Ik ben er uit, ik laat m’n kind niet vaccineren!

By 8 oktober 2017 Uncategorized No Comments

Een week of twee geleden viel er een brief van de GGD in de bus: Een oproep om mijn kleinzoon, Milan, die mijn vrouw en ik opvoeden, te vaccineren. Dat ik inmiddels de brief kwijt ben, en dus nog geen afspraak heb gemaakt met de GGD, geeft wel aan dat ik daar grote twijfels bij heb. Mijn huisarts adviseerde me dat wel te doen, maar daarna de negatieve bijwerkingen te ontstoren. Wat nu te doen? Voor de volledigheid: het gaat om de zogenaamde ‘negenjaarsprik’, tegen maar liefst 6 verschillende ziektes: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en BMR (Bof, Mazelen en Rode hond).

Simpel: wat ik altijd predik: zelf in de praktijk brengen; Informatie zoeken, bronnen checken en tot een besluit komen. Laten we beginnen bij de bijsluiter. Veel objectiever kan bijna niet.

<!–more–>

Wat staat er op de bijsluiter?

Om te beginnen wordt er onderscheid gemaakt tussen de ‘werkzame bestanddelen’ en ‘andere bestanddelen’.

Wat zijn de werkzame bestanddelen?

 • Antigenen: levende, verzwakte of gedode bacteriën en virussen die de ziekte veroorzaken.

De andere bestanddelen:

 • Adjuvants: hulpstoffen om de productie van antilichamen te versterken, bijvoorbeeld aluminiumfosfaat of squaleen.
 • Chemische conserveermiddelen zoals 2-phenoxythanol en formaldehyde
 • Chemische stabiliseermiddelen, zoals gehydroliseerde gelatine, monosodium, glutamaat en phenol.
 • Additieven(toevoegingen) om te verdunnen, zoals polysorbaat 80.
 • Antibiotica, bijvoorbeeld neomycin en streptomycin.
 • Vervullingen, bijvoorbeeld onbekende virussen of erfelijk materiaal (stukjes RNA en DNA) afkomstig van het medium waarop vaccins worden gekweekt.
 • Water: hierin worden de ziekteverwekkers, chemische en andere ingrediënten van het vaccin opgelost, zodat ze gemakkelijker ingespoten kunnen worden.

Bron: Adverse of adjuvants in Vaccines, Viera Schelboer (www.whale.to/vaccine/adjuants.html

Een andere bron komt met nog verontrustendere info.

 • Diercellen velen ervan zijn kankerverdacht c.q. -verwekkend. De virussen, ook al zijn ze door het gif formaldehyde gedood of verzwakt, zijn riskante ziekteverwekkers!
 • Kwik, aluminium en formaldehyde staan erom bekend dat ze kankerverwekkend/-bevorderend zijn en tot hersendegeneratieve aandoeningen kunnen leiden zoals:
 • Alzheimer, Parkinson, ALS, autisme, e.d. maar ook tot vele tientallen aspecifieke klachten als ADHD, slecht zien/horen, chronische vermoeidheid, allergieën, nierziektes, geboorteafwijkingen, geheugenverlies en schade aan het zenuwstelsel, enz. enz.
 • Fenoxyethanol (antivries= koelvloeistof) heeft extreem neurotoxische bijwerkingen
 • Tween 80 en Triton X1000 kunnen sterk allergische reacties veroorzaken.
 • Squaleen veroorzaakt auto-immuunziektes zoals reuma, MS en lupus alsmede de dodelijke ziekte ALS, transverse myelitis (zenuwziekte/ontstoken ruggenmerg), verlamming aan handen, voeten en luchtwegen (verstikking!), endocarditis (ontsteking hartkamer), optic neuritis (t/m blindheid), glomerulonephritis (een nierziekte) en vermoedelijk ook hersenvliesontsteking.
 • E621 (MonoNatriumGlutaminaat-MSG-Maltodextrine) heeft wel 90 contra indicaties waaronder zeer ernstige aandoeningen als kanker en aantasting van het zenuwstelsel.
 • Sorbitol en sacharose veroorzaken darmproblemen en zijn kankerverdacht.

Bron: www.biori.nl

Dat liegt er dus niet om. Ondanks dat is er nog een grote meerderheid die voor vaccineren is, die zelfs de nee-stemmers (mensen die hun kinderen niet laten vaccineren soms verketteren). Nu de argumenten van voor- en tegen-stemmers.

Voor:

Mensen die voor zijn komen vaak met de volgende argumenten:

 1. Als je het niet doet, raakt de groepsimmuniteit verstoord. Zij bedoelen daarmee dat bijvoorbeeld mijn kind, als hij niet is gevaccineerd, hun kinderen ziek kan maken. Andersom geldt dit argument natuurlijk ook. Geen enkele ouder wil dat zijn kind ziek wordt, of een ziekte op andere kinderen overbrengt.
 2. Dankzij massale enting zijn vele (kinder)ziektes uitgeroeid of tot een minimum beperkt. Kortom: door deze vaccinatie wordt vrijwel niemand meer ziek.

Tegen:

Mensen die tegen zijn komen vaak met de volgende argumenten:

 1. Dat de ziektes bij ons zo goed als uitgeroeid zijn (de mensen die jaarlijks aan deze ziektes tezamen sterven is op een hand te tellen), komt niet door het enten zegt deze groep, maar door meer hygiëne. Het bewijs: Het inenten begon elke keer als de ziekte al lang op zijn eind liep, op het moment dat er nog nauwelijks slachtoffers vielen. Grafieken tonen dat aan. De farmaceutische industrie, overheid en gezondheidsmedewerkers zijn ten onrechte met de eer gaan strijken.
 2. De entingen werken niet of bijna niet. Studies concluderen dat entingen in plaats van kinderen beschermen tegen een ziekte, deze kinderen juist ziek maken. Bewijs: Uit diverse uitbraken blijkt dat kinderen die ingeënt zijn, veel vaker ziek worden dan kinderen die niet zijn ingeënt. Bovendien zal je, als je de ziekte krijgt, automatisch immuun worden (zonder dat er iets in je lichaam wordt gepompt).
 3. Gezonde voeding beschermt je immuunsysteem veel beter dan vaccinaties, omdat je daarmee het afweersysteem echt versterkt. Je lichaam lost het, als het gezond is, zelf op.
 4. De entingen bevatten (net als bij producten van de voedingsindustrie) een klein beetje van het werkende middel en verder een heleboel, soms zelfs giftige of kankerverwekkende toevoegingen. De vaccinaties hebben nogal wat negatieve bijwerkingen (zie hierboven). Dit wordt door vrijwel niemand bestreden. (Zie kader hierboven).
 5. De algemene vaccinatie is een bedenksel van de farmaceutische industrie (in de rug gesteund door de overheid en de meeste reguliere artsen) die daar miljarden aan verdient.
 6. Nog steeds sterven jaarlijks, ondanks vaccinaties, 140 miljoen mensen aan infectie of parasitaire ziektes. Zij zeggen: ‘Tientallen jaren vaccineren van ondervoede kinderen heeft de farmaceutische industrie miljarden opgeleverd, maar de kinderen wonen nog steeds onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden, hebben nog steeds niet behoorlijk te eten en gaan (dus) nog steeds dood aan infectieziektes ’ De medische wereld ziet dit juist als reden om ‘voor’ te stemmen. Dus ten onrechte zeggen de nee-stemmers.
 7. Omdat de bacterie sinds de invoering van de vaccinatie bij sommige ziektes al is gemuteerd, werkt de vaccinatie niet meer tegen deze ziekte (bv Kinkhoest).
 8. De vaccinatie verzwakt de weerstand eerder dan dat het dat versterkt. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot diabetes.
 9. Artsen zijn verplicht om inentingen voor te stellen. Daar krijgen ze 10.000,- tot 20.000,- euro per jaar voor.
 10. Nogal wat mensen vonden informatie over de manier waarop de farmaceutische industrie met de gezondheid van onze kinderen om springt: Onderzoek naar het vaccin duurt slechts 4 tot 8 weken, naar lange termijn risico’s wordt niet gekeken; Uit onderzoek bij apen blijkt dat apen die sterven niet worden meegeteld; Onderzoek bij kinderen die gevaccineerd duurt slechts 8 dagen, aangezien wiegendood pas na de 12de en 16de dag plaatsvindt, wordt het verband – op zettelijk – niet gelegd met vaccinatie, terwijl een Japans onderzoek aantoonde dat, nadat de vaccinatie niet na 2 maanden, maarna twee jaar werd gedaan, wiegendood vrjwel tot nu werd gereduceerd; Een Duiste wetenschapper doet al jaren onderzoek naar de voor- en nadelen van vaccinatie. Daaruit blijkt dat kinderen die niet zijn gevaccineerd op alle vlakken sterker en gezonder zijn, dus minder ziek zijn; Nog eentje: Een onderzoek onder Amis (die hun kinderen niet vaccineren) toonde aan dat daar slechts 2 gevallen van autisme voorkwam (die, na later bleek, allebei wel gevaccineerd waren.

Mijn conclusie:

Alles tegen elkaar afwegend is Wel vaccineren een groter risico dan niet vaccineren, tenminste voor degene die wordt gevaccineerd (niet voor de farmaceutische industrie, die verdient er miljarden mee).

De mensen die niet willen vaccineren zeggen: ‘De meeste (kinder-)ziekten hebben tegenwoordig een mild verloop. Een kind is een paar dagen ziek met hoge koorts en wordt dan weer beter. Daarbij, (hoge) koorts is goed. Het immuunsysteem wordt aan het werk gezet en verkeerde cellen worden afgebroken en uitgescheiden. Er blijkt uit steeds meer onderzoek dat hoge koorts ook een preventie tegen kanker en andere ernstige chronische ziekten geeft. In Nederland sterft nauwelijks nog iemand aan de ziektes waar tegen je gevaccineerd wordt, sommigen ziektes komen zelfs helemaal niet meer in ons land voor.’ Waarom en waartegen blijven we dan toch zoveel vaccineren?

Bovendien: Inmiddels concluderen steeds meer onderzoeken dat vaccinaties wel degelijk schade aan ons immuunsysteem toebrengen en ons chronisch (neurologische) ziek kunnen maken. Ook wiegendood of het zogenaamde baby shaken syndroom wordt steeds vaker in verband gebracht met vaccinatieschade.

Dan nog dit:

Per dag sterven er bijna 18.000 kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen van ondervoeding. Ongeveer de helft van deze kinderen is nog geen jaar oud. Dit zijn 6.3 miljoen kinderen per jaar! (gegevens: 2013). We kunnen dit geld en deze kennis beter inzetten om de wereldbevolking van voldoende voeding, hygiëne en scholing te voorzien dan dat we miljoenen besteden aan het geven van vaccinaties’.

Wanneer wel?

Natuurlijk kunnen er overwegingen zijn om sommige vaccinaties op bepaalde momenten wel te geven, bijvoorbeeld als we naar een land gaan waar de levensstandaard laag is, de hygiëne te wensen overlaat, voeding eenzijdig is, onze immuniteit, hygiëne (schoon drinkwater) en voedselvoorziening op een heel laag pitje staan. Onze immuniteit kan dan verzwakken en dan lopen we inderdaad risico op het krijgen van (tropen)ziekten en kan een vaccinatie zinvol zijn.

Ik ben er uit! Ook de oproepkaarten kunnen in de papierbak. Ik stel mijn kleinzoon niet bloot aan deels onbekende en deels zwaar giftige stoffen. Hij krijgt gezonde voeding, zodat zijn immuunsystem hem beschermt, niet vaccins die hem zijn gezondheid kosten en de farmaceutische industrie miljarden oplevert. Zo simpel is het eigenlijk!

Kijk, als je twijfel vooral de video, The Greater Good.

 

 

 

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen