacrisis, gaf de provincie Noord Holland groen licht. Hoewel er, zo wordt steeds meer duidelijk, inmiddels bijna zes duizend mensen zijn gestorven aan het Corona-virus, en steeds meer geleerden concluderen dat ongezonde lucht daar een mogelijke oorzaak van is, mag dit Zweedse bedrijf het gehalte aan stikstof en fijnstof in en om Amsterdam flink opvoeren. Want niet alleen in Diemen, maar ook in Zaandam en Amsterdam verrijzen er dergelijke monsterhoutkachels, in totaal zijn er 372 gepland in Nederland! en is twee derde al in bedrijf. Er is tenslotte haast geboden, want we moeten de milieudoelen van Parijs halen. Want ja, je gelooft het niet, het verstoken van bomen valt onder duurzaam. Want’, zo beloven deze bedrijven, ‘voor elke omgekapte boom wordt een nieuw, jong boompje terug geplaats.’ Nog afgezien van de vraag of dat echt gebeurt, duurt het decennia voordat deze nieuwe bomen evenveel bijdragen als de oude bomen. Tegen de tijd dat deze nieuwe bomen volgroeid zijn is het grootste deel van alle bomen in de wereld waarschijnlijk verstookt.

Subsidie

Hoe kom ik daarbij? Om te beginnen dient er voor zo’n centrale een enorme hoeveelheid hout gekapt worden. Alleen al voor Diemen zijn 18.000 tot 36.000 voetbalvelden nodig, dat is 5x zoveel als alle voetbalvelden in Nederland. Vermenigvuldig dit eens met 372 (alleen voor Nederland). Maar dit gebeurt niet alleen in ons land, dat gebeurt overal ter wereld. Bio massa is namelijk big bussiness. Het is het nieuwe groen! Met een groot verschil: het gaat niet echt om duurzaam (duhhh!!), het gaat om de enorme bedragen aan subsidie die in het vooruitzicht worden gesteld. Want op die manier denkt onze regering snel de klimaatdoelen te kunnen halen. En daar hebben ze best iets voor over. Deze feiten zijn gewoon door iedereen te checken.

Duurzaam

Maar hoe duurzaam is die biomassa nou echt? Hoewel Vattenfall vol houdt dat ze pellets verstoken, blijkt uit alles adat dit een leugentje om bestwil is. Het hout  voor Diemen wordt van ver, bijvoorbeeld vanuit Amerika of Canada, aangevoerd zo blijkt. Dat alleen al maakt deze werkzijze er niet duurzamer op. Maar dat is niet het enige leugentje. Vattenfall (voorheen Nuon) durft ook te beweren dat deze grootste centrale van Nederland niet meer fijnstof uitstoot dan 1 houtkachel. Je moet wel heel dom zijn om dat te geloven, en naief of arrogant om dat te beweren.

Belangen: subsidie

Wat zijn de belangen van Vattenfall? Dit Zweedse bedrijf strijkt alleen al aan subsidie in Nederland van elf miljard euro op. Dat is nog los van het maandelijkse bedrag die de 60.000 huishoudens per maand aan Vattenfall betalen voor gebruikte energie. Dus best interessant. Nu weet ik niet of dit bedrag een jaarlijks bedrag is of uitgestreken moet worden over de twaalf contractjaren. Maar goed belangen.., Fenna Swart voorspelt namens het Comite Schone Lucht dat uiteindelijk 80% uit de subsidiepot naar de omstreden biomassacentrales zal gaan. Dus dat dit bedrijf daar belang bij heeft, is wel zeker. Sterker nog, zonder die subsidie ziet Vattenfall er van af. Het Comité Schone Lucht bekijkt samen met het Nijmeegse Mobilisation of the Environment (Mob) of juridische stappen tegen de beoogde biomassacentrale van Vattenfall in Diemen eenkans hebben. Mob is opgericht door Johan Vollenbroek. Opvallend is ook dat Vattenfall aangeeft van plan is om na 12 jaar met deze manier van energiewinning te stoppen. Gek genoeg is dat precies de periode waarover de subsidie wordt verstrekt. Het bedrijf houdt de mogelijkheid om langer door te gaan open, mede afhankelijk van of deze termijn wordt verlengd. Het heeft er dus alle schijn van dat het Vattenfall niet te doen is om duurzame energie, maar om de enorme subsidiestroom. Wiebes, die maar niet over de brug komt om de huishoudens in Groningen te compenseren voor geleden schade, geeft grif elf miljard uit voor een veel vuilere vorm van energieopwekking dan gas, of zelfs kolen. Het geeft ook aan dat Nederland slechts de schijn opwekt serieus de milieudoelen van Parijs te willen halen.

Houtkap:

Het plaatje wordt steeds duidelijker en zwarter: hoewel ons wordt aangeraden de houtkachel zo weinig mogelijk te gebruiken, zullen er op zeer korte termijn bijna vierhonderd centrales gaan draaien. Alleen al voor Diemen zijn 18.000 tot 36.000 voetbalvelden bomen nodig, dat is 5x zoveel als alle voetbalvelden in Nederland. “Massale houtstook is een ecologische ramp”, aldus Vollenbroek. “We vergeten dat Amerikaanse en Baltische bossen branden in onze kolen- en biomassacentrales.”

Media

Het geeft ook nog iets anders weer. Wat je sinds Corona veel meer ziet, is dat de media mensen die anders denken dan zij goed vinden, worden weggezet als ‘complotdenker’. Dit verwijst naar iemand die dingen ter discussie stelt, dingen als 5G en vaccineren, dingen waar veel mensen zich zorgen om maken. Het enige belang dat die zogenaamde complotdenkers hebben, is de gezondheid van zichzelf, maar ook van alle andere levende wezens op aarde. Deze belangen worden kennelijk niet gedeeld door Wiebes en Vattenfall, die hebben zoals we net zagen heel andere belangen. Die van Vattenfall zijn duidelijk, maar wat is het belang van Wiebes? Een vette bonus of een grof betaalde baan?

Michael Moore

Terug naar de docu van Michael Moore, wat is zijn belang? En wat is het belang van de steenrijke investeerders in bio massa? Het belang van Moore lijkt onze gezondheid. Hij wil ons waarschuwen voor wat ons te wachten staat: een verschroeide aarde waarop niet meer te leven valt. En wat zijn dan de belangen van die rijken der aarde?  Hoewel deze mensen zich tot nu toe vooral hebben ontpopt als geld- en machtverzamelaars, waarbij wij en onze gezondheid ondergeschikt waren, doen ze nu net alsof ze geld investeren in bioa massa omdat het juist goed is voor de planeet en daarmee voor onze gezondheid. Toch lijkt het ook hier te gaan om de omgekeerde wereld. Hoe waarschijnlijk is het dat deze mensen opeens 180 graden zijn gedraaid. Wat hen kenmerkt is, dat ze alleen kunnen denken in geld, zou dat nu opeens niet meer zo belangrijk zijn? Dit is op z’n minst twijfelachtig.

Complotdenkers

Dit vermoeden wordt nog eeens versterkt doordat mensen die deze bedrijven ter discussie stellen, nu evenals Moore worden weggezet als leugenaars en nepnieuws-verspreiders. Deze documentaire is volgens hen (en de overheid) verzonnen, beelden zijn gemanipuleerd en, samengevat, deze documentaire brengt nepnieuws en moet daarom verbannen worden van internet. Ik vraag me zelfs af of ze hem hebben gezien.

Topje vande ijsberg

De eerste keer dat ik iets over bio massa hoorde, ging het over zo’n installatie bij Amsterdam. Dat dit bedrijf nog veel mileuvijandiger is dan de op kolen gestookte bedrijven is al schandalig, maar dat, om deze bedrijven draaiende te houden, er bergen en bergen hout nodig zijn, afkomstig van bomen die juist een belanfgrijke rol spelen bij schone lucht. Biomassacentrales putten in de eerste plaats uit lokaal hout. Wat de gemeentes ook beweren dat is de reden dat je overal stapels boomstammen ziet liggen. Maar dit hout is bij lange na niet genoeg, daarom wordt het overgrote deel geimporteerd uit andere landen. En dit gebeurt overal er wereld. Hoewel 16.000 voetbalvelden als heel veel klinkt, is het slechts het topje van de ijsberg. Als dit kan, is wat mij betreft alles mogelijk: ‘5G is een dodelijk wapen’, ‘Corona is door mensen verooorzaakt of zelfs bedacht en bewust in gang gezet’, ‘kanker is al jaren te genezen’, en ga zomaar door. Geloof het maar! Is het misschien zo dat dergelijke taaal wordt gebezigd uit mensen die juist het omplot vormen? Wat groen’ wordt genoemd is in feite gitzwart. Wat wordt er nog meer verzwegen?

De kern

Veel! Want, en nu komen we tot de kern, deze bedrijven en de mensen die er voor werken, liegen en bedriegen altijd! De pluspunten worden genoemd en de minputen verzwegen. Om zoveel mogelijk geld te verzamelen gaan ze, dat is inmiddels wel gebleken, over lijken. Dat geldt mogelijk ook voor biomassa. Mijn advies: Denk na, follow the money! Daar ligt veelal de waarheid. En kom in actie!

 

Duivels dilemma

By | Uncategorized | No Comments

Normaal gesproken had ik gisteren een mail gestuurd naar ongeveer 250 mensen met de oproep om 20.00 uur bij mijn Facebook-presentatie aanwezig te zijn. Inmiddels hebben zo’n veertig mensen – waarvan een aantal twee of drie keer – deze presentaties bijgewoond. De teneur is dat het verhaal staat als een huis, maar dat de presentatie zelf wel wat spontaner kan. Twee dagen voor m’n tot nu toe laatste presentatie, belde m’n jongste zus. Zij gaf aan dat het teveel op oplezen leek, waardoor het niet overtuigend overkwam. Ter verdediging: het was pas de tweede keer dat ik deze presetatie gaf. Toch: het gaat elke keer beter. De derde keer, geinspireerd door mijn zus, heb ik het hele verhaal uit mijn hoofd gedaan. Gelukkig liet ze later die avond weten dat het een stuk beter was.

Hoe nu verder?

Goed, dit gezegd hebbende, de afgelopen dagen heb ik me in gemoede aangevraagd: hoe nu verder? Mijn missie is (nog steeds) om mensen te motiveren, stimuleren en inspireren om, indien nodig, iets aan hun gezondheid te doen. Het onderliggende argument is dat we onze oren laten hangen naar zogenaamde autoriteiten die het wat gezondheid betreft, bepaald niet goed met ons voor hebben. Dat we kennelijk zo aan een ongezond eetpatroon gewend zijn geraakt, dat we niet anders meer kunnen, ook al eten we ons op die manier beetje bij beetje ziek, chronisch ziek. Dat de farmaceutische industrie daar een doorslaggevende rol bij speelt, staat voor mij als een paal boven water. Enfin, dat verhaal staat in geuren en kleuren te lezen in mijn boek Chronisch Gezond, Recept voor een Vitaal Leven.

Goed verkeerd

Ik vroeg me af: zitten de mensen wel te wachten op zo’n boek? Willen ze wel hun eetpatroon wijzigen, willen ze eigenlijk wel gezonder lever? Geloven ze wel dat je van al die industriele producten die je in de supermarkt koopt,  ziek kan worden, of denken ze: het zal mijn tijd wel duren? Zien ze het gevaar van al die synthetische stoffen zoals aspartaam dat zich elke dag beetje bij beetje ophoopt in de buik, zodat het wachten is tot de bom barst? Of zijn ze gwoon, zoals de industrie voor ogen heeft, verslaafd geraakt aan al die producten waarin suiker of steeds vaker synthetische zoetstoffen die veel zoeter en dus veel goedkoper, maar ook veel ongezonder zijn, de boventoon voeren? Of, bedacht ik gisteren, is het misschien zo dat mensen denken: als ik mijn eet- en leefpatroon moet omgooien, heb ik mijn hele leven kennelijk iets goed verkeerd gedaan?

Mannen en vaccineren

Een paar maanden geleden hadden we weer een mannenavond in de straat. Het gsprek kwam op vaccineren. Vijf van de zes mannen deden mijn mening af als onzin. Vaccineren had volgens hun juist vele levens gered. En wat zou er gebeurd zijn, als die vaccins er niet waren geweest? Daarmee basta. Met een van die vijf, een uit India afkomstige technicus praatte ik verder over dit en andere, soortgelijke onderwerpen. In plaats van het af te kappen als niet belangrijk, liet hij weten dat hij een heel eind met me mee kon gaan, maar dat hij met een duivels dilemma zat. Hij had al afgerekend met voor hem vanuit zijn geloof, heel belangrijke items. Zo at hij hier in Nederland vlees, dat had zijn hele leven niet gemogen. Daar had hij zelfs schuldgevoelens bij. En als hij nu ook nog zou moeten toegeven dat vaccineren eigenlijk opgedrongen werd door de farmaceutische industrie en dat het niets te maken hadmet gezondheid, zou hij zijn enige dochter van tien verraden. Dat kan zijn geweten niet aan. Nu nog niet. Kan het zijn dat het ook zoiets is bij de gemiddelde Nederlander. Gisteren las ik in de krant dat er steeds meer biologsche producten worden verkocht, het leeuwendeel daarvan bij de supermarkt. Dat is exemplarisch. Na wat steekproeven kwam ik er achter dat een flink deel van die zogenaamde biologische produten helemaal geen biologische producten waren, maar alleen op het etiket ‘bio’ hadden staan. Dat mag van onze overheid. Dus die cijfers zijn vertekend.

Mijn dilemma

Ook ik heb een dilemma. Want als dat zo is, wat betekent dat dan voor mij? Hoe moet ik verder met mijn boek? Ben ik misschien iemand die een oud vrouwtje tegen haar zin dwingt naar de overkant te gaan? Wat kan ik er evntueel zelf aan doen om mensen te ‘bekeren’? Is het misschien een idee, zo dacht ik, om mensen naar deze blog te verwijzen en hen uit te dagen daarover met mij in discussie te gaan? Zoals een vriend van me zei: ‘Mischien moet je hen vragen of ze vragen voor jouw willen bedenken, en die dan tijdens je volgende presentatie te bespreken? Of zou het  helpen als ik, net als het voedingscentrum doet, mensen uit zou dagen om stapje voor stapje, product voor product, de ongezonde producten in te ruilen voor gezondere. Moet ik deze mensen niet veel meer met zachte drang meenemen in mijn dilemma?

Over de streep…

Ik ben nadat ik de Voedselzandloper heb gelezen cold turkey biologisch gegaan. Dat heeft me heel veel goed gedaan. Waar ik ‘vroeger’ twee of drie weken achter elkaar verkouden was, ben ik dat nu nog nauwelijks of veel korter, waar ik eerst bij een onsteking antibiotica haalde, lost mijn lichaam dat nu in een paar dagen zelf op. Alles draait immers om het immuunsysteem: dat beschermt ons tegen ziektekiemen en kankercellen. Als het op volle sterkte is, voorkomt het ziektes, als het verzwakt is, slaan deze toe. Want, en dat is de clou, de industriele producten verzwakken je immuunsysteem waardoor je meer kans hebt op (ernstige) ziektes, terwijl een gezonde eetstijl het juist versterkt. Een argument dat staat als een huis, hoorde ik terug, maar dat wil niet zeggen dat mensen naar mijn presentatie komen, laat staan mijn boek kopen. Maar wat zal hen wel over de streep trekken?

5G gaat als een trein..

By | Uncategorized | No Comments

Als we de providers mogen geloven zijn de mogelijkheden van 5G vrijwel onbeperkt. Toch zijn er vele redenen om te twijfelen aan  de veiligheid van 5G. Wij als het gewone volk, kunnen straks alles in en buiten huis instellen, verbinden, aan- of uitzetten wat we maar willen. Denk je toch eens in: de gordijnen gaan automatisch open, je kan in huis je auto starten en het beeld op de televisie hapert nooit, en een film downladen kost slechts een paar seconden. Dat is toch geweldig,zou ik graag inruilen voor mijn gezondheid. Of zelf rijdende auto’s die geen ongelukken meer veroorzaken, of chirurgen die iemand op afstand kunnen opereren. Het is allemaal te mooi om waar te zijn. Als je dat zegt, is het meestal ook zo. Of toch niet?

Niet iedereen kijkt overigens rijkhalzend uit naar een wereld met 5G, sterker nog velen maken zich grote zorgen. Hoewel honderden geleerden (waaronder oncologen en andere artsen die zich met kanker bezig houden) oproepen tot meer duidelijkheid – hoe veilig is 5G eigenlijk? – gaan de grote jongens, met een vergunning van de overheid op zak, stug door met testen en uitrollen. Dat ze die vergunning hebben, is ook al vreemd. Heb jij daar tussentijds iets over gehoord? En nu, midden in de Coronacrisis is dat kennelijk opeens bekokstoofd. Dat deze geleerden nog geen antwoord hebben gekregen op deze toch terechte vraag, is niet zo vreemd. Want zelfs de providers kunnen deze niet beantwoorden zonder de waarheid geweld aan te doen. Eind vorig jaar moesten ze tijdens een speciale senaatszitting met het schaamrood op de kaken toegeven dat er nog geen enkel onderzoek is gedaan naar de  veiligheid van 5G. En waarom denk je, doen deze bedrijven daar geen onderzoek naar? Omdat het niet veilig is! Sterker nog, het is volgens velen levensgevaarlijk. Volgens wetenschappers is zelfs het ‘ouderwetse’ 4G gevaarlijk voor onze gezondheid. Het is volgens hen bewezen dat het de kans op kanker vergroot. Hoe zit het dan wel niet met het nog veel snellere 5G?

Om te beginnen staan de zendmasten van 4G  kilometers uit elkaar, terwijl dat bij 5G maximaal 200 meter zal zijn. Verder zendt 5G uit op een andere frequentie, zal het altijd en overal zenden en of je nu een abonnement hebt of niet, nergens ben je velilig voor deze straling. Tenminste als het onveilig is?

Vodofone trapte deze week als eerste af. Veel mensen is dat misschien ontgaan. Het was als een  klein item in het nieuws, platgewalst tussen de Corona-items. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Dat T-mobile al op 2 oktober vorig jaar een vergunning had om 5G een jaarlang te testen, weet bijna niemand. Met de gedachten over de discusie in de Tweede Kamer nog vers in het geheugen, is het ook best vreemd dat dat nu al in kannen en kruiken bijkt te zijn. Ook KPN schijnt zich binnenkort met deze strijd der giganten te gaan bemoeien. Samenvattend over een aantal jaren zal je, waar je ook bent, straling ontvangen.

Om erachter te komen hoe het kan dat 5G bijna ongemerkt wordt uitgerold, dat deze bedrijven zonder enig onderzoek, niet op de korte, noch op de lange termijn, van de overheid toestemming hebben gekregen om met ons als proefpersonen, deze upgrade te testen, moet je zoals altijd kijken wat de financiele gevolgen zijn: wat verdienen deze bedrijven en de overheid ermee? Nou, in dit geval gaat het om miljarden, en ik zeg het nog maar eens, is voor de overheid belangrijker dan onze gezondheid. Het is eigenlijk niet zo zeer de overheid, als wel de politici die graag mee werken als daar een goed betaalde baan bij een van deze bedrijven tegenover staat. Dat weten de lobbyisten natuurlijk ook. En aangezien het geld bij deze partijen tegen de muren opklotst, kunnen ze zich best een bonus veroorloven. Cru gezegd: een baan voor een politicus weegt zwaarder dan de gezondheid van miljoenen mensen. Dat is onze democratie.

Kortom: stel de vraag waar liggen de belangen? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Dat dat de grote bedrijven zijn, bedrijven zoals Samsung, Ericsson en vooral Huawei, spreekt voor zich. Maar wie daar ook heel veel aan zal verdienen is de Nederlandse staat, dus het wordt de verantwoordelijke poltici wel heel makkelijk gemaakt om de buit binnen te halen, voor zichzelf. Het is weer een schoolvoorbeeld van hoe het werkt: net als bij de voedingsindustrie de reguliere landbouw wordt gesubsidieerd (daar word je ziek van) in plaats van de biologische landbouw (daar blijf je gezond door), de farmaceutische industrie, met zijn niet werkende medicijnen, wordt geen strobreed in de weg wordt gelegd, terwijl producenten van natuurlijke medicijnen (die wel werken) niet eens mogen zeggen dat ze onze gezondheid bevorderen. Nu bij de telecommunicatie kunnen ze testen en uitrollen wat ze willen, en krijgen ze zelfs frequenties (tegen betaling), terwijl wetenschappers er voor waarschuwen (het gaat ten koste van onze gezondheid), er geen enkel bewijs is dat het veilig is, veel mensen zich zorgen maken, die vervolgens de mond worden gesnoerd door ze weg te zetten als complotdenkers en onzin uitkramers. Bij dat laatste spelen de media een desastreuze rol.

Teken de petitie Stap 5G

 

Als het vaccin er eenmaal is….

By | Uncategorized | No Comments

Het gaat goed met Corona, bijna alle seinen gaan richting groen. Het moment dat er een landelijke evaluatie gaat plaatsvinden komt steeds dichterbij. Bij deze alvast een voorproefje van de mogelijke conclusies.

 1. De regering heeft gefaald. Hoewel Rutte, en met hem zijn partij, de VVD hoog scoren, het volk vindt dat Rutte het goed heeft gedaan, zijn er steeds meer mensen die daar zo hun vraagtekens bij zetten. Laten we een paar dingetjes op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben de diverse kabinetten Rutte de zorg in de hele breedte geheel uitgekleed. Daar plukken we nu de zure druiven van. Sinds het begin van de uitbraak van het Coronavirus stromen de ziekenhuizen in het Zuiden vol met Coronapatienten (het Noorden heeft er niet zoveel last van). Wat we meestal niet horen is dat alle andere afdelingen van de ziekenhuizen daardoor leeg staan. Hoe kan dat? Simpel, alle apparatuur die er na de kaalslag door de overheid nog over is, moet op de Corona-afdelingen gebruikt  worden. Dat heeft grote gevogen voor patienten die geen Corona hebben, maar wel een onderliggend lijden. Die moeten in de wachtkamer. Hoeveel van deze mensen zullen aan dat onderliggend lijden zijn overleden.
 2. Deze kaalslag had ook grote gevolgen voor de aanpak van deze ziekte. Vroeger, zeg maar de pre-VVD tijd, lagen er in elk ziekenhuis tientallen apparaten waarmee je binnen een minuut kon meten of iemand eventueel besmet was. Hadden we die zogenaamde saturatiemeters of SPo2 meters – die meten het zuurstofgehalte in je bloed – nu gehad, dan was het simpel: dan kon bijvoorbeeld de huisarts direct maatregelen nemen, ziekenhuis of thuis-quarantaine? Het enige wat dan hoefde te gebeuren is mensen die Corona-symptomen vertoonden oproepen zich bij de huisarts te melden. De rest van Nederland zou dan vrij rond kunnen lopen. Een stuk minder privacygevoelig dan de app die er nog steeds niets is. En als die er komt, wie gebruikt die dan? Overigens kan iedereen zo’n meter zelf aanschaffen (vanaf 30 euro).
 3. En waarom hadden we geen testen? Overigens als ik mijn huisarts bel, krijg ik eerst een bandje. Daarin wordt nadrukkelijk gevraagd om als je Coronoachtige klachten hebt, niet langs te komen. Volg de regels vande RIVM. Maar, zo las ik vandaag in de krant, een huisarts krijgt meestal, als hij de GGD belt, ook nul op request. Wat is dit voor organisatie. En dat terwijlze op een heel simpele manier binnen een paar seconden kunnen meten of je het hebt of niet.
 4. Waar blijven trouwens die mondkapjes? Hoewel alle landen om ons heen, en trouwens in de hele wereld, bulken van de mondkapjes, houdt het RIVM stug vol dat dat voor het gewone volk niet nodig is. Nog steeds, zeven weken later, blijven zogenaamde deskundigen roepen dat het eerder schadelijk is dan dat het beschermt. Wat blijkt? Ze zijn er gewoon niet, nogmaals niet bij ons, kennelijk wel in alle andere landen ter wereld, inclusief Afrika. Ook in het AD: hoewel de Jonge zegt dat er inmiddels ruim voldoende monskapjes zijn, blijkt dat in de praktijk toch anders te liggen.
 5. Verder blijven de autoriteiten roepen dat we ondanks de goede vooruitzichten, voorzichtig moeten blijven. Daar is op zich niets mis mee, behalve dat het de mensen geen enkel vooruitzicht geeft op normalisering. De economie is ingestort, talloze mensen zijn werkloos geworden, en voor al dat leed is kennelijk maar een oplossing: het vaccin.
 6. Hoewel de IC’s voor het overgrote deel worden gevuld met mannen die te dik zijn en onderliggend lijden hebben, kunnen we behalve de gebruikelijke lapmiddelen niets anders doen dan wachten. Maar.., dat duurt nog even, niemand weet hoelang. Of het uberhaupt gaat werken, moeten we afwachten. Hoe groot is die kans, als weten dat er voor het SARS-virus nog steeds geen vaccinis, en er de afgelopen jaren, ondanks een al wel bestaand griepvirus, jaarlijks vier tot tienduizend mensen dood gingen aan deze ziekte. En dat terwijl in Zweden, een land dat nauwelijks op slot ging, waar alle horeca nooit dicht zijn gegaan, zelfs relatief slechts een fractie aan Coronadoden te betreuren zijn, vergeleken met ons.
 7. Wist je trouwens dat die anderhalve meter theorie ook nergens op slaat. Want het virus kan door een nies tot wel negen meter verder neerdalen. Bij je handen tachtig keer wassen met zeep kun je ook je vraagteens zetten, want juist dat zeep of andere synthetische middelen wassen juist de beschermlaag van je handen af, zodat je logischerwijs dus eerder besmet zou kunnen raken dan met.
 8. Dat terwijl we allang weten wat echt helpt: een gezond leven en gezonde voeding. Maatregelen die het immuunsysteem versterken waardoor we zijn beschermd tegen alle ziektes en virussen. Helaas is dat bij het RIVM en dus Rutte nog niet doorgedrongen (of het niet in hun belang?). Waarom eigenlijk niet? Is dik zijn en onderliggend lijden niet duidelijk genoeg? Of gaat dat virus ook werken tegen kanker, diabtes en hart- en vaatziektes?
 9. Een arts in Duitsland heeft honderd zogenaamd door Corona overleden mensen onderzocht, en nul daarvan waren volgens hem dood gegaan door Corona, allen waren gestorven aan dit onderliggend lijden, veroorzaakt door een mengeling van factoren: ongezonde voeding, weinig bewegen en stress. Maar ja, daar valt natuurlijk niets aan te verdienen, sterker nog dat kost geld. Dus kansloos!
 10. Hoewel dezelfde autoriteiten het woord complotdenken uitgevonden lijken te hebben, dit bij alle tegenwerpingen inzetten, zetten ze daarmee een enorme groep bezorgde ouders (vaccinatie) en andere bezorgde mensen (5G) buitenspel. Die durven hun mond vast niet meer open te doen. Is datmisschien heteiereten? Hebben ze daarin gelijk. Niemand die dat weet, want er in beide gevallen nog nooit, ik herhaal nog nooit onderzoek gedaan naar de veiligheidrisico’s op de korte en de lange termijn. Dat zeg ik niet, dat zeggen de wetenschappers van de WHO en de bonzen van de providers zelf. Maar goed, dat weet het volk niet. Onder de radar van het Coronavirus wordt hard gewerkt aan een vaccin (hoeveel gaat wie daaraan verdienen?) en aan het uitrollen van 5G in Nederland (idem). Gisteren trapte de eerste provider af, terwijl de KPN en T-Mobile nog in de testfase zitten. Als je naar de voorlopige conclusies kijkt, jubelen ze over de snelheden die bereikt kunnen worden, maar over de veiligheid geen woord. Ook daar gaat het om vele miljarden. Waar komen trouwens opeens die negentig miljard auro vandaan, die Hoekstra aan het uitdelen is? Kunnen wij dat als land wel dragen?
 11. Dan nog het verband met 5G. Hoewel ik er nauwelijks over durfde te parten gezien het risico voor debiel te worden versleten, blijkt steeds meer dat 5G invloed uitoefent op de zuurstof die we inademen. Toen in Wuhan de schakelaar om ging, vielen mensen spontaan door neer. Hoe kan dat? En volgens wetenschappers is 5G nog maar het begin, binnen enkele jaren zullen 6G en misschien zelfs 7G hun interede gaan doen, terwijl er geen enkel bewijs is dat zelfs 4G veilig is. We zijn proefkonijnen voor de overheid. Kun je je voorstellen dat jouw kind proefkonijn is?
 12. Conclusie: ondanks het feit dat honderden wetenschappers publiekelijk hun bezorgdheid uitspreken over 5G trekt onze overheid, geadviseerd door het RIVM zich daar niets van aan. Ook aan de bezorgdheid van al die ouders, hebben deze autoriteiten geen boodschap. Zij hebben maar een belang: geld. Het veilen van de frequenties levert immers miljarden op. Het heeft er alle schijn van dat deze mensen niets hebben geleerd van de grootste ramp die ons land sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. Nou ja, op de griepuitbraak van twee jaar geleden na dan…, toen stierven bijna tien duizend mensen aan deze ziekte. Oh ja, en natuurlijk het astronomisch hoge aantal slachtoffers aan de welvaartsziektes en aan medicijnen. Hoewel iedereen het heeft over de beste gezondheidszorg ter wereld, zijn in ons land meer dan tien miljoen mensen chronisch ziek. Daar hoor je ook niemand over.  We moeten wachten.., tot het vaccin er is. Bullshit! Wat we wel moeten doen is ons afvragen of we zo wel door willen gaan? Willen we blind blijven vertrouwen op deze autoriteiten die ons voorliegen over Corona, voeding, medicijnen, vaccins, of pakken we de regie over onze eigen gezondheid over? Nemen we weer de verantwoordelijkheid over ons eigen leven? Zeg jij het maar….
Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen