‘Best wel heftig’

By 7 september 2017 Uncategorized

Vandaag heb ik eindelijk mijn ideale huisarts gevonden, niet helemaal naast de deur, maar beter dan een ‘reguliere’ huisarts. Daar ben ik inmiddels wel achter. Zij voldoet aan al mijn wensen: geeft haar patienten alle tijd die nodig is (dit in tegenstelling tot een regulier opgeleide huisarts, waarbij je in de meeste gevallen binnen tien minuten weer buiten staat met een verwijsbriefje in je hand), is kritisch op het verstrekken van (synthetische) medicijnen, luistert naar het hele verhaal en denkt mee wat voor de patient de beste remedie is. ‘Want iedereen is anders. Wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken’. <!–more–>

De ideale huisarts

Waarom was ik op zoek? Ik wil niet langer (synthtische) medicijnen slikken die eerder gevaarlijk voor je zijn, dan dat ze je echt helpen, en zoek dus een huisarts die met mij mee denkt over gezonde (natuurlijke) alternatieven. En, dat kan ik je verzekeren, was een hele klus. Ik heb al heel wat huirartsen gesproken, maar vrijwel altijd, is hun enige oplossing medicijnen. En het ergste: dat is ook het enige dat ze (willen) kennen.

Waarom is zij mijn ideale huisarts? Ze stelt de patient centraal, neemt de tijd die daarvoor nodig is, denkt met de patient mee om tot een ‘op-maat-oplossing’ te komen, en is onafhankelijk (krijgt geen provisie va de farmaceutische industrie). Ze weet dat ze een van de weinigen is, dat maakt haar niet vrolijk. Ze wordt door haar patienten dan ook als zeer goed beoordeeld (9,6).

‘Alternatieve’ medicijnen

Vandaag zag ik ook een item in – je zal het niet geloven – het ‘onafhankelijke’ actualiteitenprogramma Brandpunt waar mijn haren recht van overeind gingen staan. Het programma had een aantal alternatieve medicijnen ingeslagen en die laten testen door reguliere artsen. De uitslagen logen er niet om: bijna nergens zaten meetbare gezonde stoffen in, een medicijn was zelfs ‘een zusje’ van bleekwater. De artsen vonden het ‘best wel heftig’, ‘dit zou verboden moeten worden’, etc. En dat is het natuurlijk ook…, als die informatie klopt. Het is een soort variatie op ‘Wij van wc-eend’. Maar ja, wat zou ik doen als een deel van mijn inkomen afhankelijk is van hoeveel medicijnen ik voorschrijf (verkoop).

Want dat is pas echt heftig! Alternatieve artsen (itt reguliere artsen, die opgeleid zijn zijn, en door de farmaceutische industrie betaald worden, om hun patienten medicijnen op te dringen) worden door de reguliere gezondheidsinstellingen en artsen belachelijk gemaakt, waardoor mensen bang worden gemaakt en niet verder durven te kijken dan hun neus lang is (lees: reguliere gezondheidsinstellingen). Dus zich overgeven aan synthetische medicijnen die soms eerder gevaarlijk voor je zijn, dan dat ze je helpen, die de bijwerkingen van andere medicijnen moeten opvangen, etc., weigeren te kijken naar andere oplossingen (zelfs als de paptient daar naar vraagt) en in ruil daarvoor bonussen ontvangen.

Een mooi voorbeeld van hoe het werkt is de huisarts die ik een paar weken eerder sprak: ‘Ik ben regulier opgeleid, en ik geloof niet in osteopathie, orthomoleculair geneeskunst en andere alternatieve geneeswijzen, en daar wil ik ook niets over weten. Dus ik geloof niet dat ik veel voor je kan betekenen’ Met andere woorden: Ik kan niets anders dan medicijnen voorschrijven, en dat betaaalt goed. Ze gaf me wel de naam van de huisarts waar ik vanmorgen mee sprak. Terwijl deze zelfde vrouw de eed van Hippocrates heeft afgelegd:

“Ik zweer bij Apollo de genezer, bij Asclepius, Hygia en Panacea en neem alle goden en godinnen tot getuige, om naar mijn beste oordeel en vermogen de volgende eed te houden:

Ik zal naar mijn beste oordeel en vermogen en om bestwil mijner zieken hen een leefregel voorschrijven en nooit iemand kwaad doen.

Nooit zal ik, om iemand te gerieven, een dodelijk middel voorschrijven of een raad geven, die, als hij wordt gevolgd, de dood tot gevolg heeft. Nooit zal ik een vrouw een instrument voorschrijven om een miskraam op te wekken. Maar ik zal de zuiverheid van mijn leven en mijn kunst bewaren. Het snijden van de steen zal ik nalaten, ook als de ziekte duidelijk is; ik zal dit overlaten aan hen die hierin bekwaam zijn. In ieder huis waar ik binnentreed, zal ik slechts komen in het belang van mijn patiënten.

Mijn leermeester zal ik eren en liefhebben als mijn ouders; ik zal in gemeenschap met hem leven en zo nodig mijn bezit met hem delen, de kunst leren zonder vergoeding en zonder dat daartoe een schriftelijke belofte nodig is; aan mijn zonen, aan de zonen van mijn leermeester en aan de leerlingen die verklaard hebben zich aan de regelen van het beroep te zullen houden, aan hen allen zal ik de grondslagen van de kunst leren.

Al hetgeen mij ter kennis komt in de uitoefening van mijn beroep of in het dagelijks verkeer met mensen en dat niet behoort te worden rondverteld, zal ik geheim houden en niemand openbaren. Moge ik, als ik deze eed getrouwelijk houd, vreugde vinden in mijn leven en in de uitoefening van mijn kunst, maar moge het tegenovergestelde het geval zijn indien ik hem schend.

Ik zal mij verre houden van iedere welbewuste slechte daad en van elke verleiding, in het bijzonder van de geneugten der liefde met mannen of vrouwen, of zij vrij zijn of slaaf.”

De omgekeerde wereld

Een prachtig voorbeeld dus van de pot verwijt de ketel dat hij stinkt (zwart ziet). Want in de reguliere gezondheidswereld werkt slechts 12% van alle medicijnen volgens een grote Engesle studie, 88% werkt helemaal niet (doet niets) en het grootste deel daarvan werkt zelfs negatief op de gezondheid (is soms dodelijk). In Amerika sterven jaarlijks 140.000 mensen aan medicijnen.

Zelf heb ik veel baat bij een orthomoleculaire arts, osteopathische therapeut en (biologische) ‘alternatieve’ medicijnen. Natuurlijk zul je ook in dat circuit medicijnen tegen komen die niet werken, maar die zijn in ieder geval niet (levens)gevaarlijk.

Conclusie

Gebruik je gezonde verstand, zoek – net als bij voeding – uit wat goed voor je is en geloof de reguliere arts – en een reporage van brandpunt waarin de reguliere artsenij de alternatieve keurt – zeker niet op zijn blauwe ogen. Mind you: het gaat om meer dan tien miljard euro aan winst per jaar!!!! Daar wil je als huisarts wel bij horen. Maar het zou moeten gaan over jouw gezondheid. Toch? Inderdaad, dus best wel heftig.

Leave a Reply