Groen of zwart???


We weten het allemaal best: de industrie heeft niets met onze gezondheid (nee, ook niet met de gezondheid van onze kinderen). Het gaat slechts om winst. Toch blijven we deze boodschap verdringen en halen elk weekend literflessen frisdrank in huis.
Gisteren stond het in de krant: ‘De Coca-Colafabriek in Dongen is onlangs voor maar liefst 90 miljoen verspijkerd. Hoewel de aantallen blikjes, petflessen en glazen flessen duizelingwekkend zijn, is dat voor Coca Cola nog lang niet voldoende. En hoe willen ze de omzet opkrikken? Niet met de traditionele cola, die met zo’n 8 suikerklontjes per glas, maar juist met caloriearme of calorievrije drankjes (o.a. water). Bij een ‘gezonde’ drank, hoort een gezonde kleur, groen dus. Want bij groen mag je doorrijden. En waarom gaat Coca Cola ogenschijnlijk op de gezonde toer? “Omdat de consument er om vraagt. Maar we zien het ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’’, zegt topman Jaap Wassink van Coca-Cola Enterprises Nederland’. Bullshit! Je wordt voor de gek gehouden waar je bij staat…

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen