Monthly Archives: april 2020

Als het vaccin er eenmaal is….

By | Uncategorized | No Comments

Het gaat goed met Corona, bijna alle seinen gaan richting groen. Het moment dat er een landelijke evaluatie gaat plaatsvinden komt steeds dichterbij. Bij deze alvast een voorproefje van de mogelijke conclusies.

 1. De regering heeft gefaald. Hoewel Rutte, en met hem zijn partij, de VVD hoog scoren, het volk vindt dat Rutte het goed heeft gedaan, zijn er steeds meer mensen die daar zo hun vraagtekens bij zetten. Laten we een paar dingetjes op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben de diverse kabinetten Rutte de zorg in de hele breedte geheel uitgekleed. Daar plukken we nu de zure druiven van. Sinds het begin van de uitbraak van het Coronavirus stromen de ziekenhuizen in het Zuiden vol met Coronapatienten (het Noorden heeft er niet zoveel last van). Wat we meestal niet horen is dat alle andere afdelingen van de ziekenhuizen daardoor leeg staan. Hoe kan dat? Simpel, alle apparatuur die er na de kaalslag door de overheid nog over is, moet op de Corona-afdelingen gebruikt  worden. Dat heeft grote gevogen voor patienten die geen Corona hebben, maar wel een onderliggend lijden. Die moeten in de wachtkamer. Hoeveel van deze mensen zullen aan dat onderliggend lijden zijn overleden.
 2. Deze kaalslag had ook grote gevolgen voor de aanpak van deze ziekte. Vroeger, zeg maar de pre-VVD tijd, lagen er in elk ziekenhuis tientallen apparaten waarmee je binnen een minuut kon meten of iemand eventueel besmet was. Hadden we die zogenaamde saturatiemeters of SPo2 meters – die meten het zuurstofgehalte in je bloed – nu gehad, dan was het simpel: dan kon bijvoorbeeld de huisarts direct maatregelen nemen, ziekenhuis of thuis-quarantaine? Het enige wat dan hoefde te gebeuren is mensen die Corona-symptomen vertoonden oproepen zich bij de huisarts te melden. De rest van Nederland zou dan vrij rond kunnen lopen. Een stuk minder privacygevoelig dan de app die er nog steeds niets is. En als die er komt, wie gebruikt die dan? Overigens kan iedereen zo’n meter zelf aanschaffen (vanaf 30 euro).
 3. En waarom hadden we geen testen? Overigens als ik mijn huisarts bel, krijg ik eerst een bandje. Daarin wordt nadrukkelijk gevraagd om als je Coronoachtige klachten hebt, niet langs te komen. Volg de regels vande RIVM. Maar, zo las ik vandaag in de krant, een huisarts krijgt meestal, als hij de GGD belt, ook nul op request. Wat is dit voor organisatie. En dat terwijlze op een heel simpele manier binnen een paar seconden kunnen meten of je het hebt of niet.
 4. Waar blijven trouwens die mondkapjes? Hoewel alle landen om ons heen, en trouwens in de hele wereld, bulken van de mondkapjes, houdt het RIVM stug vol dat dat voor het gewone volk niet nodig is. Nog steeds, zeven weken later, blijven zogenaamde deskundigen roepen dat het eerder schadelijk is dan dat het beschermt. Wat blijkt? Ze zijn er gewoon niet, nogmaals niet bij ons, kennelijk wel in alle andere landen ter wereld, inclusief Afrika. Ook in het AD: hoewel de Jonge zegt dat er inmiddels ruim voldoende monskapjes zijn, blijkt dat in de praktijk toch anders te liggen.
 5. Verder blijven de autoriteiten roepen dat we ondanks de goede vooruitzichten, voorzichtig moeten blijven. Daar is op zich niets mis mee, behalve dat het de mensen geen enkel vooruitzicht geeft op normalisering. De economie is ingestort, talloze mensen zijn werkloos geworden, en voor al dat leed is kennelijk maar een oplossing: het vaccin.
 6. Hoewel de IC’s voor het overgrote deel worden gevuld met mannen die te dik zijn en onderliggend lijden hebben, kunnen we behalve de gebruikelijke lapmiddelen niets anders doen dan wachten. Maar.., dat duurt nog even, niemand weet hoelang. Of het uberhaupt gaat werken, moeten we afwachten. Hoe groot is die kans, als weten dat er voor het SARS-virus nog steeds geen vaccinis, en er de afgelopen jaren, ondanks een al wel bestaand griepvirus, jaarlijks vier tot tienduizend mensen dood gingen aan deze ziekte. En dat terwijl in Zweden, een land dat nauwelijks op slot ging, waar alle horeca nooit dicht zijn gegaan, zelfs relatief slechts een fractie aan Coronadoden te betreuren zijn, vergeleken met ons.
 7. Wist je trouwens dat die anderhalve meter theorie ook nergens op slaat. Want het virus kan door een nies tot wel negen meter verder neerdalen. Bij je handen tachtig keer wassen met zeep kun je ook je vraagteens zetten, want juist dat zeep of andere synthetische middelen wassen juist de beschermlaag van je handen af, zodat je logischerwijs dus eerder besmet zou kunnen raken dan met.
 8. Dat terwijl we allang weten wat echt helpt: een gezond leven en gezonde voeding. Maatregelen die het immuunsysteem versterken waardoor we zijn beschermd tegen alle ziektes en virussen. Helaas is dat bij het RIVM en dus Rutte nog niet doorgedrongen (of het niet in hun belang?). Waarom eigenlijk niet? Is dik zijn en onderliggend lijden niet duidelijk genoeg? Of gaat dat virus ook werken tegen kanker, diabtes en hart- en vaatziektes?
 9. Een arts in Duitsland heeft honderd zogenaamd door Corona overleden mensen onderzocht, en nul daarvan waren volgens hem dood gegaan door Corona, allen waren gestorven aan dit onderliggend lijden, veroorzaakt door een mengeling van factoren: ongezonde voeding, weinig bewegen en stress. Maar ja, daar valt natuurlijk niets aan te verdienen, sterker nog dat kost geld. Dus kansloos!
 10. Hoewel dezelfde autoriteiten het woord complotdenken uitgevonden lijken te hebben, dit bij alle tegenwerpingen inzetten, zetten ze daarmee een enorme groep bezorgde ouders (vaccinatie) en andere bezorgde mensen (5G) buitenspel. Die durven hun mond vast niet meer open te doen. Is datmisschien heteiereten? Hebben ze daarin gelijk. Niemand die dat weet, want er in beide gevallen nog nooit, ik herhaal nog nooit onderzoek gedaan naar de veiligheidrisico’s op de korte en de lange termijn. Dat zeg ik niet, dat zeggen de wetenschappers van de WHO en de bonzen van de providers zelf. Maar goed, dat weet het volk niet. Onder de radar van het Coronavirus wordt hard gewerkt aan een vaccin (hoeveel gaat wie daaraan verdienen?) en aan het uitrollen van 5G in Nederland (idem). Gisteren trapte de eerste provider af, terwijl de KPN en T-Mobile nog in de testfase zitten. Als je naar de voorlopige conclusies kijkt, jubelen ze over de snelheden die bereikt kunnen worden, maar over de veiligheid geen woord. Ook daar gaat het om vele miljarden. Waar komen trouwens opeens die negentig miljard auro vandaan, die Hoekstra aan het uitdelen is? Kunnen wij dat als land wel dragen?
 11. Dan nog het verband met 5G. Hoewel ik er nauwelijks over durfde te parten gezien het risico voor debiel te worden versleten, blijkt steeds meer dat 5G invloed uitoefent op de zuurstof die we inademen. Toen in Wuhan de schakelaar om ging, vielen mensen spontaan door neer. Hoe kan dat? En volgens wetenschappers is 5G nog maar het begin, binnen enkele jaren zullen 6G en misschien zelfs 7G hun interede gaan doen, terwijl er geen enkel bewijs is dat zelfs 4G veilig is. We zijn proefkonijnen voor de overheid. Kun je je voorstellen dat jouw kind proefkonijn is?
 12. Conclusie: ondanks het feit dat honderden wetenschappers publiekelijk hun bezorgdheid uitspreken over 5G trekt onze overheid, geadviseerd door het RIVM zich daar niets van aan. Ook aan de bezorgdheid van al die ouders, hebben deze autoriteiten geen boodschap. Zij hebben maar een belang: geld. Het veilen van de frequenties levert immers miljarden op. Het heeft er alle schijn van dat deze mensen niets hebben geleerd van de grootste ramp die ons land sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. Nou ja, op de griepuitbraak van twee jaar geleden na dan…, toen stierven bijna tien duizend mensen aan deze ziekte. Oh ja, en natuurlijk het astronomisch hoge aantal slachtoffers aan de welvaartsziektes en aan medicijnen. Hoewel iedereen het heeft over de beste gezondheidszorg ter wereld, zijn in ons land meer dan tien miljoen mensen chronisch ziek. Daar hoor je ook niemand over.  We moeten wachten.., tot het vaccin er is. Bullshit! Wat we wel moeten doen is ons afvragen of we zo wel door willen gaan? Willen we blind blijven vertrouwen op deze autoriteiten die ons voorliegen over Corona, voeding, medicijnen, vaccins, of pakken we de regie over onze eigen gezondheid over? Nemen we weer de verantwoordelijkheid over ons eigen leven? Zeg jij het maar….

CORONA Weetjes

By | Uncategorized | No Comments

We zijn in de greep van het coronavirus, althans dat denken we? Of worden we in het ootje genomen? Oordeel zelf.

Een paar feitjes: (1) per maand stierven in maart ongeveer net zoveel mensen als in dezelfde maand vorig jaar. Sterker nog in sommige provincies is het aantal mensen dat oevrleed zelfs kleiner dan vorig jaar. (2) Hart-artsen klagen dat hun pantienten niets meer van zich laten horen. Om de een of andere reden heeft zo’n arts het een stuk rustiger dan normaal. (3) Op de intensive care liggen voornamelijk te dikke mannen van boven de zeventig. Natuurlijk overlijden ook wel vrouwen of jongere, niet zo dikke mannen aan een ziekte die Corona wordt genoemd, maar dat aantal is te verwaarlozen. (4) We mogen nauwelijks nog naar buiten, en als het aan Rutte ligt, duurt dat nog wel even. (5) Deste langer we in de zogenaamde intelligente lockdown blijven, hoe groter wordt de kans op Post Traumatische aandoeningen. En een in  elkaar geklapte economie. (6) Er worden de laatste dagen steeds meer 5G-masten in de fik gestoken. Deze mensen worden weggezet als complotdenkers en complotdenkers worden weggezet als mensen die niet weten waar ze het over hebben. Overigens beweren presentatoren steevast dat die mensen echt niet weten wat ze doen of waarzehet over hebben, want er is in Nederland helemaal geen 5G. 7. Helaas dat is er wel. T-Mobile heeft op 2 oktober vorig jaar, dus vlak voor de Corona-crisis losbartstte, een vergunning gekregen om een jaar lang 5G te testen.

Wat heeft dat er nu weer mee te maken, zie ik je denken? Een goede vraag. Er zijn nogal wat ‘complotdenkers’ die denken dat 5G en Corona iets met elkaar te maken hebben. Dat komt omdat in Wuan, waar de pandemie begon, mensen dood ter aarde storten. Als je de frequentie van 5G opschroeft kan dat leiden tot dit soort dingen. 8. 5G veroorzaakt namelijk een zuurstoftekort en ja, dan ben je snel dood. 9. Wuhan is een pilotstad voor 5G. 10. Vlak voordat in China de Coronacrisis begon, zijn veel Chinezen ingeent, en niemand weet waar tegen noch waarmee. 11. Op radio, televisie en de krant gaat het alleen maar over de lockdown en een vaccin dat hopenlijk snel wordt gevonden. Al denken de virologen van de RIVM dat dat nog wel even zal duren, doken er gisteren opeeens berichten op dat zeventig! farmaceutische bedrijven overuren maken om dat vaccin zo snel mogelijk te ontwikkelen. 12. Tot nog toe is er geen vaccin tegen SARS, dat jaren geleden een pandemie veroorzaakte. De belangrijkste reden, deze pandemie doofde snel. 13. De kans dat er geen vaccin wordt gevonden, is redelijk groot. Als het wel gebeurt, duurt dat nog lang. 14. Deze farmaceutische bedrijven verdienen gezamenlijk honderden miljarden euro’s en dollars of Chineze Jen. Logisch dat ze zo hun best doen. Dus wie weet. Tot die tijd zal, volgens de autoriteiten, Corona steeds weer opduiken, waarschijnlijk alweer in september.  15: Minder dan 10% van alle medicijnen doet niet wat het zou moeten doen, maar je krijgt er dan weer wel gratis bijwerkingen bij.

Opnieuw zie ik je denken: waar heb je het over? Dezelfde wetenschappers die die nauwelijks werkzame, maar wel ziekmakende en verslavende medicijnen ontwikkelen, zijn as we speak 24/7 bezig om een nieuw vaccin te maken. Dankzij al die lockdowns staat iedereen te springen om zo’n vaccin. Dat wil zeggen: alle overheden. Maar wat hebben wij eraan? 16. Hoewel gezonde voeding er voor zou kunnen zorgen dat al die te dikke mannen een stuk magerder zouden zijn, en een steviger immuunsysteem zouden hebben, horen we in dit verband van niemand dat het misschien een heel goed idee zou zijn om niet te denken aan genezen (daar is het nu toch te laat voor), noch vaccins, maar aan voorkomen. Volgens diezelfde virologen zal dit virus nog heel lang bij ons zijn, tot we allemaal resistent zijn. Dan lijkt het toch geen slecht idee om nu al te beginnen met een campagne Gezonde Voeding. 17. Elk jaar sterven er minimaal vier duizend mensen aan griep, deze vallen ongeveer in dezelfde categorie als de huidige coronapatienten. Twee jaar geleden waren dat er zelfs bijna tien duizend. Daar heb ik helemaal niets over gehoord of gelezen. 18. Het Cornoa-virus is twee keer zo besmettelijk. 19. Als ik goed gerekend heb, is ongeveer 0,1% (1 op de 1000) van alle Nederlanders besmet (waarvan het overgrote deel gewoon geneest) en 99,9% dus niet. 20. De economie stort in, vele mensen komen werkloos thuis te zitten en raken depressief. 21. Er zijn, hoewel deze crisis al wekenlang duurt, nog steeds geen mondkapjes en andere beschermende kleding voor handen, zelfs niet in de zorg. 22. We hebben een zending uit China gekregen en die voldeed niet en is geretourneerd. Vraagje: wat is de reden dat mondkapjes worden afgeraden? 23. In de ouderenzorg werken de verpleegsters met alleen een loszittend kapje en hier en daar wat plastic schoentjes aan. Daarom zijn er 8.000 ziek geworden.

Terug naar het eerste feit: het aantal doden is de afgelopen maanden gemiddeld nauwelijks gestegen. Feit 24. Patienten worden getest met dna-tests, niet met coronavirustests. Daardoor valt niet alleen Corona onder Corona-patienten, maar ook een scala aan andere ziektes, zoals griep, longontsteking en hartfalen(?). 25. In de meeste ziekenhuizen komen alleen nog Corona-patienten aan bod, de rest van het ziekenhuis is leeg. Logisch dat die hart-arts zijn patienten miste. Waar zijn de dan? 26. Een grote kans dat ze ergens op de Corona-afdeling liggen, want dat is een van de symptomen. 27. Er wordt serieus over nagedacht om mensen een app te adviseren die aangeeft als je in de buurt bent van een Corona-besmette. Natuurlijk, daar zitten wel wat privacy-dingetjes aan, maar daar komen we vast wel uit. 28. In een ander land waar deze app ook al is gebruikt (Singapore, als ik me niet vergis),  bleek dat de animo niet bijster groot was (16%), dus hebje er niet zo veel aan.

Laatste vraag: waarom wordt daarover gelogen of worden belangrijke zaken verzwegen? Waarom vertellen ze ons niet de waarheid? En vooral, waarom houden ze 99,9% van de bevolking gevangen in de lockdown, waardoor de economie in duigen valt? Zou het niet veel efficienter zijn om het relatief zeer kleine aantal besmette mensen in lockdown te houden, en de ernstige zieken op de IC? 29. Waarom offeren we zoveel op voor een paar duizend te dikke, en vaak al aan andere ernstige ziektes lijdende mensen, mensen die zonder Corona ook al spoedig het aardse voor het hemelse zouden hebben verruild? Hoe lang laten we dit nog gebeuren? Trouwens feit 30: Noch alle vaccins die wij in de armen van onze kinderen laten rammen, noch de 5G zijn getest op de gevolgen voor onze gezondheid, niet op korte en zeker niet op de lange termijn. Wat ben je voor overheid als je dat toestaat, als je je hele bevolking opoffert aan, dat is waar, heel veel geld, macht en aanzien? 31. Start een landelijke gezondheidscampage, die leit tot immuniteit. Veel goedkoper dan al de vaccins. Of doe zoals ze in Korea deden (wat een succes was), ga massaal testen. Ja maar, er zjn geen tests?! Waarom zijn er geen tests? Waar is deze overheid in godsnaam me bezig? Nee, dit verhaal krijgt nog wel een staartje…

 

 

 

Kanker Als Verdienmodel

By | Uncategorized | No Comments

Kanker is een ingewikkelde ziekte. Niet zo zeer lichamelijk gezien, maar wel in combinatie met de psychologische bijwerkingen, het commerciële fundament, de chemische componenten, de ziekte in relatie tot de kracht van ons immuunsysteem en ons eigen psyche, en vooral ons rotsvaste vertrouwen in ons allopathische geneeswijze. Aan de andere kant kan het zomaar zo zijn dat daarbij ons Gezonde Verstand en de levenskracht van ons eigen lichaam de belangrijkste factoren zijn.

Om met het gemakkelijkst te begrijpen onderwerp te beginnen, kanker is een westrijd tussen ons immuunsysteem en cellen die van gezonde cellen zijn veranderd in dodelijke cellen. Iedereen heeft altijd kankercellen in zijn lichaam. Ons immuunsysteem verdedigt ons lichaam tegen aanvallen van buiten en van binnen; van buiten door verontreinigde lucht en water, ongezonde voedingsstoffen, slechte virussen en bacterien, roken, alcohol, etc. Van binnenuit, als een resultaat daarvan, door vrije radicalen, kankercellen, virussen, bacterien, etc. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ons immuunsysteem zo sterk wordt dat hij die aanvallen kan pareren? Door gezond te eten, dat wil zeggen door zoveel mogelijk voedingsproducten te eten en te drinken die voedingsstoffen bevatten die het immuunsysteem versterken, en zo weinig mogelijk die het verzwakken. Dat gaat over voedingsstoffen die vast in een product zitten, maar ook om stoffen die ontstaan als wij dat product bereiden (denk daarbij aan zwart geblakerd vlees op een barbeque). Wat voor voedingsproducten (ons eetpatroon) geldt, geldt ook voor ons leefpatroon. Denk aan bewegen, niet roken, geen (of zo weinig mogelijk) alcohol, straling en de lucht die we inademen, synthetische medicijnen (pillen chemo, etc.) en het water dat we drinken. Alles heeft invloed op hoe gezond je bent, en dus hoe sterk (of zwak) je immuunsysteem is. Dit is voor iedereen te begrijpen.

Wat moeilijker te begrijpen is, is dat we de schijn tegen hebben. Die schijn wordt opgehouden door de industrie in nauwe samenwerking met de overheid. Door ons voedingsmiddelen op te dringen, waar juist veel stoffen in zitten die ons immuunsysteem verzwakken, en steeds minder die het versterken. Dat wil zeggen voedingsproducten die in de supermarkt worden verkocht, maar ook op tientallen andere plekken. Door ons wijs te maken dat voor kanker, maar ook voor talloze andere ziektes, maar een oplossing is, en dat is de oplossing die de allopathische geneeswijze ons biedt. En wij, op onze beurt, geloven daar vast in. We kunnen ons namelijk niet indenken dat de industrie, maar vooral de overheid, ons dat aan zouden doen. Maar ook omdat we niet beter weten en dus niet anders denken te kunnen. Zo laat vrijwel iedereen bij wie kanker wordt geconstateerd zich volspuiten met een zeer giftig en dus dodelijk middel dat na gebruik nog jaren en jaren actief blijft in ons lichaam. Dat middel is zo dodelijk dat als er in een ziekenhuis maar een druppel wordt gemorst, de ruimte wordt ontruimd en mannen en vrouwen met het lichaam totaal bedekkende pakken het komen opruimen. Hetzelfde geldt voor voeding; we kunnen ons niet voorstellen dat de overheid het toe zou laten dat er giftige, ziekmakende stoffen in die voedingsproducten zitten. Ons vertrouwen in deze instanties is gewoon te groot. Waarschijnlijk omdat onze angst om dood te gaan groter is.

Nou, hoe moeilijk dat ook lijkt, zet die gedachten uit je hoofd. Ziekte is een verdienmodel geworden, en kanker is daarvan het paradepaardje. Met deze ziekte zijn miljarden gemoeid, niet alleen met medicijnen, maar ook met onderzoek. Alles wat je in de reclameblokken tegenkomt, is wat mij betreft verdacht. Net als alles wat duur is. Dat kan namelijk alleen betaald worden door partijen die veel geld bezitten, zoals de voedings- en de farmaceutische industrie. En natuurlijk de overheid. Zet de gedachte uit je hoofd dat die overheid aan onze kant staat. De overheid staat, rechtom of linksom, aan de kant van de meest biedende.

Hoe komt het dat wij daar blind in geloven? We worden de hele dag bestookt door berichten in de media (magazines, radio, televisie en vooral Internet. Veel van die informatie brengt ons in verwarring. Bedenk dan dat 80% van alle informatie van de industrie en de overheid zelf komt. Maar ook komt het door angst en onzekerheid. We vertrouwen liever op andere partijen (bijvoorbeeld) autoriteiten, dan dat we durven zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Omdat het grootste deel van de bevolking zo in elkaar zit en je niet als buitenbeentje gezien wil worden, pas je je aan.

Wat kunnen we er zelf aan doen? Dat is het goede nieuws: veel! Om te beginnen zijn er tal van natuurlijke producten (zowel voedings- als genezende producten) die je immuunsysteem beschermen of versterken, die kanker kunnen voorkomen of zelfs genezen. Aangezien de eerder genoemde partijen, net als wij, denken niet anders te kunnen (ze zijn net zo verslaafd aan hun verdienmodel, als wij aan hun aanpak en producten) ontstaat er een patstelling. Alleen wij kunnen dit psychologische spel doorbreken. Ga anders eten, anders denken, kies voor je gezondheid en de gedachte dat jou lichaam sterker is dan je denkt, als je er beter voor gaat zorgen. Maak gezonde keuzes en vooral gebruik je gezonde verstand. Hieronder welke producten (en gewoontes) je immuunsysteem versterken of juist verzwakken                               

Versterken: groente en fruit, mits vers, geen GMO, rauw, gestoomd of gebakken in gezonde olie en onbewerkt (zonder bestrijdingsmiddelen), dus het liefst biologisch of zelf geteeld. Supplementen gekocht bij een kwaliteitswinkel (Bijvoorbeeld een biologische winkel of supermarkt). Deze producten bevatten voedingsstoffen die je immuunsysteem een handje helpen. Aangezien iedere groente, elk stuk fruit weer andere goede stoffen bevat, is variatie ook belangrijk. Eigenlijk komt het erop neer dat voedingsproducten waar niets op of in zit wat daar niet thuishoort de voorkeur verdienen. Denk daarbij naast alle groente- en fruitsoorten aan winterkers, astragalus, kliswortel, kurkuma, gember, kruiden, vitamines, mineralen (ijzer, magnesium), en spoorelementen (selenium). Veel daarvan vind je in biologische groente en fruit. Vergeleken met deze levende voeding is de groente en fruit in de supermarkten op sterven na dood: de groente en fruit komen van heel ver, en ook als ze uit Nederland komen reizen ze eerst lange tijd en duizenden kilometers over de aardbol, voordat ze op jouw bord terechtkomen. Ze worden grootschalig geteeld in levensloze aarden, bespoten met allerlei middelen (tegen insecten, om er mooi glimmend uit te zien, etc.). Alles wat je nodig hebt om gezond te blijven kun je vinden in de vorm van supplementen (Hoewel ze veel betere genezingsprestaties leveren dan onze synthetische pillen, mogen ze geen medicijnen genoemd worden). Maar ook sporten (met mate), positief denken (je kan jezelf gezond denken, maar ook ziek), andere mensen helpen en een actief leven leiden.

Verzwakken: alle producten en stoffen die door de industrie zijn bewerkt om het product mooier, zoeter, langer houdbaar, etc. te maken, kun je beter laten liggen. Denk daarbij aan synthetische of chemische zoetmakers (geraffineerde suiker, aspartaam, etc.), smaakversterkers (ve-tsin), zware metalen, vaccins, straling, etc., en aan voedingsproducten als vlees, zuivel en brood, de paradepaardjes van de Voedingsindustrie. Waarom zijn die niet goed? Omdat daarop, vanwege de grote omzetten, veel geld te besparen is als je de onkosten kunt beperken door goedkopere ‘bouwstenen’ te gebruiken (geraffineerde, synthetische stoffen). Maar ook stress, suiker, degeneratie, tekorten (bijvoorbeeld vitamine D en C). De laatste is van levensbelang bij bijvoorbeeld Corona (zie filmpje).

In Chronisch Gezond ga ik hier dieper op in.

 

De Omgekeerde Wereld

By | Uncategorized | No Comments

In mijn boek gaat het vaak over de Omgekeerde Wereld. Tot nu toe zette ik deze wereld tegenover Jouw Wereld, als in Wie bepaalt en Voor Wie Bepaald wordt. Toen ik vanmorgen wakker werd moest ik denken aan een conflict dat ik heb met de UWV. Het is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat de UWV denkt dat k iets gedaan heb wat volgens hun regels niet mag. Toen realiseerde ik me dat dat ook een voorbeeld is van de Omgekeerde Wereld, en dat tegenover deze wereld niet perse jouw wereld staat, alswel de Menselijke Wereld. In de Omgekeerde Wereld ‘wonen’ mensen die een leidende functie hebben, mensen die de regels bepalen, maar ook in een postitie zitten omdie aan te passen, naar hun hand te zetten waar het hen uitkomt. En die voor de mensen in de Menselijke Wereld  bepalen dat ze iets niet goed hebben gedaan en dus straf verdienen. En de mensen die zich zonder nadenken aan deze regels houden, hoewel die niet prese in hun belang zijn.

Je zou om het iets duidelijker te maken, de Omgekeerde Wereld kunnen vergelijken met beton. Beton is onbuigzaam, verandert nooit, staat stevig op zijn ‘poten’, is vrijwel onaantastbaar. De menselijke wereld daarentegen, is fludie, te vergelijken met water. Water past zich aan aan veranderde omstandigheden; als iemand een steen in een vijver gooit stroomt het er om heen. In de Menselijke Wereld kan alles een moment later heel anders zijn dan dat het voor dat moment was, daar gelden andere regels. Of beter, daarvoor zouden andere regels moeten gelden, regels waarbij de veranderende omstandigheden zouden moeten worden meegewogen. Een voorbeeldje, sterk in zijn eenvoud: stel je een echtpaar voor met een kind. Voor dat kind geldt bijvoorbeeld de regel dat hij zijn bordje leeg eet. Dat kind eet ook elke dag braaf zijn bordje leeg. Tot hij zich op een dag niet zo lekker voelt en vraagt of hij de helft van zijn eten mag laten staan. Waarop de vader zegt: ‘Nee, je weet wat de regel is, je eet je bordje gewoon leeg!’ De vader is niet in staat om, net als het water om de steen heen te stromen, de veranderde omstandigheden mee te wegen en te zeggen: ‘Ja liefje, natuurlijk, laat maar staan.’,

Daartoe is de Omgekeerde Wereld, op een enkele uitzondering na, niet toe in staat. Daar geldt de regel als regel, no matter what. Daar tellen veranderde omstandigheden niet mee, want dan wordt het te ingewikkeld:  zo kunnen er immers tal van veranderde omstandigheden zijn, hoe ga je daar als leidinggevende mee om? Wat zijn  de risico’s voor hem? Ook al weet hij diep in zijn hart dat hij daar mensen mee in de problemen brengt, hij houdt vast aan de regel: ‘Je eet gewoon je bordje leeg, ziek of niet ziek’.

Je zou het zo kunnen zeggen: wie zich in de Omgekeerde Wereld bevindt, bepaalt en kan daar alle kanten mee op, ook de goede. Maar daar kiest hij, nogmaals uitzonderingen daar gelaten, niet voor. Hij houdt zich aan de regels als het een ander betreft, en rekt die op als het om hemzelf gaat. Alles wat niet in het kader past, krijgt straf, ook al is het maar een heel klein beetje over de schreef gegaan. Toen mijn geadopteerde dochter een verzoek indiende voor een verblijfsvergunning, werd dat door de eerste ambtenaar botweg afgewezen. Bij een tweede poging werd dat door een andere ambtenaar toegewezen. De een hield zich strak aan de regels, de ander bekeek het van de menselijke kant. De een dacht enkel aan zichzelf, de tweede dacht mee, bekeek het van de andere kant: wat waren de risico’s en de kansen voor mijn dochter; beton en water.

Hoewel de omgekeerde Wereld niet in ons belang denkt, maar in het belang van het Grote Geld, zijn wij er wel van afhankelijk. Daar gelden andere belangen, zoals vriendjespolitiek en winstbejag. De regels zijn duidelijk, houd je je daar niet aan, dan ben je de sigaar. Dat zie je terug bij de aanpak van zowel de voedingsindustrie- als de farmaceutische industrie en de overheid. Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat de voedingsproducten die we voorgeschoteld krijgen ziekmakend zijn, en dat de synthetische medicijnen  ons ziek houden of nog zieker maken. Toch houden we ons aan hun regels: halen onze boodschappen bij de supermarkt enslikken de medicijnen die artsen ons voorschrijven. Die regels zullen niet veranderen, want daar zijn ze nu eenmaal aan verslaafd. En helaas wij ook. We houden ons simpelweg aan de regels en vragen ons niet af of die regels wel kloppen of in wiens belang die zijn. Waar een kind nog zal tegenstribbelen, doen zij braaf wat er van hen wordt gevraagd, ook al voel je je niet goed, je eet gewoon je bordje leeg. Ook al leven we in de menselijke wereld en niet in de Omgekeerde Wereld, we passen ons gewoon aan. Anders…

Het lijkt een stevig fundament, beton is keihard, daar kunnen we op bouwen. Maar beton is ook kwetsbaar, er kunnen scheuren in komen, het kan afbrokkelen. Met andere woorden de Omgekeerde Wereld is kwetsbaar. Dat zien we vooral in deze tijd. Waar we al decennia geleden konden zien aankomen waar het naartoe zal gaan, hebben we daar niets aan gedaan. Omdat we de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van ons land, net zoals we bij onze gezondheid doen, hebben overgedaan aan politici. Daarmee hebben we de kat op het spek gebonden. Waar de Omgekeerde Wereld aanschuurt tegen de Menselijke Wereld, hebben de mensen op de scheidslijn zicht op hoe het erin de andere wereld aan toe gaat. Op die scheidslijn gebeurt het: politici ruilen hun positie van controleur en onze belangen in voor een gouden toekomst voor henzelf, ook al is dit een desastreuze ruil die ten koste gaat van vele mensenlevens en hij van dichtbij ziet hoe de Omgekeerde Wereld lacht in zijn vuistje… Het doet ze niets, want zij zitten goed…, denken ze… .

Een Bittere Pil

By | Uncategorized | No Comments

Net zoals de voedingsindustrie producten maakt die vol zitten met ongezonde chemische en synthetische voedingsstoffen, zo vult de farmaceutische indsutrie haar zakken met medicijnen die ook gevuld zijn met synthetische (in plaats van natuurlijke) stoffen. Als fundamenteel onderdeel van onze allopathische gezondheidswijze zorgt ze er mede voor dat we met z’n allen steeds zieker worden. Zoals ik al eerder aangaf zijn meer dan tien miljoen Nederlanders chronisch ziek. Dat komt door de voedingsproducten die we in de supermarkt en op tientallen andere plaatsen (tanktation, sportkantine, bioscoop en zelfs scholen) kopen. Dat is als een warm bad voor deze farmaceutische industrie, want voor al deze klanten hoeft ze weinig meer te doen dan rustig achterover leunen. Ze strompelen vanzelf binnen. Eerst bij de huisarts, zegt maar het voorportaal voor chronisch ziek, want deze meneer of mevrouw doet weinig anders dan tien minuten luisteren en dan het gesprek afronden met een verwijsbriefje voor een specialist, een briefje voor de apotheek waar we onze medicijnen kunnen halen en soms allebei. Een geniaal bedrijfsplan: van een ziekte waar je op kunt wachten, via de huisarts rechtstreeks in de grijpgrage armen van de allopathische geneeswijze. Geneeswijze is overigens een woord dat geenszins de lading dekt, want deze geneeswijze geneest namelijk helemaal niet, daar maakt ze geen geheim van.

En dat doen de medicijnen dus ook niet. Slechts vier tot twaalf procent, zo blijkt uit diverse onderzoeken, doet wat het moet doen. Dat is biter weinig. De overige procenten kunnen we verdelen over het medicijn doet niets, niets slechts, maar ook niets goeds (ongeveer 40%), en doet meer kwaad dan goed, met in het ergste geval overlijden tot gevolg (50%). Zo is onze geneeswijze eerder een Russische roulette waar je maar een kleine kans hebt op een gezonde oude dag. Een groot deel van deze in een laboratorium gemaakte medicijnen vertoont ernstige bijwerkingen, zelfs zo erg dat het er veel op lijkt dat ze niet alleen de ziekte niet genezen, maar ook nog eens de ziekte in stand houden of zelfs veroorzaken. Bovendien heb je voor al die bijwerkingen weer andere medicijnen nodig die ook weer bijwerkingen vertonen.

Deze gedachte komt trouwens rechtstreeks uit de koker van JD Rockefeller. Deze man maakte begin vorige eeuw fortuin in de olie en bedacht al vroeg in zijn leven welke missie hij voor zichzelf zag: honderduizend dollar en honderd jaar worden. Dat eerste heeft hij gerealiseerd, dat laatste niet, hij werd zevenennegentig. Toch staat deze man wat mij betreft met stip op 1 als het gaat over wat hij in zijn leven allemaal heeft bereikt. Zo kocht hij met het geld dat hij in de olie had verdiend, alle opleidingsinstituten voor artsen om. Hoewel hij zelf zijn hele leven geen synthetische pil slikte, maar geheel vertrouwde op de homeopathische geneeswijze (die wel geneest), was zijn doel om juist deze homeopathische geneeswijze om zeep te helpen en dat is aardig gelukt. Het kostte hem dertig jaar, maar toen was de klus ook geklaard, niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. Sindsdien zitten we met deze allopathische geneeswijze opgescheept.

Zijn volgende doel was monopolie op geld. Aangezien de Rockefellers de belangrijkste banken van Amerika bezitten, kan deze ambitie ook afgevinkt worden. Hoewel hij allang dood is, lijkt het of hij zelfs over zijn graf blijft door regeren teneinde de laatste  ambitie – monopolie op voeding – te realiseren. Door er voor te zorgen dat levensgevaarlijke bestrijdingsmiddelen gelegaliseerd worden (Monsanto valt ook onder de Rockefellers) . Met het Ceta-verdrag komt dat einddoel vervaarlijk dichtbij.  Als dat wordt getekend – en niets lijkt erop dat dat niet gebeurt – staat ook de politiek en de overheid buitenspel en heersen de rechtbanken van de multinationals. Dan krijg je het onvoorstelbare scenario dat Monsanto de Nederlandse staat voor haar eigen gerecht kan dagen met als eis hen miljarden te betalen omdat een bepaalde stof (bijvoorbeeld glyfosaat, of welke nadere dodelijke stof ook), verboden is. Dat kost het bedrijf veel geld en dat moet de staat dan vergoeden.

Het gevolg zal zijn dat geen enkele politicus het nog in zijn hoofd zal halen om daar tegenin te gaan, zodat deze duivelse bedrijven vrij spel hebben. Dat betekent het einde van de democratie zoals we die kennen; een zogenaamde democratie met politici die niet ons, het volk dienden, maar de multinationals en uiteraard zichzelf: een goedbetaaalde baan bij een van die grote multinationals als bedankje. Goed nieuws voor deze hebberige politici: dat zal niet veranderen.

Ja, we leven in een spannende tijd. Voor meer uitleg en informatie bekijk de video of zie Chronisch Gezond…

NOG 7 NACHTJES SLAPEN….

By | Uncategorized | No Comments

Volgende week wordt mijn derde gezondheidsboek (3x is doorgaans scheepsrecht) met een digitale presentatie figuurlijk ten doop gehouden. Zeer binnenkort volgt daar meer info over. Houd, als je gezondheid je lief is, deze site, Facebook, LinkedIn of Instagram in het vizier. Klik op de foto van mij en mijn kleinzoon als je het direct wilt bestellen.

Samenvatting

We leven in de omgekeerde wereld. In plaats van gezonde, verse, onbewerkte voeding, eten we moderne ongezonde bewerkte, geraffineerde voeding. Daar weet ons lichaam geen raad mee, daarom worden we ziek.

Dus gaan we naar de huisarts, die een verwijsbriefje uitschrijft, waarmee we bij de apotheek gratis en voor niks – synthetische, in plaats van plantaardige – pillen af kunnen halen.
Deze pillen maken ons niet beter, maar houden ons juist ziek. Met name dankzij de bijgeleverde bijwerkingen, omdat we daar weer andere medicijnen voor nodig hebben. Zo blijft de winkel draaien.
Dankzij al die verschillende verslavende medicijnen, raakt ons lichaam helemaal van slag, en worden we – zoals dat heet – chronisch ziek. Dat betekent dat iemand zo ziek is, dat hij niet meer beter wordt (maar wel nog heel lang kan leven).
Zo ziet de omgekeerde wereld eruit. In dit boek wordt uitgelegd hoe het zo ver heeft kunnen komen, welke partijen daarbij betrokken zijn en welke natuurlijke alternatieven je hebt.

Over de auteur

In 2004 verscheen het eerste boek van Cors van den Berg, een roman: In Plaats van Bloemen gaat over wat seksueel misbruik in samenhang met het geloof met je kan doen.
Nadat hij de Voedselzandloper had gelezen, wist hij wat zijn missie was. Omdat hij met zijn vrouw hun kleinkind van toen vier opvoedde, begon hij zijn eigen onderzoek naar de producten die zijn kleinzoon toegestopt kreeg. Hij viel van de ene verbazing in de ander. Dat moest iedereen weten. Het resultaat: Niet Te Verteren (2015). Vlak daarna (2016) kwam een zakboekje: Met Gezond Oud Worden Kun Je Niet Vroeg Genoeg Beginnen. En nu is er Chronisch Gezond, een recept voor een vitaal leven.

 

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Cors van den Berg

Sinds enige decennia kennen we twee soorten voeding: onbewerkte, natuurlijke voeding en bewerkte, onnatuurlijke voeding. Onbewerkte, natuurlijke voeding bevat gezonde voedingsstoffen die ons lichaam herkent als ‘levende’ voeding. Dat versterkt ons immuunsysteem. Omdat we zo al miljoenen jaren hebben gegeten en gedronken, is ons lichaam daaraan gewend geraakt.
Bewerkte, onnatuurlijke industriële voedingsproducten daarentegen, zitten vol met stoffen, die ons lichaam niet als voeding herkent. Daardoor worden we ziek. Sinds enkele decennia stopt de industrie die er kunstmatig in. Bijvoorbeeld omdat het voedingsproduct daardoor langer houdbaar blijft, beter smaakt of een mooiere kleur krijgt. Maar vooral omdat de consument het daardoor eerder zal kopen en er meer van zal eten.
Dat heeft alles te maken met het verdienmodel van de voedingsindustrie. Dat is gebaseerd op zo veel mogelijk omzet, zo weinig mogelijk kosten en dus zo veel mogelijk winst. Daarmee worden de aandeelhouders tevreden gesteld. Helaas gaat dat niet perse, zoals we later zullen zien, samen met onze gezondheid.
Hoe maak je winst? Door de prijs zo laag mogelijk te houden, in ieder geval lager dan die van de concurrent. Als je daarnaast de kosten zo laag mogelijk weet te houden, blijft er een hoger winstpercentage over. Die kosten houden de voedingsbedrijven laag door hun producten te vullen met spotgoedkope stoffen, zoals geraffineerde suiker en tienduizend andere stoffen. Dat is dan ook meteen de belangrijkste reden dat ze deze stoffen gebruiken, en niet de gezonde, natuurlijke stoffen. Hoewel we allemaal weten dat goedkoop doorgaans duurkoop is, telt dat kennelijk niet voor iets belangrijks als voeding.

Wat is ieders belang?

By | Uncategorized | No Comments

In de blog van 26 maart ging het over het onderscheid tussen ‘bewerkt’ en ‘natuurlijk’. In een van de blogs, vlak daarna, ging het over de partijen die een positieve of negatieve rol spelen bij jouw gezondheid. In deze blog gaat het over de informatie die jouw kennis kan ondersteunen. Met andere woorden: welke informatie past bij jou? Oftewel: welke informatie kun je vertrouwen? Wie heeft het goed met jou voor? Daarvoor is het goed om te weten dat er ruwweg twee groepen mensen (of wetenschappers) zijn die die informatie kunnen verschaffen. Ook hierbij kun je jezelf helpen door een duidelijk onderscheid te maken tussen mensen die belangen hebben bij het verschaffen van die informatie aan jou, en mensen die alleen belang hebben bij de waarheid. Dat is een essentieel onderscheid op basis waarvan jij een objectieve keuze kunt maken.

Onder de eerstgenoemde groep kun je journalisten, wetenschappers, woordvoerders, etc. scharen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van het bedrijf waar ze vast of als zzp-er voor werken. Deze mensen vertellen meestal de zogenaamde waarheid, de ‘waarheid’ die past bij de aanpak van dat bedrijf. In het algemeen verkondigen ze niet de waarheid, maar de boodschap die het bedrijf naar buiten wil brengen. Samengevat: ze laten de negatieve informatie weg, en maken goede zier met de positieve informatie, informatie die wij willen horen.

Aangezien de producten die in de supermarkt liggen vol zitten met met onbetrouwbare voedingsstoffen, voedingsstoffen die niet goed zijn voor jouw gezondheid, zal dat bedrijf daarover moeten liegen. Zo’n bedrijf roept natuurlijk niet: ‘In dit product zit aspartaam, en dat is bewezen kankerverwekkend.’ Dan verkoopt dat bedrijf vast minder van dat product. Zo kan ik nog wel een lijstje maken met dingen die ze niet zullen zeggen, maar die ze wel zouden moeten zeggen als ze het belang van jouw gezondheid in acht zouden nemen. Helaas komt ‘winst’ eerst. Daarvoor zijn ze afhankelijk van omzet en kosten; dat dwingt hen goedkope voedingsproducten met logischerwijs zo goedkoop mogelijke voedingsstoffen te vullen. Ook hier is goedkoop, duurkoop: deze producten gevuld met in en laboratorium ontwikkelde, lichaamsvreemde stoffen gaan namelijk vaak ten koste van jouw gezondheid. Logisch, want daar is ons lichaam niet op gebouwd. Die is gewend aan echt producten, zonder nep-voedingsstoffen. Daardoor worden we ziek.

De mensen die bij dat soort bedrijven werken, spreken uiteraard dezelfde taal. Dus verwacht daar niet veel goeds van. Om het nog iets gecompliceerder te maken het volgende: ongeveer tachtig procent van alle informatie die je via de media tot je neemt, wordt gemaakt door die bedrijven en dus die wetenschappers en journalisten.

Hoe kun je nu weten dat de auteur van een artikel dat jij hebt gelezen of hebt gezien op de tv of gehoord op de radio, objectieve waarheid verkondigt, of informatie die alleen bedoeld is om jou op het verkeerde been te zetten? Om een voorbeeld te geven: in mijn boek staat informatie over het goedkeuren van aspartaam voor menseijk gebruik. Die goedkeuring heeft zestien jaar geduurd. Waarom was dat? Omdat in de commissies, kort door de bocht, wetenschappers zaten die afhankelijk waren en wetenschappers die de echte waarheid boven tafel wilden hebben.

Hoewel ‘wetenschappelijk’ in mijn ogen altijd objectief waar zou moeten zijn, dus waarvan iedereen zou zeggen: ‘Dit is waar!’, is het dat in dit soort gevallen bijna nooit; de partijen staan meestal lijnrecht tegenover elkaar. De ene partij bestaat uit wetenschappers of journalisten die de leugens van het bedrijf verkondigt, en de andere partij vertelt de echte waarheid. Om die, als antwoord op de vraag, uit elkaar te houden, kun je – dat is regel 1 – je gezonde verstand gebruiken of – regel 2 – uitzoeken waar een auteur zijn geld (en faam) mee verdient.

Dit is belangrijk om te weten. Als je je gek laat maken door al die voor je gevoel verwarrende informatie, is vaak de conclusie: ‘Nu zie ik door de bomen het bos niet meer’, en gooi je het bijltje erbij neer. Dat is de belangrijkste reden dat afhankelijke wetenschappers en journalisten de informatie naar buiten brengen. Verwarring scheppen. Het resultaat is dat jij uit gemakzucht terugvalt op je oude gewoontes en je boodschappen weer gewoon bij de supermarkt gaat halen. Mission completed! (voor de wetenschapper).

Maar een veel belangrijkere vraag is: wat is jouw belang? Wil je voortgaan op de jaren geleden, misschien wel vanaf je kleutertijd, ingeslagen ongezonde weg, of wil je gaan voor echt gezond? En wat wil je voor je kinderen? Als je het niet direct weet, de volgende tip: luistert naar je hart, dat klopt altijd.

Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd nog terugvallen op mijn boek, Chronisch Gezond. Veel succes!

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen