Niet te verteren op het broccoli-festival

Zoals zo vaak gemeld, willen we van Niet Te verteren een beweging maken. Simpelweg omdat we vinden dat onze boodschap – industriële producten zijn een aanslag op de gezondheid van je kind – aan iedereen die het horen wil, verteld moet worden. Dat doen we door blogs te schrijven, posters op te hangen, flyers uit te delen, maar vooral door de discussie op gang te brengen.
Daarom doen we ook lezingen en staan we op events. Gisteren stond ik samen met Sandra (ambassadeur) op het Brocolli-festival in Almere. Een super gezellig festival, waar yoga, gezonde voeding en natuur centraal staan. Dankzij het waanzinnig mooie weer was het lekker druk, heel gezellig en heerste er een relaxte sfeer. Dat leverde veel prettige gesprekken op met ouders die graag de flyer aan wilden nemen en beloofden die te gaan lezen. Ook hebben we een paar boeken verkocht.

Mysterieus telefoongesprek
Maar er gebeurden meer. We stonden er nog geen half uur toen de telefoon ging. In mijn schermpje zag ik de naam ‘Marcel Visschers’ staan, een van de Niet Te Verteren-ambassadeurs. Dus ik zei: ‘Hoi Marcel’. Daarna ontspon zich een wat vreemd gesprek: ‘Met wie spreek ik?’ Ik zei: ‘Met Cors’. Andere kant: ‘Kennen wij elkaar?’ Het bleek dat het niet Marcel was, maar Ron. Ron heeft een bedrijf dat ook iets in gezonde voeding doet voor bedrijven. Zoals duidelijk moge zijn, kennen wij elkaar niet, maar is hij wel een goede vriend van Marcel. Ik legde uit wat Niet Te Verteren doet en hij reageerde heel positief: ‘Interessant’, zei hij, ‘daar moeten we eens over door praten.’ We spraken af maandag verder te praten. Houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Tanja Jess
Een uur of twee daarna gebeurde er nog iets opzienbarends. Sandra en ik stonden net een rijstsnack (gekocht bij de stand naast ons), naar binnenste werken, toen ik een vrouw met een kind langs zag komen. De twee gingen zo leuk met elkaar om dat ik tegen Sandra zei: ‘Dat lijkt me nou een leuke moeder’. Sandra: ‘Dat leek Tanja Jess wel’. Hoewel ik haar slechts op de rug had gezien, had ik ook een gevoel van herkenning. ‘Dat zou nog wel eens kunnen’, zei ik. Ze woont tenslotte met haar man Charly Luske net als ik in Almere.
Even later ging Sandra naar de wc. Ze kwam terug en zei: ‘Het is inderdaad Tanja Jess. Ik heb het haar gevraagd. En ik zei tegen haar: “Cors wacht op je’. Ze zegde toe even langs te gaan.
Ik ken Tanja en Charly al heel lang. Vroeger heb ik voor de Hitkrant gewerkt en hen apart van elkaar regelmatig geïnterviewd.
En inderdaad, even later kwam ze langs. Het bleek dat ze al een tijdje heel erg bezig was met gezonde voeding, en dat haar twee kinderen – 8 en 13 jaar – dat niet altijd even prettig vonden. Ze was dan ook heel blij met het boek. Toen ze wegliep zei ze: ‘Als je me ergens voor nodig heb, bel maar.’
Sowieso zou ze de foto’s die ze met mij en het boek had gemaakt op haar Facebookpagina zetten. Gelukkig had Sandra ook een paar foto’s gemaakt. Die zie je binnenkort op onze eigen Facebookpagina.

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen