Leef (veel) langer zonder geraffineerde suiker en andere toevoegingen

By 4 september 2015 Uncategorized

Ik mag het niet zeggen, maar doe het toch: ‘gezonde voeding is sterker dan kanker’. Dat wordt nog eens dubbel onderstreept door Radicale Remissie, de Nederlandse vertaling van de titel van het boek geschreven door Dr. Kelly Turner.

Het gebeurt wel eens dat een kankerpatiënt spontaan geneest (spontane remissie). Artsen noemen dat toeval. Maar in haar boek, waarin ze verslag doet van haar onderzoek onder een grote groep mensen die spontaan genazen, toont Dr. Kelly Turner aan dat dat helemaal geen toeval is. Juglen Zwaan las het en stuurde mij in zijn nieuwsbrief een samenvatting. Daarop is deze blog gebaseerd.

Dr. Kelly Turner deed grootschalig onderzoek naar het hoe en waarom van deze spontane genezingen. Zij ontdekte dat daarbij 57 factoren regelmatig terugkwamen. Van deze 57 factoren bleken er 9 telkens terug te komen bij elke persoon die genezen was. Ze ontdekte dat een heel belangrijke factor voeding was. Al deze mensen hadden, toen ze wisten dat ze kanker hadden, hun voedingspatroon drastisch omgegooid; Zo verminderden ze de consumptie van suiker, vlees en zuivel of stopten daar helemaal mee. Ook zijn ze meer groente en fruit gaan eten, waarbij ze vooral kozen voor de biologische variant. Als laatste verruilden ze kraanwater voor gefilterd water.

Koemelk

Koemelk is een aanjager van kanker. De eiwitten in melk, zoals caseïne, worden in diverse onderzoeken in verband gebracht met kanker. Volgens Dr. Kelly Turner gaat dit zelfs zo ver dat onderzoekers kanker aan en uit kunnen zetten door ze wel of geen caseïne te geven. Bovendien bevat koemelk vaak de ontstekingsbevorderende  Omega-6 vetzuren, terwijl we juist de Omega-3 vetzuren hard nodig hebben. De biologische variant bevat vooral deze Omega-3 vetzuren.

Groente en fruit

Verder zijn, zo ontdekte ze, groente en fruit een belangrijke anti-kanker factor. Ook daarvoor geldt: kies voor de biologische variant, want die is vrij van pesticiden. Vooral de combinatie van gekookt en rauw blijkt een krachtig medicijn te zijn. Als je daarnaast dagelijks een half uur lichamelijk actief bezig bent, verhoog je daarmee de kans op genezing (of voorkoming) van kanker nog meer.

(Geraffineerde) suiker

Maar de belangrijkste aanpassing was het weglaten of drastisch verminderen van (geraffineerde) suiker. Dat klinkt logisch, want kankercellen zijn dol op deze suikers. Schokkend is dat kankercellen 10 tot 50 keer meer glucose consumeren dan gewone cellen. En aangezien de producten die je in de supermarkt koopt vol zitten met door de industrie toegevoegde suiker – die steeds weer onder een andere naam opduiken – lijkt het vervangen van deze producten door biologische een veel beter medicijn te zijn dan chemo. De meest beruchte is Glucosefructosestroop. Deze suiker wordt gehaald uit mais en is spotgoedkoop, lang houdbaar en veel zoeter dan gewone suiker. Saillant detail: In Amerika wordt mais op grote schaal gesubsidieerd.

Leave a Reply