Als het vaccin er eenmaal is….

Het gaat goed met Corona, bijna alle seinen gaan richting groen. Het moment dat er een landelijke evaluatie gaat plaatsvinden komt steeds dichterbij. Bij deze alvast een voorproefje van de mogelijke conclusies.

 1. De regering heeft gefaald. Hoewel Rutte, en met hem zijn partij, de VVD hoog scoren, het volk vindt dat Rutte het goed heeft gedaan, zijn er steeds meer mensen die daar zo hun vraagtekens bij zetten. Laten we een paar dingetjes op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben de diverse kabinetten Rutte de zorg in de hele breedte geheel uitgekleed. Daar plukken we nu de zure druiven van. Sinds het begin van de uitbraak van het Coronavirus stromen de ziekenhuizen in het Zuiden vol met Coronapatienten (het Noorden heeft er niet zoveel last van). Wat we meestal niet horen is dat alle andere afdelingen van de ziekenhuizen daardoor leeg staan. Hoe kan dat? Simpel, alle apparatuur die er na de kaalslag door de overheid nog over is, moet op de Corona-afdelingen gebruikt  worden. Dat heeft grote gevogen voor patienten die geen Corona hebben, maar wel een onderliggend lijden. Die moeten in de wachtkamer. Hoeveel van deze mensen zullen aan dat onderliggend lijden zijn overleden.
 2. Deze kaalslag had ook grote gevolgen voor de aanpak van deze ziekte. Vroeger, zeg maar de pre-VVD tijd, lagen er in elk ziekenhuis tientallen apparaten waarmee je binnen een minuut kon meten of iemand eventueel besmet was. Hadden we die zogenaamde saturatiemeters of SPo2 meters – die meten het zuurstofgehalte in je bloed – nu gehad, dan was het simpel: dan kon bijvoorbeeld de huisarts direct maatregelen nemen, ziekenhuis of thuis-quarantaine? Het enige wat dan hoefde te gebeuren is mensen die Corona-symptomen vertoonden oproepen zich bij de huisarts te melden. De rest van Nederland zou dan vrij rond kunnen lopen. Een stuk minder privacygevoelig dan de app die er nog steeds niets is. En als die er komt, wie gebruikt die dan? Overigens kan iedereen zo’n meter zelf aanschaffen (vanaf 30 euro).
 3. En waarom hadden we geen testen? Overigens als ik mijn huisarts bel, krijg ik eerst een bandje. Daarin wordt nadrukkelijk gevraagd om als je Coronoachtige klachten hebt, niet langs te komen. Volg de regels vande RIVM. Maar, zo las ik vandaag in de krant, een huisarts krijgt meestal, als hij de GGD belt, ook nul op request. Wat is dit voor organisatie. En dat terwijlze op een heel simpele manier binnen een paar seconden kunnen meten of je het hebt of niet.
 4. Waar blijven trouwens die mondkapjes? Hoewel alle landen om ons heen, en trouwens in de hele wereld, bulken van de mondkapjes, houdt het RIVM stug vol dat dat voor het gewone volk niet nodig is. Nog steeds, zeven weken later, blijven zogenaamde deskundigen roepen dat het eerder schadelijk is dan dat het beschermt. Wat blijkt? Ze zijn er gewoon niet, nogmaals niet bij ons, kennelijk wel in alle andere landen ter wereld, inclusief Afrika. Ook in het AD: hoewel de Jonge zegt dat er inmiddels ruim voldoende monskapjes zijn, blijkt dat in de praktijk toch anders te liggen.
 5. Verder blijven de autoriteiten roepen dat we ondanks de goede vooruitzichten, voorzichtig moeten blijven. Daar is op zich niets mis mee, behalve dat het de mensen geen enkel vooruitzicht geeft op normalisering. De economie is ingestort, talloze mensen zijn werkloos geworden, en voor al dat leed is kennelijk maar een oplossing: het vaccin.
 6. Hoewel de IC’s voor het overgrote deel worden gevuld met mannen die te dik zijn en onderliggend lijden hebben, kunnen we behalve de gebruikelijke lapmiddelen niets anders doen dan wachten. Maar.., dat duurt nog even, niemand weet hoelang. Of het uberhaupt gaat werken, moeten we afwachten. Hoe groot is die kans, als weten dat er voor het SARS-virus nog steeds geen vaccinis, en er de afgelopen jaren, ondanks een al wel bestaand griepvirus, jaarlijks vier tot tienduizend mensen dood gingen aan deze ziekte. En dat terwijl in Zweden, een land dat nauwelijks op slot ging, waar alle horeca nooit dicht zijn gegaan, zelfs relatief slechts een fractie aan Coronadoden te betreuren zijn, vergeleken met ons.
 7. Wist je trouwens dat die anderhalve meter theorie ook nergens op slaat. Want het virus kan door een nies tot wel negen meter verder neerdalen. Bij je handen tachtig keer wassen met zeep kun je ook je vraagteens zetten, want juist dat zeep of andere synthetische middelen wassen juist de beschermlaag van je handen af, zodat je logischerwijs dus eerder besmet zou kunnen raken dan met.
 8. Dat terwijl we allang weten wat echt helpt: een gezond leven en gezonde voeding. Maatregelen die het immuunsysteem versterken waardoor we zijn beschermd tegen alle ziektes en virussen. Helaas is dat bij het RIVM en dus Rutte nog niet doorgedrongen (of het niet in hun belang?). Waarom eigenlijk niet? Is dik zijn en onderliggend lijden niet duidelijk genoeg? Of gaat dat virus ook werken tegen kanker, diabtes en hart- en vaatziektes?
 9. Een arts in Duitsland heeft honderd zogenaamd door Corona overleden mensen onderzocht, en nul daarvan waren volgens hem dood gegaan door Corona, allen waren gestorven aan dit onderliggend lijden, veroorzaakt door een mengeling van factoren: ongezonde voeding, weinig bewegen en stress. Maar ja, daar valt natuurlijk niets aan te verdienen, sterker nog dat kost geld. Dus kansloos!
 10. Hoewel dezelfde autoriteiten het woord complotdenken uitgevonden lijken te hebben, dit bij alle tegenwerpingen inzetten, zetten ze daarmee een enorme groep bezorgde ouders (vaccinatie) en andere bezorgde mensen (5G) buitenspel. Die durven hun mond vast niet meer open te doen. Is datmisschien heteiereten? Hebben ze daarin gelijk. Niemand die dat weet, want er in beide gevallen nog nooit, ik herhaal nog nooit onderzoek gedaan naar de veiligheidrisico’s op de korte en de lange termijn. Dat zeg ik niet, dat zeggen de wetenschappers van de WHO en de bonzen van de providers zelf. Maar goed, dat weet het volk niet. Onder de radar van het Coronavirus wordt hard gewerkt aan een vaccin (hoeveel gaat wie daaraan verdienen?) en aan het uitrollen van 5G in Nederland (idem). Gisteren trapte de eerste provider af, terwijl de KPN en T-Mobile nog in de testfase zitten. Als je naar de voorlopige conclusies kijkt, jubelen ze over de snelheden die bereikt kunnen worden, maar over de veiligheid geen woord. Ook daar gaat het om vele miljarden. Waar komen trouwens opeens die negentig miljard auro vandaan, die Hoekstra aan het uitdelen is? Kunnen wij dat als land wel dragen?
 11. Dan nog het verband met 5G. Hoewel ik er nauwelijks over durfde te parten gezien het risico voor debiel te worden versleten, blijkt steeds meer dat 5G invloed uitoefent op de zuurstof die we inademen. Toen in Wuhan de schakelaar om ging, vielen mensen spontaan door neer. Hoe kan dat? En volgens wetenschappers is 5G nog maar het begin, binnen enkele jaren zullen 6G en misschien zelfs 7G hun interede gaan doen, terwijl er geen enkel bewijs is dat zelfs 4G veilig is. We zijn proefkonijnen voor de overheid. Kun je je voorstellen dat jouw kind proefkonijn is?
 12. Conclusie: ondanks het feit dat honderden wetenschappers publiekelijk hun bezorgdheid uitspreken over 5G trekt onze overheid, geadviseerd door het RIVM zich daar niets van aan. Ook aan de bezorgdheid van al die ouders, hebben deze autoriteiten geen boodschap. Zij hebben maar een belang: geld. Het veilen van de frequenties levert immers miljarden op. Het heeft er alle schijn van dat deze mensen niets hebben geleerd van de grootste ramp die ons land sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. Nou ja, op de griepuitbraak van twee jaar geleden na dan…, toen stierven bijna tien duizend mensen aan deze ziekte. Oh ja, en natuurlijk het astronomisch hoge aantal slachtoffers aan de welvaartsziektes en aan medicijnen. Hoewel iedereen het heeft over de beste gezondheidszorg ter wereld, zijn in ons land meer dan tien miljoen mensen chronisch ziek. Daar hoor je ook niemand over.  We moeten wachten.., tot het vaccin er is. Bullshit! Wat we wel moeten doen is ons afvragen of we zo wel door willen gaan? Willen we blind blijven vertrouwen op deze autoriteiten die ons voorliegen over Corona, voeding, medicijnen, vaccins, of pakken we de regie over onze eigen gezondheid over? Nemen we weer de verantwoordelijkheid over ons eigen leven? Zeg jij het maar….

Leave a Reply

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen