Kanker is dol op suiker

#Hack de suiker!

kloppers2
‘Gezond eten met de Schijf van Vijf is goed voor je lijf’ zo wordt de nieuwe Schijf Van Vijf aangekondigd op de site van het Voedingscentrum. ‘De basis van de Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam’, zo proberen ze ons wijs te maken. ‘Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je daarnaast voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Kies je verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde oude dag. Bovendien helpt de Schijf van Vijf je om in grote lijnen milieuvriendelijker te eten.’
Quatsch! Grote quatsch! Een schoonvoorbeeld van De Omgekeerde Wereld.

Ik leg uit: Suiker tiert welig op suiker, vrijwel alle producten die de industrie dagelijks ontwikkelt zitten vol met suiker. Dan heb ik het natuurlijk niet over de natuurlijke, onbewerkte suiker, suiker die van nature in groente en fruit zit en die super gezond is, Sterker nog, deze suiker hebben we keihard nodig. Nee, Hack De Suiker! Dat slaat op de suiker die de industrie heeft uitgevonden; de geraffineerde BEWERKTE suiker. Als je kort gezegd alle goeds uit de natuurlijke (suikerbieten)suiker haalt, en er alle slechts aan toevoegt, krijg je die suiker. Deze suiker is spotgoedkoop, lang houdbaar en ziet er aantrekkelijk uit. Kaassie voor de voedingsindustrie, dodelijk voor ons. Hoezo gezond?!
Sterker nog: Het is de belangrijkste oorzaak van de enorme stijging van de welvaartsziektes als obesitas, hart- en vaatziektes, diabetes en natuurlijk kanker. Want kanker is dol op deze suiker. Een en een is twee, zou je zeggen. Zo niet het Voedingscentrum: ‘Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen’. Ammehoela!

Epidemie
Dat er gigantisch veel suiker in frisdrank zit, weten we allemaal wel, maar dat het hier gaat om bewerkte suiker weet lang niet iedereen. En dat het de belangrijkste oorzaak is van de kanker-epidemie die nu al decennia lang aanhoudt en wereldwijd veel meer slachtoffers oplevert dan de eerste en tweede wereldoorlog samen, weet bijna niemand. Of wil niemand weten.
Dat kom je ook in maar weinig boeken en artikelen tegen. Waarom is dat?
Het antwoord is simpel: omdat daar een hele industrie op is gebouwd. Niet zomaar een industrie, maar een industrie die op twee na het meeste geld omzet. Deze industrie kan daar zoveel geld mee verdienen – alleen al in Nederland 50 miljard euro – omdat de producten die ze verkopen zijn opgebouwd uit super goedkope ingrediënten zoals deze geraffineerde suiker. Die informatie houdt de voedingsindustrie liever onder de pet. En het voedingscentrum kennelijk ook.

Macht
Hoe komt het dat we daar ziek van worden? Sinds we als mens bestaan, eten we louter natuurlijk; planten, vlees, vis, zaden, noten, water, etc. Pas zo’n veertig jaar geleden kwam de industrie er achter dat hun suiker net zo verslavend is als cocaïne. Heel verslavend dus. Daarom verkopen al die producten als zoete broodjes. Zie daar het verdienmodel: goedkope producten, enorme omzetten, super lage kosten en dus gigantische winsten. Daarmee kopen ze kennis, creativiteit en macht. Als je weet dat de relatie europoliticus in Brussel en lobbyisten 1 op 40 is, krijg je een beetje een beeld van de macht die de voedingsindustrie heeft. Een gevaarlijke combinatie als je het niet bepaald goed voor hebt met de mensheid, als je de consument ziet als een enorme melkkoe die afgemaakt wordt als de melk is opgedroogd.
En uitdrogen doen we, want ons lichaam kent deze suiker niet als voeding en weet zich daar dus geen raad mee. Het slaat op tilt: we worden te dik, veel te dik, of sterven aan een hart- of vaatziekte, diabetes of kanker. Eet smakelijk!
Daarom Hack De Suiker, Hack De Misleiding en vooral Hack De Voedingsindustrie.

De Schijf Van Vijf
Terug naar de Schijf Van Vijf. Afgelopen week verscheen die, de ge-update versie van deze misleidende schijf. Zo op het eerste gezicht lijkt het een hele verbetering, maar als je beter kijkt, is het niet veel meer dan een wassen neus. Natuurlijk, dat melk niet goed is, dat verzadigd vet niet perse ongezond is en dat brood gemaakt van moderne tarwe niet bepaald gezond is, weten we al decennia lang, of zouden we inmiddels moeten weten. Toch blijft het Voedingscentrum erbij: die producten passen in een gezond eetpatroon.
Klinkt ook best logisch: een handje noten, water en peulvruchten, dat klinkt best goed. Toch is er in wezen heel weinig veranderd. Want het aller belangrijkste woord, de oorzaak van al die ziektes, ontbreekt, wederom: ONBEWERKT!
De aanbevelingen die worden genoemd zijn allesbehalve gezond zolang het woordje ONBEWERKT niet wordt toe gevoegd. Of krijg je opeens enorme trek als je hoort ‘sperziebonen’ met 42 bestrijdingsmiddelen, ‘vlees’ met antibiotica, een glas ‘melk’ met e-nummers of ‘frisdrank’ zonder geraffineerde suiker, maar wel met het kankerverwekkende aspartaam. Nou, dacht het niet!
Wat dus voor de richtlijnen van de Gezondheidsraad geldt, gaat ook op voor de Schijf Van Vijf, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen bewerkt en onbewerkt. Dus de producten die hier boven staan passen gewoon in de schijf Van Vijf.

Een gemiste kans
Daarmee laat het Voedingscentrum een enorme kans om de blunders van de afgelopen decennia recht te zetten liggen, en is daardoor in mijn ogen medeplichtig aan de miljoenen mensen die jaarlijks dood gaan aan de welvaartsziektes met aan kop kanker.

Hoe lang pikken we dit nog? Hack Het Voedingscentrum!

Kortom, ook deze Schijf Van Vijf stoelt maar op 1 poot: MISLEIDING. Dus #Hack De Misleiding!!! Maak je eigen keuze…, eet echt gezond! Eet onbewerkt!

Zie nietteverteren.nl12

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen