Nog koppiger dan een ezel

By 24 juni 2020 Uncategorized

Wie niet leert van zijn eigen fouten, is dommer dan een ezel. Dat is samengevat hoe de overheid in nauwe samenwerking met RIVM ons door de coronacrisis dacht te loodsen; De anderhalve meter, niezen in de elleboog (daar hoor je trouwens nog maar weinig van) en handen wassen. Hoewel elke viroloog wel zal weten dat onze handen overdekt zijn met vooral goede, tegen virussen beschermende kleine beestjes, werd dat een van de drie basis maatregelen. Dus was je je natuurlijke bescherming van je huid af. Daar begonnen ze mee en zo acteren ze vier maanden later in grote lijnen nog steeds. Het is een combinatie van de starheid van het RIVM en de domheid van hen die deze club volgen, met voorop onze minister president Mark Rutte: ‘Ik vaar blind op het RIVM’.

Dat is misschien wel de grootste blunder van de overheid, vertrouwen op het RIVM. Het is ook de reden dat wij, ondanks het feit dat we veel meer weten dan toen de crisis begon, er veel meer andere soorten slachtoffers te betreuren zijn, mensen die niets met het virus te maken hebben, nog steeds aan die heilige drie-eenheid vastzitten.

Wat weten we eigenlijk meer dan toen? Om te beginnen ging men er van uit dat we als we hoesten spetters verspreiden waarin het virus zou zitten. Dat bleek niet waar! Wat nog meer? De aeroles zijn, in tegenstelling tot de spetters, wel besmettelijk, tenminste als je binnen bent. Dat komt omdat deze druppels blijven hangen, en je, als je langer in een afgesloten ruimte verblijft, je er meer van in kan ademen, dan kan je wel besmet worden. Buiten is het veilig. Dus is het zinloos, vervelend en vernederend om daar vast te houden aan de anderhalve meter. Waarom dan toch…

Hoewel in andere landen daar heel anders over wordt gedacht, blijven we vasthouden aan het eerste credo: ‘Blijf binnen!’ Dat is de reden dat duizenden bejaarden al maanden opgesloten zitten, zonder dat ze bezoek mogen ontvangen. Wat een leven moet dat zijn. Maar goed, daar zorgen deze aeroles er voor dat in sommige tehuizen meer dan de helft van de bewoners niet meer in leven is. Wat was er gebeurt als het advies was: iedereen naar buiten, of alle deuren en ramen open?

Over dodelijke slachtoffers gesproken: we weten vanaf het begin af aan dat er aan dit virus vrijwel alleen te dikke mannen boven de 75 met onderliggend lijden dood gaan. Onderliggend lijden is een andere manier om ziektes als kanker, diabetes, hart en vaatziektes, maar ook griep aan te duiden. We gaan dan ook niet dood aan het virus, maar met het virus, we gaan dood aan de zogenaamde welvaartsziektes. Een Duitse professor onderzocht 120 coronadoden en kwam tot de conclusie dat geen enkele patient dood is gegaan aan Covid 19, geen enkele!

Wie er wel (nog meer) niet aan, maar door corona dood zijn gegaan, zijn de andere mensen die onderliggend lijden hadden, maar niet op de intensive care terecht konden omdat die vol lag met corona-patienten. Bovendien was alle apparatuur uit andere afdelingen verscheept naar de coronaafdelingen. Zo hoorde ik eenpaar weengeleden op de radio dat er bij een bepaald ziekenhuis 5000 mensen op de wachtlijst stonden.

En wat te denken van zelfdodingen? Je zal maar je bedrijf kwijt raken waaraan je jarenlang gewerkt hebt, of je baan, omdat de overheid die anderhalve meter veel belangrijker vindt dan jou of jouw bedrijf.

Wat wisten we in het begin nog meer niet en nu wel? Dat een vliegtuig zogenaamd veel gezonder is dan een bus of je eigen auto, terwijl je daarbij het raam gewoon open kan zetten.

De mensen op de IC, de mensen waarvoor we de economie naar de kelder hebben zien gaan, die we moesten beschermen…, nou dat is niet echt gelukt. 65% Van alle IC-ers hebben het niet gehaald, en voor de resterende 35% is het maar de vraag of ze erweer helemaal bovenop komen. Dat hadden ze best kunnen weten, want deze mensen waren door de bank al zo ziek dat ze niet veel langer meer te leven hadden.

‘We kunnen alleen er doorheen komen, als we allemaal verstandig handelen’, zei Rutten in mijn woorden. Maar wat is ‘verstandig handelen’?

Wat weten we nog meer? Dat kinderen tot 16 jaar geen gevaar lopen, dat scholen dus helemaal niet dicht hadden horen te gaan, en dat de groep daar tussenin (16 tot 70) ook weinig risico lopen. Dat sommige provincies nauwelijks iets van het virus hebben gemerkt, terwijl andere gebieden jist heftig werden getroffen.

Het virus haalde ook het slechtste in de mens Rutten naar boven, zo probeerde hij vlak voor de vakantie – hoewel toen het virus nog nauwelijks aanwezig was – nog een spoedwet er doorheen te drukken waardoor we een jaarlang in de anderhalve meter-modus werden gedrongen, of langer; want het mag steeds met twee maanden worden verlengd. Het summum van koppigheid. En waarschijnlijk de basis waarop Rutte het nieuwe normaal wil funderen. Lees daarvoor de spoedwet, of bekijk het filmpje. Bovendien werd afgelopen weekend de demonstratie tegen deze anderhalve meter-samenleving zomaar verboden, terwijl een dag eerder een demonstratie tegen rassisme wel werd toegestaan. Het is dus een manier om ons onder de duim te houden.

Maar het kan nog koppiger: hoewel de eerste hittegolf er aan stond te komen, was toch het devies voor oude mensen in tehuizen om binnen te blijven en niet de ventilatie aan te zetten, want.., ja, je gelooft het niet, dan het virus zich kon verspreiden. Dan komt niemand erop om bijvoorbeeld die oudjes te testen (als er niemand is besmet, wordt er immers ook niets verspreid), of deze systemen virusproof te maken, zodat ze gewoon gebruikt konden worden. Ik snap wel dat de overheid van al die oudjes af wil, want die kosten nogal wat; niet alleen how, maar ook nog eens waanzinnig hoge zorgkosten. Maar om dat op deze manier aan te pakken, gaat mij wat ver.

Rond de eerste demonstratie tegen rassisme in Amsterdam ontstond nogal wat ophef. Zoveel mensen bij elkaar dat kan niet anders dan tot een ramp leiden. Inmiddels is duidelijk dat de demonstratie niet tot een groeiend aantal besmettingen heeft geleid, ook de demonstraties daarna, deed het aantal besmettingen niet stijgen.

Als je vanaf 2015 tot nu kijkt en je vergelijkt het aantal mensen dat per jaar is overleden, dan zit er nauwelijks verschil tussen die jaren. Het bewijs dat al die ziektes over een kam zijn geschoren, waardoor het lijkt alsof er heel veel mensen aan corona of covid19 zijn verleden, terwijl dat niet zo is. Waarom is dat?

Hetgaater steeds meer op lijken dat we in een keurslijf worden geduwd, zodat we ons nog nauwelijks kunnen bewegen, en anderen (de overheid) meer speelruimte krijgen om er dat jaar (en de jaren erna) allerlei wetten door kunnen drukken, gelijk Rusland of China. Er staat bijvoorbeeld een spoedwet op de rol die ons allemaal kan dwingen onze kinderen te infecteren (anderen noemen het vaccineren).

Wat ik maar zeggen wil, is dat er iets aan de hand is wat in wezen niets met Covid19 te maken heeft, maar wel grote gevolgen kan hebben voor onze vrijheid. Maak bezwaar tegen deze spoedwet, teken alle petities die daar over gaan en verzet je tegen deze plotselinge omwenteling. Nederland is een vrij land, met veel mensen die hun gezonde verstand gebruiken en dat moet zo blijven. Samen verslaan we de anderhalvemeter-samenleving, samen maken we een eind aan deze dictatuur. Weg met de RIVM en weg met Rutte en de Jonge. In maart rekenen we af met deze vijanden van de vrijheid!

Gallery Configuration

Once you’ve inserted a WordPress gallery using the “Add Media” button above, you can use the gallery slider checkbox below to transform your images into a slider.

Gallery SliderWould you like to turn your gallery into a slider?

paneel Quote Settings verbergen

Quote Settings

Quote ContentPlease type the text for your quote here.

paneel Link Settings verbergen

Link Settings

Link URLPlease input the URL for your link. I.e. http://www.themenectar.com

paneel Video Settings verbergen

Video Settingspaneel Audio Settings verbergen

Audio Settings

MP3 File URLPlease enter in the URL to the .mp3 file
OGA File URLPlease enter in the URL to the .ogg or .oga file

paneel Post Header Settings verbergen

Post Header Settings

  • Document
  • Blok

12 blokken971 woordenOpen publiceren paneel

  • Document

12 blokken geselecteerd. paneel Gallery Configuration verbergen

Gallery Configuration

Once you’ve inserted a WordPress gallery using the “Add Media” button above, you can use the gallery slider checkbox below to transform your images into a slider.

Gallery SliderWould you like to turn your gallery into a slider?

paneel Quote Settings verbergen

Quote Settings

Quote ContentPlease type the text for your quote here.

paneel Link Settings verbergen

Link Settings

Link URLPlease input the URL for your link. I.e. http://www.themenectar.com

paneel Video Settings verbergen

Video Settings

M4V File URLPlease upload the .m4v video file. 
You must include both formats.
Add Media
OGV File URLPlease upload the .ogv video file  
You must include both formats.
Add Media
Preview ImageImage should be at least 680px wide. Click the “Upload” button to begin uploading your image, followed by “Select File” once you have made your selection. Only applies to self hosted videos.Upload
Embedded CodeIf the video is an embed rather than self hosted, enter in a Vimeo or Youtube embed code here. Embeds work worse with the parallax effect, but if you must use this, Vimeo is recommended. 

paneel Audio Settings verbergen

Audio Settings

MP3 File URLPlease enter in the URL to the .mp3 file
OGA File URLPlease enter in the URL to the .ogg or .oga file

paneel Post Header Settings verbergen

Post Header Settings

  • Document
  • Blok

13 blokken974 woordenPublicerenBen je klaar om te publiceren?

Je instellingen goed controleren alvorens te publiceren.

Zichtbaarheid:Openbaar

Publiceer:Onmiddellijk

Suggestie:Tags toevoegen

Altijd pre-publicatie-controles tonen.

  • Document

13 blokken geselecteerd. 

Leave a Reply