Gezond Oud Worden

Er bestaan nogal wat misverstanden over wat gezonde voeding is. Enerzijds omdat de voedingsindustrie stelselmatig zorgt voor verwarring – door de verkeerde informatie te verspreiden, om daar de consument mee te misleiden (60 Van alle informatie over voeding komt immers van de industrie). Dat dat heel goed werkt, bleek weer eens toen mensen op straat werd gevraagd wat gezonder is, light of regular (bv cola)? Honderd procent van deze televisie-kijkers gaf aan dat light gezonder is. Maar is dat ook zo?

Light en Zero is de gezondste keuze?!
Natuurlijk niet! Het is niet geheel toevallig dat vooral de wat dikkere medemens meestal gebruik maakt van deze producten. Helaas, word je daar niet slanker van, maar juist dikker. Oké, dat er bij light, zero, etc. geen (geraffineerde) suiker in het spel is, klopt. In dat opzicht is het inderdaad minder slecht, maar dat deze suiker vervangen is door nog slechtere stoffen als (bijvoorbeeld) aspartaam en Acesulfaam-P wist niemand. En zo kan ik er nog wel een paar noemen…

(Zak)boekje
Daarom dus. Het is een grof schandaal da de voedingsindustrie winst veel belangrijker vindt dan jouw gezondheid, en daarvoor over lijken gaat, moet stoppen! Om deze onduidelijkheid, die overigens met opzet door de voedingsindustrie wordt gecreeerd, een halt toe te roepen, zal er dus op korte termijn een (zak)boekje verschijnen, dat als titel meedraagt: ‘Gezond Oud Worden’, en als ondertitel: ‘Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen’.
Het doel van dit boekje is tweeledig: aan de ene kant willen we met dit zakboekje een grote groep mensen tools in handen geven om gezonde keuzes te kunnen maken. En ten tweede om voor hun loved ones meer bewustzijn te creëren van wat gezond is en wat dus niet, en welke trucs de voedingsindustrie gebruikt om de consument op het verkeerde been te zetten.
Niet alleen willen we daarmee duidelijkheid scheppen binnen de hele discussie over wat is gezond en wat niet (die duidelijkheid is overigens hard nodig), maar ook willen we de mensen die over de inkoop en de bereiding van het eten gaan, tools geven om de juiste producten te kopen, en de maaltijd op de meest gezonde manier klaar te maken.
Op de cover zal staan (is mijn voorstel): ‘Ben je vaak (en langdurig) verkouden, voel je je futloos of lamlendig, gebruik je regelmatig antibiotica, heb je een (beginnend) buikje, of vind je jezelf te dik…, dan zou dit boekje wel eens goed van pas kunnen komen’. Dit om aan te geven wat de zichtbare gevolgen van ongezonde voeding kunnen zijn. Ik dacht dat 50% van de welvaartsziektes – overgewicht, obesitas, hart- en vaatziektes en diabetes – het gevolg is van ongezonde voeding, maar dat percentage lijkt veel hoger te liggen.

Hoe willen we dat boekje bij zoveel mogelijk mensen krijgen?
Daarvoor hebben we (ook) twee manieren bedacht. Om te beginnen kunnen bedrijven advertentie ruimte kopen. Op die manier willen we een grote oplage van dat boekje financieren, zodat we het onder een grote groep mensen gratis kunnen verspreiden.
Daarnaast bieden we het boekje aan aan partijen die er baat bij hebben dat gezonde, biologische voeding bij een breder publiek bekend zal worden. Deze partijen – denk aan producenten van biologische producten, maar ook sportscholen, wellness-instellingen, misschien zelfs scholen, etc. – kunnen dan voor een laag bedrag een oplage van het boekje aanschaffen en vervolgens verspreiden onder bijvoorbeeld hun klanten. Als extra trigger krijgen deze bedrijven de mogelijkheid om het boekje voor hetzelfde geld te ‘personaliseren’.

Waarom zeg ik dit?
Nu kom jij in beeld. Voor beide vormen, hebben we jou nodig. Ken je bijvoorbeeld bedrijven die wel iets met een van de twee opties zouden willen, mail me dan aub naam en contactpersoon. Wil je zelf het boekje verspreiden, bijvoorbeeld bij jou op school, op je bedrijf, je sportclub, etc., ook dan hoor ik het graag. Bij voorbaat hartelijk dank.
NB. Natuurlijk is ook ons doel om door middel van dit boekje ruchtbaarheid te geven dat er een handig boek is, waarmee je als lezer bewust wordt in wat voor wereld we leven, maar vooral hoe je daar je eigen gezonde draai aan kunt geven. Dat boek hee dan ook niet voor niets Niet Te Verteren!

Alvast hartelijk bedankt.

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen