Het lek komt langzaam boven.

Hoewel Hugo de Jonge altijd heeft beweerd dat hij nooit heeft getwijfeld aan het vaccin als enige oplossing voor de coronocrisis, vraag ik me af of hij, bijna een week na het ondertekenen van het contract met het Engels/Zeedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca, niet af en toe zwetend wakker wordt. Want stukje bij beetje wordt duidelijk hoe de hazen lopen (en wie de hazen zijn).

Het contract behelst een gezamenlijke aankoop van naar schatting 300 miljoen vaccins door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italie voor 750 miljoen euro. Deze cijfers zouden nog een stuk hoger zijn geweest als Europa daar niet een stokje voor zou hebben gestoken. Het bedrijf verkoopt een nog niet uitgetest vaccin tegen een kostprijs van naar schatting, tussen de 2 en 3 euro per vaccin.

Hoewel het bedrijf laat weten het vaccin zonder winstoogmerk te verkopen, kun je op je klompen aanvoelen dat er een addertje n der het gras zit. Dat klopt, dat wil zeggen niet een addertje, maar een teil vol. Als het vaccin eenmaal eeen plekje heeft veroverd in het Rijksvaccinatieprogramma (en dat is vast al helemaal geregeld met Hugo de Jonge) zal het zo rond de dertig euro per vaccin gaan kosten. Bovendien zal het niet bij deze zes landen (dit ene virus) blijven. Kortom AstraZeneca doet goede zaken. Dat wil zeggen, als het vaccin er komt. Tot nu toe is het vaccin alleen getest op apen en kinderen. Dat belooft nog niet veel goeds. Daarover zo meer.

De Jonge daarover: “Heel belangrijk dat we vandaag deze stap kunnen zetten. Een vaccin is cruciaal in de strijd tegen het virus. Totdat het vaccin er is, zal het virus onder ons zijn en zal het de kop opsteken. Aan een vaccin wordt dan ook met man en macht gewerkt. Wij willen daarbij samenwerken en wedden op meerdere paarden tegelijk, omdat je van tevoren niet weet wie de race gaat winnen.” 

Cruciaal dus voor ons om uit de anderhalve meter-maatschappij te komen. Dat is de trigger. Maar is dat wel zo? Gaat dat ook echt gebeuren? Dat ik grote twijfels heb of dat zo is, heb ik al duidelijk gemaakt in eerdere blogs en die twijfels zijn alleen maar groter geworden. Het gaat hier in ieder geval niet om ons belang, maar om het belang van dit bedrijf en natuurlijk dat van Hugo de Jonge zelf.

AstraZeneca zelf is wel hoopvol gestemd. In een gesprek met RTL 4 beaamde Ruud Dobber, de topman van de Nederlandse tak van het bedrijf dat het vaccin al getest is op apen. Dat mag dan hoopvol voor hem zijn gezien de verwachte inkomsten, maar allerminst voor ons. Bij eerdere vaccins van de familie Corona (Sars en Mers) bleek dat vaccins die tijdens dierexperimenten waren goedgekeurd voor mensen desastreus uitpakten. Gevaccineerden die daarna werden blootgesteld aan het natuurlijke virus kregen een gevaarlijke overreactie van het immuunsysteem. Ook niet rustgevend is dat het onderzoek op mensen, dat normaal gesproken jaren in beslag zou moeten nemen, nu in een paar maanden uitgevoerd gaat woren.

Astra Zeneca is overigens niet het enige bedrijf dat enorme bedragen aan subsidie heeft ontvangen. De New York Times schreef begin juni: “Moderna, Johnson & Johnson en de Oxford-AstraZeneca groep hebben al een totaal van 2,2 miljard dollar aan financiering ontvangen. Hun selectie als finalisten, samen met Merck en Pfizer, zal alle vijf de bedrijven toegang geven tot extra overheidsgeld, hulp bij het uitvoeren van klinische proeven en financiële en logistieke ondersteuning. Meer financiering zal waarschijnlijk binnenkort worden aangekondigd.” Verder blijkt uit het eigen persbericht dat er nog een partij betrokken is bij deze megadeal. “Ook is er een overkomst gesloten met het Serum Institute in India voor de levering van nog eens één miljard doses van het vaccin, voornamelijk voor lage- en middeninkomenslanden. De totale productiecapaciteit bedraagt momenteel meer dan twee miljard doses.”Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Als het vaccin eenmaal is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma, zal de prijs van het vaccin naar verwachting vertienvoudigen.

VRAGEN, VRAGEN, VRAGEN?

Maar wat is het voor een bedrijf? En hoe kan het dat Hugo de Jonge dit in zijn eentje heeft kunnen regelen? Dat er kennelijk geen kamervragen zijn gesteld? Om maar meteen met de deur in huis te vallen Astra Zeneca is een frauduleus bedrijf met een enorm strafblad. Volgens vaccinwijzer: ‘In een document van de ‘Pharmaceutical Integrety Coalition’ staan 58 pagina’s met rechtszaken die gevoerd zijn tegen AstraZeneca. En velen daarvan heeft AstraZeneca verloren. Volgens ‘Violationtracker’ zijn de betaalde boetes die deze multinational heeft moeten betalen sinds het jaar 2000 opgelopen tot $1.148.775.284.

Niet alleen is de vraag gerechtvaardigd: wie weten hier van? Zijn er geen Tweede Kamerleden die zich hierin hebben verdiept? Weet de Jonge zelf wel in wat voor een wespennest hij zich heeft begeven, of krijgt hij daar juist een kick van? Heeft niemand vragen gesteld bij een deal van 185 miljoen euro aan belastinggeld voor een vaccin dat ontwikkeld wordt door een bedrijf dat niet bepaald te boek staat als betrouwbaar en de belangrijkste testfases nog moeten komen. Geeft het feit dat Europa een stokje heeft gestoken voor een uitbreiding van deze deal niet te denken? En, zoals ik al eerder ter discussie heb gesteld: heeft een viraal vaccin überhaupt zin? Virussen muteren (veranderen) constant. En tegen de tijd dat het klaar is, hebben we waarschijnlijk al te maken met een nieuwe variant. Bovendien is het middel waarschijnlijk veel erger dan de kwaal: sommige coronavaccins worden gekweekt op cellijnen van geaborteerde foetussen. En, wellicht nog erger, de vaccins bevatten naar alle waarschijnlijkheid nanodeeltjes, daarmee kan iemand die gevaccineerd is levenslang gevolgd worden.

TOT SLOT..

Op 22 mei berichtte de Universiteit van Oxford dat zij is begonnen met het testen van COVID-19 vaccins op kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Dit betekent kennelijk dat men ook kinderen wil gaan vaccineren met het nieuwe COVID-vaccin. Terwijl zelfs het RIVM heeft aangegeven dat het virus voor kinderen tot achttien jaar onschadelijkk is. In Nederland is er geen enkel kind aan overleden. De ziekte is niet gevaarlijk voor hen, maar het vaccin waarschijnlijk wel. Zij lopen het risico op genetische veranderingen door het eerdergenoemde ‘insertionele mutagenese’ – het risico dat foetaal menselijk DNA wordt opgenomen in het DNA van het kind en mutaties (genetische afwijkingen) veroorzaakt.

Dit coronavaccin wordt gekweekt op de cellijn HEK-293 afkomstig van de foetus van een ongeboren meisje in Nederland (1972):

“HEK-293 is oorspronkelijk afkomstig van nierweefsel van een meisje dat in 1972 in Nederland werd geaborteerd en dat later in 1973 werd ontwikkeld tot een cellijn in een laboratorium.” – Population Research Institute

SAMENVATTEND

foetus

Omdat het vaccin heel snel in gebruik genomen moet worden – vanwege economische druk, om er voor te zorgen dat mensen niet meer weten dan nodig is en vanwege de nieuwe DNA-technologieën die gebruikt worden voor de productie en toediening van het COVID-19 vaccin. Dit laatste kan leiden tot auto-immuunziektes – wordt het risico op een onveilig vaccin alleen maar groter. De vroegtijdige deal stelt de winsten veilig, maar niet de veiligheid voor de bevolking.

BILL GATES

Dat Bill Gates bij dit hele zeer bedenkeijke verhaal betrokken is, wordt ook steeds duidelijker. De geruchten gingen al dat zijn Microsoft ook bezig is met het ontwikkelen van een vaccin waarin, inderdaad, nanodeeltjes zijn verwerkt. Dat hij nu de handen ineen geslagen heeft met, onder andere, dit frauduleuze bedrijf wordt steeds duidelijker.

September 2017:  “Gates Foundation investeert $ 40 miljoen in het Britse immunotherapiebedrijf AstraZeneca” – Market Screener.

Op 6 mei 2020“AstraZeneca zal 2 miljard doses van het Oxford-coronavirusvaccin ontwikkelen na een deal van $ 750 miljoen met liefdadigheidsinstellingen ondersteund door de Bill and Melinda Gates Foundation” – Business Insider

In de leiding van Microsoft zitten CEO’s van diverse grote farmaceutische bedrijven, onder andere AstraZeneca.

Wordt vervolgd….

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen