Dat zouden de organisatoren van de Tour de France stiekem ook wel willen weten, toch worden daar geen vragen over gesteld. Wat is het geval? Gisteren ging de Tour de France van start in Nice. Er wordt alles aan gedaan om de ploegen in een soort sportieve quarataine te houden. Toch bleek in een ploeg twee mensen besmet te zijn. De regels waren dat als er twee mensen zijn besmet, dan moet de hele ploeg naar huis. Maar om daar nog voor de renners van start zijn gegaan al meteen mee te beginnen vonden  ze toch wat al te gortig. Bovendien werden deze twee mensen de volgende dag beiden negatief getest. Vandaar dat de beste oplossing leek om deze regel gewoon een dag op te schuiven, zodat alle ploegen van start konden gaan. Uiteraard werd daar op tv uitvoerig over gediscussieerd, waarbij niemand de enige juiste vraag durfde te stellen: is de testmethode wel betrouwbaar?

Klopt de virus-theorie? Opzienbarend interview met Dr. Andrew Kaufman

In het bovenstaande interview spreekt onderzoeksjournalist Del Bigree met Dr Andrew Kaufman in zijn talkshow de HIGHWIRE. Dr. Kaufman heeft de overeenkomst bestudeerd tussen wat men COVID-19 noemt en exosomen, virus-achtige deeltjes die bij normale menselijke cellen onder bepaalde omstandigheden vrijkomen. Hij is een van de meest gecensureerde artsen in de V.S – waarschijnlijk omdat zijn heldere analyse ons inspireert tot nadenken over COVID-19. De vraag waar alles omdraait is deze: klopt de virustheorie?

Zonder dat hij direct man en paard benoemt, legt hij haarfijn de vinger op de zere plek. Zo geeft hij middels vier vooraanstaande studies aan dat geen enkele van deze studies bewijst dat het corona-virus uberhaupt bestaat. Deze theorie die meerdere wetenschappers bezig houdt, werpt een heel ander licht op wat je in zo’n geval als overheid – of als leiding van de Tour – zou moeten doen. Dat een lockdown meer kwaad dan goed doet, kan iedere Jan boerenlul achteraf begrijpen, toch wordt daar tussen de regels in de media al rekening mee gehouden. Hoewel in Zweden wel is bewezen dat het ook zonder lockdown kan, zelfs dat dat op vele fronten een veel betere optie is. In Zweden draaide de economie gewoon door. Het resultaat is dat het aantal besmettingen snel daalt en vooral dat er, na een piek in april, niemand meer dood gaat aan deze ziekte.

Maar goed, wat staat de leiding van de Tour nu te doen. Ik ben bang dat het antwoord is: ze hadden zich voor ze besloten de Tour door te laten gaan, veel beter moeten informeren. Nu wordt het, vrees ik, een hele kluif. Als je niets weet van het virus (als dat al bestaat), dan blijft het tasten in het duister, roeien met de riemen die je niet hebt en spijkers zoeken op laag water zoeken. Met andere woorden: dat houd je met goed fatsoen geen negenentwintig dagen vol vrees ik. Mart Smeets zei altijd: ‘De Tour wacht op niemand’, ik vrees dat het omgekeerd wordt: ‘Niemand wacht op de Tour.’

Leave a Reply