Ambassadeurs gezocht

By 27 oktober 2015 november 8th, 2015 Uncategorized

IMG_2867

Vandaag stond in mijn krant een bericht waar ik nogal verbaasd over was: De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat bewerkt vlees en vleeswaren net zo schadelijk voor onze gezondheid zijn als arseen, asbest en roken (o.a.); Bij elke 50 gram per dag verhoogt de kans op darmkanker met 18%! De WHO trok die conclusie na de bestudering van 800 rapporten! Jaarlijks overlijden 6000 Nederlanders aan deze ziekte.

Gezonde voeding voor kinderen

Niet Te Verteren gaat met name daar over: wat is gezond, wat niet, wat zijn de risico’s en wat de alternatieven? Omdat we het super belangrijk vinden dat ouders – maar ook sportkantines, scholen, pretparken, restaurants, etc. – zich bewust zijn van wat ze (hun) kinderen te eten geven, hebben we de hulp ingeroepen van ambassadeurs; mensen die net zo betrokken zijn bij het wereldkundig maken van de risico’s van ongezonde voeding als wij, en daarom tijd vrij willen maken om zoveel mogelijk mensen te informeren over de (per jaar 16.000) schadelijke producten die de voedingsindustrie aan de lopende band ontwikkeld en in de verkoop gooit. Maar ook over de gezonde alternatieven die sinds een paar jaar volop te krijgen zijn. Met de inhoud van het boek, maar ook met alle informatie op de website (nietteverteren.nl) en op Facebook ondersteunen we hen daarbij. De stroom mensen die wel iets voelen voor dit dankbare baantje, groeit met de dag. Dat is mooi.

Ambassadeur worden

Wat houdt dat precies in, ambassadeur zijn van Niet Te Verteren? Dat je het om te beginnen eens bent met de stelling dat industriële voeding meestal niet te verteren is, niet door ons lichaam, maar zeker ook niet door onze geest: hoe de voedingsindustrie omgaat met de aarde, de dieren en met ons, mensen (laat staan onze kinderen), is simpelweg schandalig. Daarover vind je veel meer informatie in het boek.

Verder verwachten we eigenlijk niets, we hopen alleen heel erg dat je je als ambassadeur in wil zetten om zoveel mogelijk mensen te informeren over de risico’s van ongezonde industriële voeding; Wat mij betreft zullen we niet eerder rusten dan dat ieder mens in elke winkel iets eet- of drinkbaars kan kopen zonder bang te hoeven zijn dat daar iets schadelijks in zit.

 

Journalist

Om deze taak goed te kunnen uitvoeren, zou je een soort journalist moeten zijn; informatie vergaren en informatie verspreiden – in kranten, bladen of op social media. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als je al informatie hebt, of regelmatig informatie over dit onderwerp krijgt die je graag wil delen met anderen (of gaat ‘liken’, op Facebook). Instagram, LinkedIn of Twitter zijn natuurlijk ook prima kanalen.

Maar ook zelf geschreven artikelen of blogs passen prima in het plaatje. Natuurlijk mag je daar informatie van onze eigen site – nietteverteren.nl – of uit het boek bij gebruiken; alles uit het boek is tenslotte rechtenbrij.

Maar ook kun je denken aan het benaderen van lokale kranten, radio- of tv-zenders, buurtkranten, etc. Mocht je mijn hulp daar bij nodig hebben, bijvoorbeeld voor een interview, graag! Misschien kun je zelfs op je school – als je nog op school zit – een project opstarten.

 

Het zou natuurlijk nog mooier zijn als je mensen kunt enthousiasmeren voor de inhoud van het boek Niet Te Veteren, zodat ze ook ambassadeur worden en de groep steeds groter wordt. Wat ook een optie is: de flyer en het affiche dat je op de website kunt vinden, uitprinten en in jouw buurt verspreiden.

Wat krijg je daar voor terug?

Om te beginnen krijg je een persoonlijke kortingscode, die je kunt delen met vrienden en vriendinnen, familie, kennissen, collega’s, etc. Daarmee krijgen zij, als ze een boek bestellen op nietteverteren.nl, 15% korting . Maar ook jij verdient met elk door jou verkocht boek 2,50. Is mooi meegenomen toch, en een win/win/win-situatie. Sowieso lekker met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht.

Verder vermelden wij op de website wat je al hebt bereikt. Bijvoorbeeld een artikel in het plaatselijke blad, vijf boeken verkocht en zes artikelen geliked of gedeeld. Ook kun je met het toegestuurde plaatje op je eigen site laten zien, dat je ambassadeur bent.

Ten slotte krijg je de nieuwsbrief toe gestuurd, en ontvang je een uitnodiging voor de ambassadeursdagen die we vier keer per jaar organiseren. Daar word je in het zonnetje gezet en kun je meedenken en –praten over hoe we gezamenlijk deze belangrijke beweging verder uit kunnen bouwen.

Maar vooral ga je nieuwe vrienden maken, en dat is een cadeau waar je je leven lang plezier van kunt hebben.

Mocht je interesse hebben in deze functie, laat het ons weten.

Aanmelden: info@nietteverteren.nl

Leave a Reply