Eindelijk voor iedereen logisch en begrijpelijk wat echt gezond is!!

Allereerst voor iedereen de beste wensen en vooral een gezond 2017. Wat dat laatste betreft wens ik iedereen meer kennis toe, en natuurlijk zo weinig mogelijk producten die slecht zijn voor je gezondheid. Dat is een mooi brugetje naar het onderwerp van deze blog. Zoals je weet komt er zeer binnenkort (de inhoud is klaar en opgemaakt) een boekje (Zakboek Gezond Oud Worden, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen) uit met informatie over wat gezonde voeding is. Daarmee kun je, met andere woorden, snel zien wat gezond is, zo uitgelegd dat het voor iedereen logisch en begrijpelijk is. Dit boekje is voor binnenkort iedereen te verkrijgen op nietteverteren.nl. Maar ook voor grotere partijen die zich bezig houden met gezonde of biologische voeding. Dus ken je mensen of bedrijven die zich daarmee bezig houden, en die wellicht interesse hebben om dit boekje in grotere oplage te kopen (rond de 3 euro), bijvoorbeeld om bij hun product aan de klant mee te geven, of om uit te delen aan hun klanten of werknemers, etc. laat me dat dan aub even weten. Als voorproefje de twee eerste pagina’s van de inleiding.

Inleiding
Natuurlijk: Vanaf onze eerste schreden als mens bestaat ons voedingspatroon uit louter natuurlijke producten: noten, zaden, groente, fruit, water, vlees, vis, etc. Daarin zitten alle benodigde voedingsstoffen: macronutriënten (vet, proteïne en koolhydraten) en micronutriënten (spoorelementen, vitaminen en mineralen).

Van natuurlijk naar onnatuurlijk: In de tweede helft van de vorige eeuw veranderde dat. We kregen te maken met een nieuw soort voedsel, voedsel dat door de voedingsindustrie ontwikkeld is. Natuurlijke producten werden zodanig bewerkt (geraffineerd) dat ze langer houdbaar werden, er mooier uitzagen, etc., maar ook lekkerder smaakten en vooral goedkoper waren. Bovendien werden er in laboratoria nieuwe, meestal synthetische voedingsstoffen ontwikkeld waarmee de industrie invloed kon uitoefenen op onze smaak en trek.

Wat versta ik onder bewerkt? Alles wat de mens aan een product toevoegt wat er oorspronkelijk niet aan, op of in zat, zoals:

– synthetische bestrijdingsmiddelen.
– geraffineerde suiker, geraffineerd zout, geraffineerd vet, geraffineerde tarwe, etc.
– zoetvervangers zoals aspartaam, glucose fructosestroop, Acesulfaam-P en duizenden
synthetische e-nummers .
– Moderne tarwe (dit in tegenstelling tot oertarwe waar nog wel alles in zit).

Immuunsysteem
En dat had een desastreuse invloed op onze gezondheid. Ik zal uitleggen waarom: Elk mens beschikt over een immuunsysteem. Dat systeem beschermt ons tegen allerlei ziektes en kwalen. En nu komt het….,

Natuurlijke producten versterken ons immuunsysteem, terwijl bewerkte producten het juist verzwakken!

Daardoor worden we niet alleen steeds dikker, maar ook sneller (en ernstiger) ziek (denk aan diabetes, hart- en vaatziektes, en kanker). Ook duurt het langer voor we genezen (als we al genezen).

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen