Monthly Archives: juni 2020

Nog koppiger dan een ezel

By | Uncategorized | No Comments

Wie niet leert van zijn eigen fouten, is dommer dan een ezel. Dat is samengevat hoe de overheid in nauwe samenwerking met RIVM ons door de coronacrisis dacht te loodsen; De anderhalve meter, niezen in de elleboog (daar hoor je trouwens nog maar weinig van) en handen wassen. Hoewel elke viroloog wel zal weten dat onze handen overdekt zijn met vooral goede, tegen virussen beschermende kleine beestjes, werd dat een van de drie basis maatregelen. Dus was je je natuurlijke bescherming van je huid af. Daar begonnen ze mee en zo acteren ze vier maanden later in grote lijnen nog steeds. Het is een combinatie van de starheid van het RIVM en de domheid van hen die deze club volgen, met voorop onze minister president Mark Rutte: ‘Ik vaar blind op het RIVM’.

Dat is misschien wel de grootste blunder van de overheid, vertrouwen op het RIVM. Het is ook de reden dat wij, ondanks het feit dat we veel meer weten dan toen de crisis begon, er veel meer andere soorten slachtoffers te betreuren zijn, mensen die niets met het virus te maken hebben, nog steeds aan die heilige drie-eenheid vastzitten.

Wat weten we eigenlijk meer dan toen? Om te beginnen ging men er van uit dat we als we hoesten spetters verspreiden waarin het virus zou zitten. Dat bleek niet waar! Wat nog meer? De aeroles zijn, in tegenstelling tot de spetters, wel besmettelijk, tenminste als je binnen bent. Dat komt omdat deze druppels blijven hangen, en je, als je langer in een afgesloten ruimte verblijft, je er meer van in kan ademen, dan kan je wel besmet worden. Buiten is het veilig. Dus is het zinloos, vervelend en vernederend om daar vast te houden aan de anderhalve meter. Waarom dan toch…

Hoewel in andere landen daar heel anders over wordt gedacht, blijven we vasthouden aan het eerste credo: ‘Blijf binnen!’ Dat is de reden dat duizenden bejaarden al maanden opgesloten zitten, zonder dat ze bezoek mogen ontvangen. Wat een leven moet dat zijn. Maar goed, daar zorgen deze aeroles er voor dat in sommige tehuizen meer dan de helft van de bewoners niet meer in leven is. Wat was er gebeurt als het advies was: iedereen naar buiten, of alle deuren en ramen open?

Over dodelijke slachtoffers gesproken: we weten vanaf het begin af aan dat er aan dit virus vrijwel alleen te dikke mannen boven de 75 met onderliggend lijden dood gaan. Onderliggend lijden is een andere manier om ziektes als kanker, diabetes, hart en vaatziektes, maar ook griep aan te duiden. We gaan dan ook niet dood aan het virus, maar met het virus, we gaan dood aan de zogenaamde welvaartsziektes. Een Duitse professor onderzocht 120 coronadoden en kwam tot de conclusie dat geen enkele patient dood is gegaan aan Covid 19, geen enkele!

Wie er wel (nog meer) niet aan, maar door corona dood zijn gegaan, zijn de andere mensen die onderliggend lijden hadden, maar niet op de intensive care terecht konden omdat die vol lag met corona-patienten. Bovendien was alle apparatuur uit andere afdelingen verscheept naar de coronaafdelingen. Zo hoorde ik eenpaar weengeleden op de radio dat er bij een bepaald ziekenhuis 5000 mensen op de wachtlijst stonden.

En wat te denken van zelfdodingen? Je zal maar je bedrijf kwijt raken waaraan je jarenlang gewerkt hebt, of je baan, omdat de overheid die anderhalve meter veel belangrijker vindt dan jou of jouw bedrijf.

Wat wisten we in het begin nog meer niet en nu wel? Dat een vliegtuig zogenaamd veel gezonder is dan een bus of je eigen auto, terwijl je daarbij het raam gewoon open kan zetten.

De mensen op de IC, de mensen waarvoor we de economie naar de kelder hebben zien gaan, die we moesten beschermen…, nou dat is niet echt gelukt. 65% Van alle IC-ers hebben het niet gehaald, en voor de resterende 35% is het maar de vraag of ze erweer helemaal bovenop komen. Dat hadden ze best kunnen weten, want deze mensen waren door de bank al zo ziek dat ze niet veel langer meer te leven hadden.

‘We kunnen alleen er doorheen komen, als we allemaal verstandig handelen’, zei Rutten in mijn woorden. Maar wat is ‘verstandig handelen’?

Wat weten we nog meer? Dat kinderen tot 16 jaar geen gevaar lopen, dat scholen dus helemaal niet dicht hadden horen te gaan, en dat de groep daar tussenin (16 tot 70) ook weinig risico lopen. Dat sommige provincies nauwelijks iets van het virus hebben gemerkt, terwijl andere gebieden jist heftig werden getroffen.

Het virus haalde ook het slechtste in de mens Rutten naar boven, zo probeerde hij vlak voor de vakantie – hoewel toen het virus nog nauwelijks aanwezig was – nog een spoedwet er doorheen te drukken waardoor we een jaarlang in de anderhalve meter-modus werden gedrongen, of langer; want het mag steeds met twee maanden worden verlengd. Het summum van koppigheid. En waarschijnlijk de basis waarop Rutte het nieuwe normaal wil funderen. Lees daarvoor de spoedwet, of bekijk het filmpje. Bovendien werd afgelopen weekend de demonstratie tegen deze anderhalve meter-samenleving zomaar verboden, terwijl een dag eerder een demonstratie tegen rassisme wel werd toegestaan. Het is dus een manier om ons onder de duim te houden.

Maar het kan nog koppiger: hoewel de eerste hittegolf er aan stond te komen, was toch het devies voor oude mensen in tehuizen om binnen te blijven en niet de ventilatie aan te zetten, want.., ja, je gelooft het niet, dan het virus zich kon verspreiden. Dan komt niemand erop om bijvoorbeeld die oudjes te testen (als er niemand is besmet, wordt er immers ook niets verspreid), of deze systemen virusproof te maken, zodat ze gewoon gebruikt konden worden. Ik snap wel dat de overheid van al die oudjes af wil, want die kosten nogal wat; niet alleen how, maar ook nog eens waanzinnig hoge zorgkosten. Maar om dat op deze manier aan te pakken, gaat mij wat ver.

Rond de eerste demonstratie tegen rassisme in Amsterdam ontstond nogal wat ophef. Zoveel mensen bij elkaar dat kan niet anders dan tot een ramp leiden. Inmiddels is duidelijk dat de demonstratie niet tot een groeiend aantal besmettingen heeft geleid, ook de demonstraties daarna, deed het aantal besmettingen niet stijgen.

Als je vanaf 2015 tot nu kijkt en je vergelijkt het aantal mensen dat per jaar is overleden, dan zit er nauwelijks verschil tussen die jaren. Het bewijs dat al die ziektes over een kam zijn geschoren, waardoor het lijkt alsof er heel veel mensen aan corona of covid19 zijn verleden, terwijl dat niet zo is. Waarom is dat?

Hetgaater steeds meer op lijken dat we in een keurslijf worden geduwd, zodat we ons nog nauwelijks kunnen bewegen, en anderen (de overheid) meer speelruimte krijgen om er dat jaar (en de jaren erna) allerlei wetten door kunnen drukken, gelijk Rusland of China. Er staat bijvoorbeeld een spoedwet op de rol die ons allemaal kan dwingen onze kinderen te infecteren (anderen noemen het vaccineren).

Wat ik maar zeggen wil, is dat er iets aan de hand is wat in wezen niets met Covid19 te maken heeft, maar wel grote gevolgen kan hebben voor onze vrijheid. Maak bezwaar tegen deze spoedwet, teken alle petities die daar over gaan en verzet je tegen deze plotselinge omwenteling. Nederland is een vrij land, met veel mensen die hun gezonde verstand gebruiken en dat moet zo blijven. Samen verslaan we de anderhalvemeter-samenleving, samen maken we een eind aan deze dictatuur. Weg met de RIVM en weg met Rutte en de Jonge. In maart rekenen we af met deze vijanden van de vrijheid!

Gallery Configuration

Once you’ve inserted a WordPress gallery using the “Add Media” button above, you can use the gallery slider checkbox below to transform your images into a slider.

Gallery SliderWould you like to turn your gallery into a slider?

paneel Quote Settings verbergen

Quote Settings

Quote ContentPlease type the text for your quote here.

paneel Link Settings verbergen

Link Settings

Link URLPlease input the URL for your link. I.e. http://www.themenectar.com

paneel Video Settings verbergen

Video Settingspaneel Audio Settings verbergen

Audio Settings

MP3 File URLPlease enter in the URL to the .mp3 file
OGA File URLPlease enter in the URL to the .ogg or .oga file

paneel Post Header Settings verbergen

Post Header Settings

  • Document
  • Blok

12 blokken971 woordenOpen publiceren paneel

  • Document

12 blokken geselecteerd. paneel Gallery Configuration verbergen

Gallery Configuration

Once you’ve inserted a WordPress gallery using the “Add Media” button above, you can use the gallery slider checkbox below to transform your images into a slider.

Gallery SliderWould you like to turn your gallery into a slider?

paneel Quote Settings verbergen

Quote Settings

Quote ContentPlease type the text for your quote here.

paneel Link Settings verbergen

Link Settings

Link URLPlease input the URL for your link. I.e. http://www.themenectar.com

paneel Video Settings verbergen

Video Settings

M4V File URLPlease upload the .m4v video file. 
You must include both formats.
Add Media
OGV File URLPlease upload the .ogv video file  
You must include both formats.
Add Media
Preview ImageImage should be at least 680px wide. Click the “Upload” button to begin uploading your image, followed by “Select File” once you have made your selection. Only applies to self hosted videos.Upload
Embedded CodeIf the video is an embed rather than self hosted, enter in a Vimeo or Youtube embed code here. Embeds work worse with the parallax effect, but if you must use this, Vimeo is recommended. 

paneel Audio Settings verbergen

Audio Settings

MP3 File URLPlease enter in the URL to the .mp3 file
OGA File URLPlease enter in the URL to the .ogg or .oga file

paneel Post Header Settings verbergen

Post Header Settings

  • Document
  • Blok

13 blokken974 woordenPublicerenBen je klaar om te publiceren?

Je instellingen goed controleren alvorens te publiceren.

Zichtbaarheid:Openbaar

Publiceer:Onmiddellijk

Suggestie:Tags toevoegen

Altijd pre-publicatie-controles tonen.

  • Document

13 blokken geselecteerd. 

CHRONISCHGEZOND.NU

By | Uncategorized | No Comments

Begin juni kwam mijn boek, Chronisch Gezond, Recept voor eeen Vitaaal Leven,  officieel uit. Met dat boek wil ik jou inspireren om indien nodig iets aan je gezondheid te doen. Dat is best een omvangrijk project. Daarom post ik vanaf maandag elke week twee korte video’s op social media, facebook, Twitter en Instagram. In elke video krijg je een puzzelstukje van de grotere puzzel te zien. Zo kun je stapje voor stapje je gezondheid verbeteren. Op maandag gaat het over voeding en op vrijdag over leefstijl. Beiden spelen een grote rol bij gezond of niet gezond. En geloof me, je zult van de ene in de andere verbazing vallen.

CHRONISCH

Het keyword is chronisch. Maar wat betekent chronisch eigenlijk? Een maand voordat ik het manuscript af had, stuitte ik bij toeval op de website van de RIVM, Rijksdienst voor de Volksgezondheid en Milieu, de autoriteit op het gebied van gezondheid dus. Daar las ik tot mijn grote verbazing dat er in Nederland op 1 januari 10 miljoen mensen chronisch ziek waren. Laat dat even tot je doordringen. Vijf jaar daarvoor waren dat er trouwens nog maar 5 miljoen. In vijf jaar tijd is dat aantal verdubbeld. En dat is alweer 2,5 jaar geleden. Daar schrok ik van, maar ik was er ook blij mee. Want het antwoord op de vraag: hoe kan dat? Is mijn boek.

Maar wat betekent chronisch eigenlijk? Dat betekent in deze context dat je aan een ziekte lijdt waar je niet meer vanaf komt. Tenminste as je de allopathische geneeswijze volgt. Als je met andere woorden doet wat de huisarts en de specialisten je vertellen te doen. Chronisch gezond word of blijf je, als je dat niet perse doet, als je je eigen gezonde verstand gebruikt. Daarom chronisch gezond, gezondheid waar je nooit meer vanaf komt.

Immuunsysteem

Daarbij speelt je immuunsysteem een leidende rol. Om dat duidelijk te krijgen eerst het volgende: iedereen heeft een immuunsysteem. Dat beschermt ons tegen ziektekiemen. Zo heeft iedereen altijd kankercellen in zijn lichaam. Zolang het immuunsysteem sterk is, is er niets aan de hand. Dan vreet dit systeem die cellen met huid en haar op. Maar als het verzwakt, wordt het risico steeds groter. Door gezond te eten en gezond te leven versterk je immuunsysteem. Zo voorkom je kanker. Als je ongezond eet en leeft, verzwak je het juist. Dat is alles.

Hoe versterk of verzwak je je gezondheid?

Voeding speelt daarbij de belangrijkste rol, maar ook (ongezonde) stress, roken, alcohol, te weinig slaap, fijnstof, etc. helpen niet mee om een gezond leven te leiden. Elk van deze onderwerpen, komt later in een ‘uitzending’ terug. Pus nog een heleboel anderen.

 Wat is het verschil tussen chronisch ziek of chronisch gezond?

Het grootste verschil tussen chronisch gezond en chronisch ziek is het verschil tussen lichaamseigen en lichaamsvreemd, tussen natuurlijk en synthetisch. Lichaamseigen of natuurlijke voeding versterkt je immuunsysteem en bevordert dus de gezondheid; lichaamsvreemd (synthetisch) staat voor ongezond of ziek. Dat geldt zowel voor voeding als medicijnen. Mijn boek behandelt zowel de voedings- als de medicijnenkant, maar levert vooral gezonde alternatieven. Elke maandag beginnen we de week met gezonde voeding, en elke vrijdag gaat het over een gezonde leefstijl: allerlei leefstijl tips en adviezen. Het kost je dus ongeveer 10 minuten per week om erachter te komen hoe gezond je bent en hoe gezond je kunt worden.

Chronischgezond.nu

Wie het boek wil kopen kan terecht op chronischgezond.nu.

De komende week:

Maandag gaat het over voeding en vrijdag over leefstijl (koud douchen). Ook woensdag zullen we van ons laten horen. Volg ons! En word chronisch gezond!

 

Waarom wachten tot er een vaccin is, als we nu al ons immuunsysteem kunnen boosten?!

By | Uncategorized | No Comments

Hoewel Corona of Covid19 bij ons voor de meeste mensen nog maar weinig voorstelt, zitten we nog steeds allemaal in de zogenaamde intelligente lockdown. Hoewel we meer ruimte hebben gekregen, wordt nog steeds door de overheid in nauwe samenwerking met de RIVM bepaalt – en ons dag in dag uit door honderden mediaberichten op ons hart gedrukt – dat we elkaar niet mogen anraken, dat ouderen opgesloten moeten blijven en dat we tig keer per dag onze handen moeten wassen. De grenzen zijn inmiddels wel wat opgerekt, maar nog steeds houdt het RIVM en de overheid stug vast aan de heilige drie-eenheid: anderhalve meter, handen wassen en in je elleboog niezen. Als je dit zo leest, ziet het er maar karig uit. Als je niet beter wist zou je kunnen denken: is dat alles? Moet dat ons tegen zo’n gevaarlijk virus beschermen?

Maar gelukkig is dit niet het enige, er komt namelijk op korte termijn al (eind dit jaar) een vaccin aan dat alle problemen die met dit virus verband houden in een klap oplost: het vaccin! Hoewel voor het gemiddelde medicijn jaren nodig zijn om goedgekeurd te worden, kan het met dit vaccin kennelijk binnen een half jaar lukt. Hoe kan dat?

Simpel, dat kan niet! Waarom niet? Omdat er voor andere virussen (bijvoorbeeld SARS), ondanks hevige pandemie, al of niet uitgebroken, nog steeds geen vaccin is, en voor andere virussen (bijvoorbeeld griep) weliswaar een vaccin is, maar dat werkt maar voor een klein gedeelte van de grieppatienten. Dus waarom zou dit vaccin er binnen een half jaar kunnen zijn en zou dit ook nog eens goed werken? Die kans is heel erg klein. Waarom zouden we daar dan op wachten, zeg maar op onze handen blijven zitten?

We weten allemaal dat er met elk zogenaamd vaccin heel veel geld gemoeid is. We weten ook dat ene Bill Gates een groot deel van zijn met Microsoft verdiende dollars investeert in wereldwijde vaccinatie en nu dus in het vacin voor Covid19. Maar weten we ook dat diezelfde Bill Gates een flinke vinger in de pap heeft bij de WHO (World Health Organisation) en dat hij ons eigen RIVM financieel onderhoudt? Dan weet je het nu!

Waarom zouden we dan wachten op een vaccin dat als het er komt, zeer waarschijnlijk nauwelijks bescherming zal bieden tegen dit vervelende virus? Waarom vertrouwen op een partij die verantwoordelijk is voor meer dan 10 miljoen chronisch zieke mensen, niet in staat is om de zwakken van de sterken te scheiden, zodat de economie gewoon door kan razen, en dat een beschamend imago heeft (Zo wist de toenmalig leider Ab Osterhaus in 2009 minister Ab Klink zo gek te krijgen dat hij miljoenen vaccins bestelde voor een pandemie die niet plaatsvond (in scene was gezet), waardoor al die vaccins zijn doorverocht aan Afrika of in de vuilnisbak belandden? In Nederland stierven er zestig! mensenaan deze (Mexicaanse) griep.

Wie zegt ons dat het deze keer anders gaat? Maar het aller ergste is dat dit vaccin ondanks deze rigoreuze maatregelen, nog veel meer slachtoffers kost. Denk eens aan de duizenden ernstig zieken die niet in het ziekenhuis terechtkonden omdat alle IC’s overvol waren vanwege Covid19-patienten. Maar denk ook eens de bezuinigingen in de zorg, waardoor het toch al bescheiden arsenaal aan apparatuur naar de Covid19-patienten ging, waardoor alle andere ernstig zieke mensen door alle waarschuwigen via de media niet naar het ziekenhuis durfden of simpel weggeweigerd wereden vanwge plaatsgebrek. Vraag je eens af hoeveel levens dat heeft gekost, en nog kost.

Maar waarschijnlijk de allerbelangrijkste oorzaak is dat noch het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu), noch onze overheid uit de kaders heeft durven denken. Want ligt een grootschalige bewustwordingscampagne, in samenwerking met de media, waarin de bevolking wordt uitgelegd wat je er zelf aan kunt doen, niet veel meer voor de hand? Vertel de mensen dat we allemaal een immuunsysteem hebben dat, mits we er goed voor zorgen, ons beschermt tegen alle welvaartsziektes inclusief kanker en het Covin19-virus. Dat daar geen synthetische medicijnen of chemo voor nodig is. Dat alleen al gezonde voeding en een gezonde leefstijl ons immuunsysteem versterkt en sterk houdt. Maar vertel er dan wel bij dat je dan bepaalde dingen beter niet kunt eten of doen; dingen als roken, alcohol drinken, industriele voedingsproducten nuttigen, etc. Kortom, wees eerlijk en integer. En daar zit um de kneep. Onze overheid heeft net als het RIVM belangen, en die liggen niet bij ons maar bij de partijen die heel veel geld aan ons verdienen, terwijl de producten die ze verkopen juist de oorzaak zijn van al die chronisch zieke mensen. Denk aan de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie. Daar moeten we het dus niet van hebben. Waarom vertrouwen we dan blind op Rutte en consorten? Vraag je dat ook eens af. Zou het angst kunnen zijn, de angst waar ze de afgelopen maanden kwistig in het rond hebben gestrooid?

Goed, om een lang verhaal kort te maken: vertrouw niet langer op hen, maar vertrouw op jezelf! Versterk je immuunsysteem! Hoe? Dat kun je vinden in mijn boek Chronisch Gezond, Recept voor een Vitaal Leven. En vanaf zeer binnenkort twee keer per week op chronischgezond.nu, Twitter en Instagram.  Op maandag plaats ik een ultrakort (max. 3 minuten), maar o zo efficiente video waarin je simpel toe te passen tips krijgt om je immuunsysteem te versterken. Begin van de week gaat het over voeding en aan het eind van de week over leefstijl. Dan dagen we je bovendien uit een van deze tips de komende week toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe je van chronisch ziek wellicht weer chronisch gezond kunt worden. Dat kost je nog geen zes minuten per week, maar levert je veel meer op dan alle maatregelen en vaccins bij elkaar! Binnenkort meer nieuws.

Lockdown kost meer slachtoffers dan Corona

By | Uncategorized | No Comments

https://www.brighteon.com/f4776b20-3a69-4e15-9ac2-c9f2fd9a45ec

Zojuist probeerde ik deze video op facebook te posten. Tot mijn grote verbazing werd hij geweigerd. Een mooi staaltje van het verzwijgen van de waarheid. Klik op de url en je kijkt hem alsnog.

Twee artsen die zich al decennia lang practisch met virussen en patienten bezig houden in Californie, vertellen aan de hand van keiharde feiten en cijfers wat de huidige Corona-aanpak voor negatieve gevolgen heeft. Hun conclusie het afsluiten van een land, het opsluiten van gezonde mensen en alle dodelijke slachtoffers onder dezelfde noemer archiveren, werkt averechts.

Wat? Zitten we voor niets in een zogenaamd intelligente lockdown? Waarom? Hoezo?

Dat heeft alles te maken met het immuunsysteem. Als je mensen opsluit, verzwakt het immuunsusteem en worden ze ziek. Als je alle aandacht op zogenaamde Coronapatienten richt, gaan er mensen dood. Als ze onbehandeld blijven omdat ze niet naar het ziekenhuis durven te gaan vanwege risico op besmetting met Kovit 19, gaan ze ook dood. Meer slachtoffers dan de mensen die nu zogenaamd aan Coroa zijn overleden. Conclusie: Kovit 19 is vrijwel hetzelfde als griep. Er gaan ongeveer evenveel of zelfs meer mensen dood aan griep, dan aan de officiele Corona-doden. Tel daar de bijvangst bij op en je hebt het antwoord op de vraag: waarom zijn er zoveel mensen chronisch gezond? Kortom, het wordt hoog tijd dat we weer gewoon doen. Geloof het RIVM niet, geloof Rutte niet, maar ga zelf nadenken. Laat je inspireren..

 

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen