Sponsoren

By 12 augustus 2015 Uncategorized

Binnenkort verschijnt Niet Te Verteren (Daarover trouwens) heel snel meer informatie). Maar wat ik nu al wil zeggen: ‘Een euro per boek gaat naar een goed doel’. En aangezien het boek gaat over gezonde, dus natuurlijke voeding, leek het ons een mooie gedachte als we die ene euro per boek af zouden kunnen staan aan een partner die ook iets heeft me gezonde voeding, dan wel kinderen die ziek zijn geworden van ongezonde, onnatuurlijke – voedsel vol geraffineerde ingrediĆ«nten – voeding.

We kwamen al brainstormend op de Diabetes vereniging en een stichting voor Obesitas, twee doelen die perfect in het plaatje pasten. Vandaag had ik contact met iemand van de Diabetes vereniging. Ik heb haar uitgelegd wat de bedoeling was. Ze zou het voorstel bespreken met haar manager en me snel terug bellen. Dat deed ze netjes; nog geen uur later had ik haar aan de telefoon. Helaas wilden ze niet in gaan op ons voorstel, omdat ze…, nu komt het, zich baseren op de regels van het Voedingscentrum. Dit Voedingscentrum, dat in het boek inderdaad vaak wordt genoemd, maar niet in gunstige zin. Op hun site staat: ‘Eet vooral tarwebrood en matig met suiker’. That’s it! Geen woord over geraffineerde suiker, en alle andere industriele zoetstoffen. Kom op, het gaat om Diabetes-patienten!!!

Natuurlijk hadden we het kunnen weten, al die goede doelen-stichtingen en verenigingen die een ziekte of kwaal vertegenwoordigen worden gesteund door de voedingsindustrie, dan wel door ambassadeurs daarvan als het Voedingscentrum (de directeur daarvan komt van Unilever!). Daarmee heeft deze industrie al die instellingen met handen en voeten aan zich gebonden. Dat dit ten koste gaat van de kinderen die aan de ziekte lijden die zo’n instelling vertegenwoordigt, moge duidelijk zijn. Het is een schoonvoorbeeld van waar het in Niet Te Verteren – onderhuids – ook over gaat: de enorm macht die de voedingsindustrie heeft.

Maar weer eens een bewijs dat het boek broodnodig is. Voor de goede orde: wij zijn heel onafhankelijk en spreken met ons hart, niet met onze portemonnee.

Leave a Reply