Met Gezond Oud Worden kun je niet vroeg genoeg beginnen!!!

De ziekte van Parkinson ontstaat mogelijk door darmbacteriën, zeggen Amerikaanse wetenschappers op basis van experimenten met muizen.
Ze ontdekten dat de samenstelling van de darmflora van muizen (mede) bepalend is voor het al dan niet ontwikkelen van Parkinson. Maar dan blijft de vraag: wat zorgt er voor dat de darmflora zo is samengesteld?

De onderzoekers programmeerden muizen genetisch om Parkinson te ontwikkelen. Daarbij bleek dat alleen de dieren met bacteriën in de buik symptomen ontwikkelden. Steriele muizen bleven gezond.
Ook werden de symptomen bij de muizen versterkt wanneer bacteriën van menselijke Parkinsonpatienten naar de muizen werden getransplanteerd. Dit was niet het geval als ze bacteriën van gezonde mensen kregen.

Eurekamoment
“Het was een eurekamoment. De muizen waren genetisch identiek, het enige verschil was de aanwezigheid of afwezigheid van darmbacteriën”, vertelt onderzoeker Timothy Sampson van het California Institute of Technology.

De bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell en kunnen in de toekomst leiden tot nieuwe behandelmethodes voor Parkinson, zoals medicijnen die darmbacteriën doden.
De oorzaak van Parkinson wordt bij een klein percentage van de patiënten gezocht in de genen. Maar we weten ook dat toxines kunnen bijdragen aan het ontstaan van deze ziekte. Vergiftiging door zware metalen en bestrijdingsmiddelen (op groente en fruit) staan op het verdachtenlijstje, omdat bestrijdingsmiddelen zeer ongunstig kunnen zijn voor onze darmbacteriën.

De omgekeerde wereld
Overheden schreeuwen om het hardst, zogenaamd op basis van wetenschappelijke rapporten, dat bestrijdingsmiddelen en zoetstoffen onschadelijk zijn voor de mens. Maar deze subjectieve waarheid is inmiddels ingehaald door onderzoeken die klip en klaar aantonen dat bestrijdingsmiddelen en zoetstoffen zoals aspartaam wel degelijk een zeer negatieve uitwerking hebben op de bacteriekoloniën in onze darmen.
Daarbij weten we dat het immuunsysteem voor een groot deel afhankelijk is van een goede conditie van de darmen. Ook de serotonine, een lichaamseigen antidepressivum, wordt voor 80 – 90% in onze darmen geproduceerd.

Een verkeerde darmflora kan op de lange termijn dan ook zorgen voor vele gezondheidsklachten. Ook op de korte termijn kan het zorgen voor klachten als buikpijn, opgeblazen gevoel en verstopping. Met je dieet en leefstijlgewoontes kun je de samenstelling van de darmbacteriën positief of negatief beïnvloeden. Wat kun je nu het beste doen? Wat kun je het beste eten? Speciaal voor deze nieuwsbrief heb ik hierover een filmpje opgenomen met de Poepdokter: (Zie bovenstaand filmpje).
Ook hier is de eindconclusie: eet en drink gezond. Daarmee houd je je darmflora op (een goed) peil.

Wat echt gezond is, kun je lezen in Niet Te Verteren, en op www.nietteverteren.nl.

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen