E-nummers in mijn eten!

Onlangs verscheen het opzienbarende – en levensgevaarlijke – boek van Rosanne Hertzberger, Een Ode Aan E-nummers, waarin niet alleen e-nummers, maar ook magnatronmaaltijden (en andere zaken die je gezondheid geen goed doen) worden opgehemeld. Na wat speurwerk bleek waarom Hertzberger dat boek heeft uitgebracht: Ze werkt voor de voedingsindustrie (o.a. Nestle). En voor de goede orde: Ze is niet opgeleid in het geven van voedingsadvies. Dus ze is gewoon een ordinaire kwakzalver(es). Hoog tijd voor de waarheid!

Alles moet tegenwoordig ingeblikt, verpakt of in plastic zakjes gestopt zijn. En het moet allemaal goedkoper, want dan kopen we er meer van. We worden verleid met bonuspunten, moestuintjes of voetbalplaatjes voor onze kinderen. Er wordt veel te makkelijk met de kwaliteit van ons eten gemanipuleerd om kleur, smaak, smeerbaarheid, versheid en houdbaarheid te beïnvloeden.
We denken dat alle ingrediënten in voedsel goed voor ons zijn. We verwachten namelijk niet dat giftige stoffen door de autoriteiten toegestaan worden. Veel van de wetenschappelijke onderzoeken die de basis zijn voor het stempeltje “veilig”, zijn gefinancierd door of in opdracht van de voedingsfabrikanten. Dat is echt geen goede zaak!

Kant-en-klaar
De kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten staan stijf van schadelijke chemische toevoegingen. Mononatriumglutamaat (E 621) en Glycine (E 640) laten je meer eten dan je van plan was. En dan vraagt onze overheid zich nog af waar al die dikke mensen vandaan komen. LOL! De Universiteit van Wageningen is bezig met een groot onderzoek naar het verband tussen kleurstoffen en ADHD (vooral bij kinderen). Je zult trouwens ook kleurstoffen aantreffen in jouw cosmetische producten en zelfs in sommige medicijnen.
Niet alle toevoegingen zijn slecht voor onze gezondheid. Niet alle producten die zeggen dat ze geen schadelijke E-nummers bevatten zijn goed. Het stempeltje bio is ook geen garantie voor volledige voedselveiligheid. Neem de tijd om de lijst van ingrediënten op de etiketten en verpakkingen te lezen. Juist als deze lijst goed verborgen is of als je een vergrootglas nodig hebt om ze te lezen. Jij hebt het recht om te weten wat je eet en wat je aan jouw kinderen te eten geeft.

Kinderen zijn het belangrijkste target
Op de verpakkingen van snoepjes staan de ingrediënten vaak gedrukt in kleine witte lettertjes op een transparante achtergrond. Maar omdat kinderen er zo gek op zijn, besteden we er geen aandacht aan en geven hen wat ze lekker vinden. Het verhaal op de verpakking vertelt meestal niet dat die rustige, kleine engeltjes kort na het gebruik van dezelfde kleurrijke en soms kankerverwekkende snoepjes omgetoverd kunnen worden tot drukke, opgewonden, kleine duiveltjes!

Aspartaam
In Nederland zijn de huisartsen vaak niet goed op de hoogte van de schadelijke gevolgen van aspartaam en andere synthetische zoetstoffen. Er is wetenschappelijk bewijs over de giftigheid van aspartaam (E951 en afgeleiden daarvan).
De consequenties van deze onwetendheid zijn groot want er worden tegenwoordig kinderen geboren met sporen van chemische producten in hun bloed (Greenpeace/WWF analyses). Het is dus hoog tijd om aan de bel te trekken! En om er alles aan te doen om de gezondheid van onze kinderen te beschermen. Want zij zijn onze toekomst.

Dus…
Deze eBook is bedoeld om jou te waarschuwen. Steek niet zomaar alles in jouw mond. Ook niet wanneer de fabrikant zegt dat het goed is voor jouw hersenen, darmen of stofwisseling.
Gezond zijn en blijven is jouw universeel recht. Vergeet dat nooit!

De info hier boven komt van healthwatch.nu. Daar kun je het hele e-book downloaden en daarin vind je ook een lijst met producten waar aspartaam in zit. Bovendien vind je daar meer e-books en belangrijke informatie over jouw gezondheid.

Gezond weekend

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen