Monsanto Aangeklaagd Voor Misdaden Tegen Mensheid

By 11 december 2015 Uncategorized

Onderstaande bericht is vertaald door Rob Vellekoop en overgenomen van delangemars.nl. Het gaat om een bedrijf zo smerig, zo machtig en zo verwerpelijk, dat overal zijn tengels tussen politieke deuren weet te wurmen en zo niet alleen de aarde, maar ok onze gezondheid bewust op het spel zet. Maar nu schijnt er licht aan het einde van de tunnel…

monsanto-no-food-shall-be-grown

Langzaam maar zeker trekken de Monsanto’s van deze wereld het net dicht en komt de waarheid van dit motto dichterbij.. De politiek lijkt nu ook op grote schaal omgekocht en gemanipuleerd door deze duistere clubs..

PARIJS – Monsanto wordt door internationale voedsel- en landbouworganisaties voor een Internationaal Tribunaal in Den Haag gedaagd voor misdaden tegen de natuur, mensheid en wegens ecocide. Dit zal plaatsvinden tijdens de Wereld Voedsel Dag op 16 oktober 2016.

Organic Consumers Association (OCA), IFOAM International Organics, Navdanya, Regeneration International (RI), Millions Against Monsanto samen met tientallen voedsel-, landbouw-, en milieuorganisaties hebben gezamenlijk tot deze stap besloten.

De aankondiging is gedaan tijdens de persconferentie, die samenvalt met de COP21 van het VN congres over klimaatverandering (van 30 november tot 11 december in Parijs).

Vandana Shiva, de oprichter van Navdanya vindt:

“Monsanto heeft GMO’s gepusht om de royalty’s binnen te halen van arme boeren door hen met een onbetaalbare schuld te vangen en hen tot zelfmoord aan te zetten. Monsanto promoot een landbouwmodel dat bijdraagt aan wereldwijd minstens 50 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Monsanto is ook schuldig aan uitputting van de bodem en waterbronnen, uitroeiing van soorten en afname van de biodiversiteit en de vervanging van miljoenen kleine boeren small farmers wereldwijd.”

Marie-Monique Robin, journalist en auteur van de bestselling documentaire (en boek met dezelfde titel), “The World According Monsanto,” zegt:

“Het Internationale Tribunaal is nodig omdat de verdediging van de veiligheid van de planeet en de leefomstandigheden van het leven op aarde in het geding zijn. Alleen door een collectieve herleving van alle levende wezens kunnen we de motor van vernietiging stoppen. Daarom roep ik vandaag alle burgers van de wereld op om deel te nemen aan dit Tribunaal.”

Planes-agent-orange
Sinds het begin van de twintigste eeuw heeft Monsanto een constante stroom van hoog giftige producten ontwikkeld die permanent het milieu beschadigt en ziekte of dood van duizenden mensen heeft veroorzaakt.

Het gaat onder andere om de volgende producten:

• PCBs (polychlorinated biphenyl), een van 12 Persistent Organic Pollutants (POP) die menselijke en dierlijke vruchtbaarheid aantasten;

• 2,4,5 T (2,4,5-trichlorophenoxyacetic acid), een dioxine bevattende component van het ontbladeringsmiddel, Agent Orange, dat werd gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamese oorlog en nog steeds geboorte-afwijkingen en kanker veroorzaakt;

• Lasso, een bestrijdingsmiddel dat nu verboden is in Europa;

• RoundUp, het meest gebruikte bestrijdingsmiddel in de wereld en bron van het grootste gezondheids- en milieuschandaal in de moderne geschiedenis. Dit giftige bestrijdingsmiddel, aangewezen als mogelijk kankerverwekkend voor mensen door de Wereld Gezondheidsorganisatie, wordt gebruikt in combinatie met genetische gemodificeerde (GM) RoundUp Ready zaden in grootschalige monoculturen, voornamelijk om soja te produceren, mais en koolzaad voor dierenvoedsel en biobrandstoffen.

Leave a Reply