Category Archives: Uncategorized

Lockdown kost meer slachtoffers dan Corona

By | Uncategorized | No Comments

https://www.brighteon.com/f4776b20-3a69-4e15-9ac2-c9f2fd9a45ec

Zojuist probeerde ik deze video op facebook te posten. Tot mijn grote verbazing werd hij geweigerd. Een mooi staaltje van het verzwijgen van de waarheid. Klik op de url en je kijkt hem alsnog.

Twee artsen die zich al decennia lang practisch met virussen en patienten bezig houden in Californie, vertellen aan de hand van keiharde feiten en cijfers wat de huidige Corona-aanpak voor negatieve gevolgen heeft. Hun conclusie het afsluiten van een land, het opsluiten van gezonde mensen en alle dodelijke slachtoffers onder dezelfde noemer archiveren, werkt averechts.

Wat? Zitten we voor niets in een zogenaamd intelligente lockdown? Waarom? Hoezo?

Dat heeft alles te maken met het immuunsysteem. Als je mensen opsluit, verzwakt het immuunsusteem en worden ze ziek. Als je alle aandacht op zogenaamde Coronapatienten richt, gaan er mensen dood. Als ze onbehandeld blijven omdat ze niet naar het ziekenhuis durven te gaan vanwege risico op besmetting met Kovit 19, gaan ze ook dood. Meer slachtoffers dan de mensen die nu zogenaamd aan Coroa zijn overleden. Conclusie: Kovit 19 is vrijwel hetzelfde als griep. Er gaan ongeveer evenveel of zelfs meer mensen dood aan griep, dan aan de officiele Corona-doden. Tel daar de bijvangst bij op en je hebt het antwoord op de vraag: waarom zijn er zoveel mensen chronisch gezond? Kortom, het wordt hoog tijd dat we weer gewoon doen. Geloof het RIVM niet, geloof Rutte niet, maar ga zelf nadenken. Laat je inspireren..

 

Gaat het om onze vrijheid?

By | Uncategorized | No Comments

Hoewel veel landgenoten Rutte een ruime voldoende geven, heb ik zo mijn twijfels. Zijn de maatregelen waar we ons aan moeten houden wel gebaseerd op de juiste argumenten? Zijn deze wetenschappelijk te onderbouwen? Gezien het imago van de RIVM kunnen we daar best onze vraagtekens bij zetten. Waar komen we op uit als we wel logisch nadenken?

De anderhalve meter maatschappij

Het stok- en paradepaardje van de aanpak van Rutte en zijn kompaan Jaap van Dissel van het RIVM (Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu), de anderhalve meter maatschappij, wordt braaf door een ieder in acht genomen. Logisch, de angst voor Het virus zit er goed in. Bovendien heeft Rutte zijn hulptroepen goed geinstrueerd daar goed op te letten, ook als het om kleine kinderen gaat. Geen pardon! Maar waarom moeten we een afstand van anderhalve meter aanhouden? Misschien is daar wel een reden voor, maar ik heb die nog nooit gehoord. Hoewel er vandaag slechts 27 mensen aan Corona zijn overleden, het  aantal sterfgevallen vergeleken met een jaar geleden gemiddeld ongeveer gelijk is, in de meeste provincies zelfs lager, blijft deze van kracht. Waarom? Wat zijn mogelijke redenen, afgezien van meer vrijheid, om die los te laten? Om te beginnen heeft zo’n klein en vederlicht virusje een bereik van veel meer dan anderhalve meter. Maar nog belangrijker: er zijn steeds meer aanwijzingen dat het grootste deel van de besmettingen binnen plaatsvinden. Wat dat betreft is 3 juni een belangrijke graadmeter. Als het aantal besmettingen dan niet significant is gestegen, kunnen we buiten terug naar het oude normaal. Is het dus niet logischer om verschil te maken tussen binnen en buiten?

In de elleboog niezen

Wat is daarvoor het wetenschappelijk bewijs? Ik heb het nog niet gehoord. En logisch nadenkend is dat er ook helemaal niet, tenzij de mogelijke virussen door de huid van de achterkant van de elleboog worden opgenomen en onschadelijk worden gemaakt. Logischer is dat de virussen ook alle kanten op kunnen springen, en het – tenzij je iemand van dichtbij recht in zijn gezcht niest – niet of nauwelijks verschil maakt. Toch doen we het allemaal braaf. Is het niet logischer gewoon in je handen te niezen, dan wordt het handen wassen ook geloofwaardiger? Of juist vaker onze elleboog te wassen, in plaats van onze handen, ook al omdat we elkaar toch al geen hand mogen geven.

De mondkapjes

Ach ja, de mondkapjes. Deze – de ‘professionele’ mondkapjes – zouden vooral bedoeld zijn voor mensen die in de vuurlinie hun werk doen. Als we er even van uit gaan dat die vermaledijde anderhalve meter is ingesteld opdat mensen die, god betere, moeten niezen anderen niet kunnen besmetten, zou je je kunnen voorstellen dat voor mensen die zijn besmet zo’n mondkapje een goede oplossing kan zijn. Maar goed, waar hebben we het over: om de een of andere reden predikte Rutte en van Dissel tot voor kort dat die niet nodig zijn, geen enkel nut dienen. Dat is geheimtaal voor ‘we hebben ze niet’. Waar ik aan wil toevoegen: ‘gekocht’. Hoewel alle landen, echt alle landen, behalve Nederland dan, wel mondkapjes hebben, hebben wij ze nog steeds niet of nauwelijks. Tot op de dag van vandaag hebben juist de mensen in de vuurlinie vaak geen mondkapjes op, want die zijn er gewoonweg niet. Omdat China die niet levert. Toch hoef je geen Einstein te zijn, om te zeggen: ‘Waarom maken we ze dan niet zelf?’ Nou, dat gebeurt ook, maar dan door thuisknutselaars, niet door de Jonge. Overigens komt daar per 1 juni verandering in: dan moeten we ze dragen, in het ov. Tot 1 juni kunnen we nu nog zonder reizen, maar daarna kom je er dan helemaal niet in. Zou het niet veel logischer zijn om mensen in de zorg allemaal mondkapjes te geven, en mensen die besmet zijn?

Testen

Nog zo iets, ook die schijnen overal ter wereld voorradig te zijn en gebruikt te worden, behalve in Nederland. Toch lijkt het geen slecht idee om mensen die maar een beetje hoesten of proesten op Corona te testen. Mochten ze dan besmet zijn, kunnen ze thuis uitzieken, zodat iedereen die niet besmet was, gewoon zijn werk kon blijven doen. Maar nee, daar hetzelfde verhaal: ‘Testen heeft geen nut’, wederom in geheimtaal: ‘We hebben ze niet.’ Wat zijn daarvan de risico’s? Mijn dochter had Coron-achtige klachten. Bij het ziekenhuis werd ze niet getest, maar kon weer vertreken met ‘Je moet  er rekening mee houden dat je Corona hebt.’ Een paar dagen later keeg ze het benauwd. Weer naar het ziekenhuis. Diagnose: ‘Geen Corona, nee, we denken aan astma.’ Hoeveel van deze gevallen zullen gewoon doorlopen met een besmetting en zo anderen besmetten? Terwijl het zo voor de hand lijkt te liggen, dat iemand die symptomen lijkt te hebben, direct in quarantaine gaat. Gelukkig, in juni worden we massaal getest als we de Jonge mogen geloven. De vraag blijft waar, door wie en wanneer? Huisarts (daar zijn we nu niet welkom), ziekenhuis (idem), GGD (idem) of op het werk? We gaan het meemaken. Zou het niet logischer zijn om mensen die symptomen vertonen direct te testen?

Handen wassen

Handen wassen, nog een onderdeel van de drie-eenheid, waarom? Ieder mens, behalve de mensen die twintig keer per dag hun handen wassen, hebben een natuurlijke beschermingslaag op hun huid. Die is bedekt met goede bacterien. Als je die er afwast, word je juist kwetsbaarder dan als je ze niet wast. Dus wassen lijkt niet logisch.

App

Oh ja, dan was er ook nog de app. Dat gerucht, geillistreerd met geloofwardige beelden op tv, heeft een korte periode de ronde gedaan. Daarna werd het oorverdovend stil. Waarom? Wie had daar wel of geen belang bij? Toch riep de Jonge gisteren nog op tv: ‘Nee, die app komt er. In juni.’ Maar is zo’n app een logisch wapen tegen dit virus? Zaken als privacy, massaal gebruik (anders heeft het sowieso geen zin) of werking, waag ik dat te betwijfelen. We wachten af. In juni weten we ook wat dit betreft meer.

Het vaccin

Het enige dat ons kan redden van deze afschuwelijke pandemie is volgens zo’n beetje alle autoriteiten HET VACCIN. Dat is het tovermiddel, als dat er is worden we weer vrij gelaten. Hoewel het de vraag is of dat vaccin er uberhaupt gaat komen – het Sars-vaccin is er bijvoorbeeld na jaren nog steeds niet – is het hoogst onzeker of het wel werkt. Wanneer dat er zal zijn, als het er al gaat komen, is ook nog niet duidelijk, maar een jaar minstens. Al die tijd, vindt dit complot, moeten we zonder enige vorm van uitleg, anderhalve meter afstand houden, in de ellleboog niezen en je handen wassen. Dat doet, nogmaals zonder enige uitleg, iedereen braaf. Voor logischer zou volgens mij zijn: gezonde voeding promoten.  Waarom gebeurt dat niet? Als je slecht denkt, zou je kunnen zeggen dat Rutte enhet RIVM andere belangen hebben. Rutte bijvoorbeeld komt bij Unilever vandaan, en dat bedrijf kan niet beticht worden van een gezonde aanpak. Maar goed, waarom schreeuwt de overheid niet zo hard als hij kan hoog van de toren dat we voor een sterker immuunsysteem moeten gaan, en dat we daarvoor de supermarkt moeten mijden. Net als stress en smerige lucht trouwens. Ook wat dat vaccin betreft, zullen we geduld moeten betrachten.

Lokaal

Even heel iets anders, naar nu blijkt, maar al vanaf het begin af aan duidelijk was, het virus slaat vooral lokaal toe. In Noord Brabant bijvoorbeeld. Tot nu toe gaat men er van uit dat dat is veroorzaakt door het carnaval. Ondanks het feit dat er in Oost en West Brabant net zo heftig carnaval wordt gevierd, blijkt Oost Brabant veel en veel harder getroffen te zijn. Hoe kan dat? Nu hoor je steeds vaker dat de oorzaak dat de lucht boven Oost Brabant veel vuiler is dan de lucht boven West Brabant. Overigens zie je dat ook in andere lander. Los daarvan zijn er grote verschillen tussen de provincies; het Noorden bijvoorbeeld is veel minder getroffen. Met name in Groningen zie je nauwelijks besmettingen en volle IC’s. Daar is men ook tegen de regels van het RIVM in, wel meteen begonnen met testen. Is het niet logisch om de aanpak per regio te bekijken? Of zelfs per besmetting of brandhaard?

Bejaarden- en verzorgingstehuizen

Ook in tehuizen is er een chronisch tekort aan mondkapjes. Daar zijn trouwens de werk- en leefomstandigheden helemaal verschrikkelijk. In sommige tehuizen is de helft van de bewoners en werkenden overleden aan Corona. Kan dan echt niemand bedenken dat daar wel een reden voor moet zijn. Een afgesloten ruimte in combinatie met een luchtzuiveringssysteem dat het virus door de hele ruimte jaagt, zorgt voor veel meer risico omdat je dan voortdurend aangevallen wordt. Dan heeft die anderhalve meter helemaal geen zin, want nergens ben je veilig. Daar help handen wassen en in de elleboog niezen ook niet tegen. Zou het niet veel logischer zijn om de ramen en deuren wijd open te zetten, of zelfs met z’n allen naar buiten te gaan, lekker de frisse lucht in?

Dissel: Rutte-fluisteraar

Je kan je ook afvragen of een leider die zijn oor onvoorwaardelijk  laat hangen naar van Dissel en de rest van het RIVM een goede leider is. Ook al omdat deze man al vanaf het begin zwalkt: eerst was er niets aan de hand, een week later.., dan kan je wel zeggen dat we dit virus niet kennen, dat we met andere woorden, wat moet experimenteren, maar zo gemakkelijk kom je er wat mij betreft als autoriteit, maar ook als minister president, niet vanaf. Zou het niet logischer zijn om je gezonde verstand te gebruiken en je als eerst verantwoordelijke niet te verlaten op een zogenaamde autoriteit als het RIVM?

Oude mannen

Nog iets anders. Tot voor kort ging gezondheid voor economie. Alles moest wijken voor vooral oude mannen (boven de 75) die te dik waren en vaak onderliggend lijden hadden. Daarbij moet je denken aan kanker, hart- en vaatziektes en diabetes. Vaak waren dat mensen die toch al niet zo heel lang meer te leven hadden. Dan is de vraag gerechtvaardigd: kan dat niet anders? Nou, het roer is om hoor. Zowel qua groep als qua plek wordt stukje bij beetje anders gedacht. Er wordt langzaam maar zeker verschil gemaakt tussen de mensen in de risicogroep en de mensen die een heel kleine kans heben om Corona te krijgen. Ook wordt er fluisterend verschil gemaakt tussen gebieden of plaatsen waar veel besmettingen zijn en weinig. Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk tot de botte hersenen van het RIVM (en dus Rutte) doorgedrongen. Alleen zijn ze over gegaan tot het andere uiterste: alle mensen in de risicogroep hebben telefonisch te horen gekregen dat mochten ze klachten krijgen, ze niet welkom zijn in het ziekenhuis! Het zal je maar gezegd worden. Maar zou het niet veel logischer zijn, deze groep te monitoren? Dan kan de rest van Nederland gewoon aan het werk blijven en naar het cafe gaan. Scheelt een hoop geld en ellende.

Angst zaaien versus vrijheid

Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat we binnen twee maanden van een ene in een heel andere werkelijkheid zijn terechtgekomen, terwijl verreweg de grootste groep dodelijke slachtoffers te dikke mannen zijn, met onderliggend lijden. Zeker in het begin gingen die slachtoffers ruim voor een gezond economie. Zouden er toen kapjes en testen zijn geweest, had je een heel andere keuze kunnen maken die niet deze desastreuze economische gevolgen zou hebben gehad. Sinds namens de VVD de marktwerking in de zorg zijn intrede heeft gedaan, ging het fout, ook al merken we de gevolgen daarvan nu pas. Toen Corona uitbrak waren zo’n beetje alle hulpmiddelen al van de IC’s verdwenen. Wat overbleef werd verzameld en weer verspreid over alle Corona ic’s, wekenlang de enige ic’s, de rest stond leeg. Vandaar dat alle andere mensen die niet besmet waren, maar wel  onderliggend lijden hadden, niet in het ziekenhuis terecht konden. Vorige week had een ziekenhuis in Zuid Holland 5000 patienten op de wachtlijst staan. Hoeveel zijn daarvan niet de dupe geworden? Wanneer krijgen we daar de waarheid over te horen? Zou het niet veel logischer zijn om weer te gaan luisterennaar demensen aan de bedden, dan naar managers, dat  gezondheid echt weer voor het geld zou gaan? Maar vooral dat de autoriteiten, maar ook wij, onze gezonde verstand zouden gebruiken, dan de verantwoordelijkheid volledig te leggen bij zogenaamde autoriteiten die dat sowieso niet gewend zijn. Bovendien staan deze overheidspartijen nu niet bepaald te boek als onafhankelijk.

Geloof het ongelofelijke

By | Uncategorized | No Comments

Ik heb het al vaker geroepen, geloof het ongelofelijke, maar dat was voordat ik op aanraden van mijn goede vriend Peter de laatste film van Michael Moore, Planet Of The Humans, zag. Zojuist! Een eye-opener van de eerste orde. Wat je ziet, overstijgt zelfs het ongelofelijke. Het laat zien hoe de rijksten der aarde in rap tempo onder het mom van ‘groen’ de wereld vernietigen. De stille getuigen van deze nieuwe trend zien we overal om ons heen: stapels in stukken gezaagde bomen. Om er  achter te komen dat die bomen zijn omgezaagd om op een zogenaamd ‘groene’ wijze bij te dragen aan de enorme vraag naar energie, leidt slechts tot een gevoel van stilte, onmacht, wanhoop en woede. Het gaat kennelijk niet om duurzame energie, maar alleen belangen. En de belangrijkste speler is de overheid volgens Moore. Om erachter te komen of deze docu de waarheid spreekt, moet je durven omdenken, wat mij betreft een heel belangrijke vaardigheid die je niet op school geleerd wordt. Maar klopt de informatie in deze docu wel?

Na wat speurwerk stuitte ik op een artikel in de Volkskrant over een biomassa centrale in Diemen. Hoewel zo’n beetje iedereen daar falikant tegen is, gaat deze grootste centrale van Nederland er waarschijnlijk toch komen. Op 8 april dit jaar, middenin de Coronacrisis, gaf de provincie Noord Holland groen licht. Hoewel er, zo wordt steeds meer duidelijk, inmiddels bijna zes duizend mensen zijn gestorven aan het Corona-virus, en steeds meer geleerden concluderen dat ongezonde lucht daar een mogelijke oorzaak van is, mag dit Zweedse bedrijf het gehalte aan stikstof en fijnstof in en om Amsterdam flink opvoeren. Want niet alleen in Diemen, maar ook in Zaandam en Amsterdam verrijzen er dergelijke monsterhoutkachels, in totaal zijn er 372 gepland in Nederland! en is twee derde al in bedrijf. Er is tenslotte haast geboden, want we moeten de milieudoelen van Parijs halen. Want ja, je gelooft het niet, het verstoken van bomen valt onder duurzaam. Want’, zo beloven deze bedrijven, ‘voor elke omgekapte boom wordt een nieuw, jong boompje terug geplaats.’ Nog afgezien van de vraag of dat echt gebeurt, duurt het decennia voordat deze nieuwe bomen evenveel bijdragen als de oude bomen. Tegen de tijd dat deze nieuwe bomen volgroeid zijn is het grootste deel van alle bomen in de wereld waarschijnlijk verstookt.

Subsidie

Hoe kom ik daarbij? Om te beginnen dient er voor zo’n centrale een enorme hoeveelheid hout gekapt worden. Alleen al voor Diemen zijn 18.000 tot 36.000 voetbalvelden nodig, dat is 5x zoveel als alle voetbalvelden in Nederland. Vermenigvuldig dit eens met 372 (alleen voor Nederland). Maar dit gebeurt niet alleen in ons land, dat gebeurt overal ter wereld. Bio massa is namelijk big bussiness. Het is het nieuwe groen! Met een groot verschil: het gaat niet echt om duurzaam (duhhh!!), het gaat om de enorme bedragen aan subsidie die in het vooruitzicht worden gesteld. Want op die manier denkt onze regering snel de klimaatdoelen te kunnen halen. En daar hebben ze best iets voor over. Deze feiten zijn gewoon door iedereen te checken.

Duurzaam

Maar hoe duurzaam is die biomassa nou echt? Hoewel Vattenfall vol houdt dat ze pellets verstoken, blijkt uit alles adat dit een leugentje om bestwil is. Het hout  voor Diemen wordt van ver, bijvoorbeeld vanuit Amerika of Canada, aangevoerd zo blijkt. Dat alleen al maakt deze werkzijze er niet duurzamer op. Maar dat is niet het enige leugentje. Vattenfall (voorheen Nuon) durft ook te beweren dat deze grootste centrale van Nederland niet meer fijnstof uitstoot dan 1 houtkachel. Je moet wel heel dom zijn om dat te geloven, en naief of arrogant om dat te beweren.

Belangen: subsidie

Wat zijn de belangen van Vattenfall? Dit Zweedse bedrijf strijkt alleen al aan subsidie in Nederland van elf miljard euro op. Dat is nog los van het maandelijkse bedrag die de 60.000 huishoudens per maand aan Vattenfall betalen voor gebruikte energie. Dus best interessant. Nu weet ik niet of dit bedrag een jaarlijks bedrag is of uitgestreken moet worden over de twaalf contractjaren. Maar goed belangen.., Fenna Swart voorspelt namens het Comite Schone Lucht dat uiteindelijk 80% uit de subsidiepot naar de omstreden biomassacentrales zal gaan. Dus dat dit bedrijf daar belang bij heeft, is wel zeker. Sterker nog, zonder die subsidie ziet Vattenfall er van af. Het Comité Schone Lucht bekijkt samen met het Nijmeegse Mobilisation of the Environment (Mob) of juridische stappen tegen de beoogde biomassacentrale van Vattenfall in Diemen eenkans hebben. Mob is opgericht door Johan Vollenbroek. Opvallend is ook dat Vattenfall aangeeft van plan is om na 12 jaar met deze manier van energiewinning te stoppen. Gek genoeg is dat precies de periode waarover de subsidie wordt verstrekt. Het bedrijf houdt de mogelijkheid om langer door te gaan open, mede afhankelijk van of deze termijn wordt verlengd. Het heeft er dus alle schijn van dat het Vattenfall niet te doen is om duurzame energie, maar om de enorme subsidiestroom. Wiebes, die maar niet over de brug komt om de huishoudens in Groningen te compenseren voor geleden schade, geeft grif elf miljard uit voor een veel vuilere vorm van energieopwekking dan gas, of zelfs kolen. Het geeft ook aan dat Nederland slechts de schijn opwekt serieus de milieudoelen van Parijs te willen halen.

Houtkap:

Het plaatje wordt steeds duidelijker en zwarter: hoewel ons wordt aangeraden de houtkachel zo weinig mogelijk te gebruiken, zullen er op zeer korte termijn bijna vierhonderd centrales gaan draaien. Alleen al voor Diemen zijn 18.000 tot 36.000 voetbalvelden bomen nodig, dat is 5x zoveel als alle voetbalvelden in Nederland. “Massale houtstook is een ecologische ramp”, aldus Vollenbroek. “We vergeten dat Amerikaanse en Baltische bossen branden in onze kolen- en biomassacentrales.”

Media

Het geeft ook nog iets anders weer. Wat je sinds Corona veel meer ziet, is dat de media mensen die anders denken dan zij goed vinden, worden weggezet als ‘complotdenker’. Dit verwijst naar iemand die dingen ter discussie stelt, dingen als 5G en vaccineren, dingen waar veel mensen zich zorgen om maken. Het enige belang dat die zogenaamde complotdenkers hebben, is de gezondheid van zichzelf, maar ook van alle andere levende wezens op aarde. Deze belangen worden kennelijk niet gedeeld door Wiebes en Vattenfall, die hebben zoals we net zagen heel andere belangen. Die van Vattenfall zijn duidelijk, maar wat is het belang van Wiebes? Een vette bonus of een grof betaalde baan?

Michael Moore

Terug naar de docu van Michael Moore, wat is zijn belang? En wat is het belang van de steenrijke investeerders in bio massa? Het belang van Moore lijkt onze gezondheid. Hij wil ons waarschuwen voor wat ons te wachten staat: een verschroeide aarde waarop niet meer te leven valt. En wat zijn dan de belangen van die rijken der aarde?  Hoewel deze mensen zich tot nu toe vooral hebben ontpopt als geld- en machtverzamelaars, waarbij wij en onze gezondheid ondergeschikt waren, doen ze nu net alsof ze geld investeren in bioa massa omdat het juist goed is voor de planeet en daarmee voor onze gezondheid. Toch lijkt het ook hier te gaan om de omgekeerde wereld. Hoe waarschijnlijk is het dat deze mensen opeens 180 graden zijn gedraaid. Wat hen kenmerkt is, dat ze alleen kunnen denken in geld, zou dat nu opeens niet meer zo belangrijk zijn? Dit is op z’n minst twijfelachtig.

Complotdenkers

Dit vermoeden wordt nog eeens versterkt doordat mensen die deze bedrijven ter discussie stellen, nu evenals Moore worden weggezet als leugenaars en nepnieuws-verspreiders. Deze documentaire is volgens hen (en de overheid) verzonnen, beelden zijn gemanipuleerd en, samengevat, deze documentaire brengt nepnieuws en moet daarom verbannen worden van internet. Ik vraag me zelfs af of ze hem hebben gezien.

Topje vande ijsberg

De eerste keer dat ik iets over bio massa hoorde, ging het over zo’n installatie bij Amsterdam. Dat dit bedrijf nog veel mileuvijandiger is dan de op kolen gestookte bedrijven is al schandalig, maar dat, om deze bedrijven draaiende te houden, er bergen en bergen hout nodig zijn, afkomstig van bomen die juist een belanfgrijke rol spelen bij schone lucht. Biomassacentrales putten in de eerste plaats uit lokaal hout. Wat de gemeentes ook beweren dat is de reden dat je overal stapels boomstammen ziet liggen. Maar dit hout is bij lange na niet genoeg, daarom wordt het overgrote deel geimporteerd uit andere landen. En dit gebeurt overal er wereld. Hoewel 16.000 voetbalvelden als heel veel klinkt, is het slechts het topje van de ijsberg. Als dit kan, is wat mij betreft alles mogelijk: ‘5G is een dodelijk wapen’, ‘Corona is door mensen verooorzaakt of zelfs bedacht en bewust in gang gezet’, ‘kanker is al jaren te genezen’, en ga zomaar door. Geloof het maar! Is het misschien zo dat dergelijke taaal wordt gebezigd uit mensen die juist het omplot vormen? Wat groen’ wordt genoemd is in feite gitzwart. Wat wordt er nog meer verzwegen?

De kern

Veel! Want, en nu komen we tot de kern, deze bedrijven en de mensen die er voor werken, liegen en bedriegen altijd! De pluspunten worden genoemd en de minputen verzwegen. Om zoveel mogelijk geld te verzamelen gaan ze, dat is inmiddels wel gebleken, over lijken. Dat geldt mogelijk ook voor biomassa. Mijn advies: Denk na, follow the money! Daar ligt veelal de waarheid. En kom in actie!

 

Duivels dilemma

By | Uncategorized | No Comments

Normaal gesproken had ik gisteren een mail gestuurd naar ongeveer 250 mensen met de oproep om 20.00 uur bij mijn Facebook-presentatie aanwezig te zijn. Inmiddels hebben zo’n veertig mensen – waarvan een aantal twee of drie keer – deze presentaties bijgewoond. De teneur is dat het verhaal staat als een huis, maar dat de presentatie zelf wel wat spontaner kan. Twee dagen voor m’n tot nu toe laatste presentatie, belde m’n jongste zus. Zij gaf aan dat het teveel op oplezen leek, waardoor het niet overtuigend overkwam. Ter verdediging: het was pas de tweede keer dat ik deze presetatie gaf. Toch: het gaat elke keer beter. De derde keer, geinspireerd door mijn zus, heb ik het hele verhaal uit mijn hoofd gedaan. Gelukkig liet ze later die avond weten dat het een stuk beter was.

Hoe nu verder?

Goed, dit gezegd hebbende, de afgelopen dagen heb ik me in gemoede aangevraagd: hoe nu verder? Mijn missie is (nog steeds) om mensen te motiveren, stimuleren en inspireren om, indien nodig, iets aan hun gezondheid te doen. Het onderliggende argument is dat we onze oren laten hangen naar zogenaamde autoriteiten die het wat gezondheid betreft, bepaald niet goed met ons voor hebben. Dat we kennelijk zo aan een ongezond eetpatroon gewend zijn geraakt, dat we niet anders meer kunnen, ook al eten we ons op die manier beetje bij beetje ziek, chronisch ziek. Dat de farmaceutische industrie daar een doorslaggevende rol bij speelt, staat voor mij als een paal boven water. Enfin, dat verhaal staat in geuren en kleuren te lezen in mijn boek Chronisch Gezond, Recept voor een Vitaal Leven.

Goed verkeerd

Ik vroeg me af: zitten de mensen wel te wachten op zo’n boek? Willen ze wel hun eetpatroon wijzigen, willen ze eigenlijk wel gezonder lever? Geloven ze wel dat je van al die industriele producten die je in de supermarkt koopt,  ziek kan worden, of denken ze: het zal mijn tijd wel duren? Zien ze het gevaar van al die synthetische stoffen zoals aspartaam dat zich elke dag beetje bij beetje ophoopt in de buik, zodat het wachten is tot de bom barst? Of zijn ze gwoon, zoals de industrie voor ogen heeft, verslaafd geraakt aan al die producten waarin suiker of steeds vaker synthetische zoetstoffen die veel zoeter en dus veel goedkoper, maar ook veel ongezonder zijn, de boventoon voeren? Of, bedacht ik gisteren, is het misschien zo dat mensen denken: als ik mijn eet- en leefpatroon moet omgooien, heb ik mijn hele leven kennelijk iets goed verkeerd gedaan?

Mannen en vaccineren

Een paar maanden geleden hadden we weer een mannenavond in de straat. Het gsprek kwam op vaccineren. Vijf van de zes mannen deden mijn mening af als onzin. Vaccineren had volgens hun juist vele levens gered. En wat zou er gebeurd zijn, als die vaccins er niet waren geweest? Daarmee basta. Met een van die vijf, een uit India afkomstige technicus praatte ik verder over dit en andere, soortgelijke onderwerpen. In plaats van het af te kappen als niet belangrijk, liet hij weten dat hij een heel eind met me mee kon gaan, maar dat hij met een duivels dilemma zat. Hij had al afgerekend met voor hem vanuit zijn geloof, heel belangrijke items. Zo at hij hier in Nederland vlees, dat had zijn hele leven niet gemogen. Daar had hij zelfs schuldgevoelens bij. En als hij nu ook nog zou moeten toegeven dat vaccineren eigenlijk opgedrongen werd door de farmaceutische industrie en dat het niets te maken hadmet gezondheid, zou hij zijn enige dochter van tien verraden. Dat kan zijn geweten niet aan. Nu nog niet. Kan het zijn dat het ook zoiets is bij de gemiddelde Nederlander. Gisteren las ik in de krant dat er steeds meer biologsche producten worden verkocht, het leeuwendeel daarvan bij de supermarkt. Dat is exemplarisch. Na wat steekproeven kwam ik er achter dat een flink deel van die zogenaamde biologische produten helemaal geen biologische producten waren, maar alleen op het etiket ‘bio’ hadden staan. Dat mag van onze overheid. Dus die cijfers zijn vertekend.

Mijn dilemma

Ook ik heb een dilemma. Want als dat zo is, wat betekent dat dan voor mij? Hoe moet ik verder met mijn boek? Ben ik misschien iemand die een oud vrouwtje tegen haar zin dwingt naar de overkant te gaan? Wat kan ik er evntueel zelf aan doen om mensen te ‘bekeren’? Is het misschien een idee, zo dacht ik, om mensen naar deze blog te verwijzen en hen uit te dagen daarover met mij in discussie te gaan? Zoals een vriend van me zei: ‘Mischien moet je hen vragen of ze vragen voor jouw willen bedenken, en die dan tijdens je volgende presentatie te bespreken? Of zou het  helpen als ik, net als het voedingscentrum doet, mensen uit zou dagen om stapje voor stapje, product voor product, de ongezonde producten in te ruilen voor gezondere. Moet ik deze mensen niet veel meer met zachte drang meenemen in mijn dilemma?

Over de streep…

Ik ben nadat ik de Voedselzandloper heb gelezen cold turkey biologisch gegaan. Dat heeft me heel veel goed gedaan. Waar ik ‘vroeger’ twee of drie weken achter elkaar verkouden was, ben ik dat nu nog nauwelijks of veel korter, waar ik eerst bij een onsteking antibiotica haalde, lost mijn lichaam dat nu in een paar dagen zelf op. Alles draait immers om het immuunsysteem: dat beschermt ons tegen ziektekiemen en kankercellen. Als het op volle sterkte is, voorkomt het ziektes, als het verzwakt is, slaan deze toe. Want, en dat is de clou, de industriele producten verzwakken je immuunsysteem waardoor je meer kans hebt op (ernstige) ziektes, terwijl een gezonde eetstijl het juist versterkt. Een argument dat staat als een huis, hoorde ik terug, maar dat wil niet zeggen dat mensen naar mijn presentatie komen, laat staan mijn boek kopen. Maar wat zal hen wel over de streep trekken?

5G gaat als een trein..

By | Uncategorized | No Comments

Als we de providers mogen geloven zijn de mogelijkheden van 5G vrijwel onbeperkt. Toch zijn er vele redenen om te twijfelen aan  de veiligheid van 5G. Wij als het gewone volk, kunnen straks alles in en buiten huis instellen, verbinden, aan- of uitzetten wat we maar willen. Denk je toch eens in: de gordijnen gaan automatisch open, je kan in huis je auto starten en het beeld op de televisie hapert nooit, en een film downladen kost slechts een paar seconden. Dat is toch geweldig,zou ik graag inruilen voor mijn gezondheid. Of zelf rijdende auto’s die geen ongelukken meer veroorzaken, of chirurgen die iemand op afstand kunnen opereren. Het is allemaal te mooi om waar te zijn. Als je dat zegt, is het meestal ook zo. Of toch niet?

Niet iedereen kijkt overigens rijkhalzend uit naar een wereld met 5G, sterker nog velen maken zich grote zorgen. Hoewel honderden geleerden (waaronder oncologen en andere artsen die zich met kanker bezig houden) oproepen tot meer duidelijkheid – hoe veilig is 5G eigenlijk? – gaan de grote jongens, met een vergunning van de overheid op zak, stug door met testen en uitrollen. Dat ze die vergunning hebben, is ook al vreemd. Heb jij daar tussentijds iets over gehoord? En nu, midden in de Coronacrisis is dat kennelijk opeens bekokstoofd. Dat deze geleerden nog geen antwoord hebben gekregen op deze toch terechte vraag, is niet zo vreemd. Want zelfs de providers kunnen deze niet beantwoorden zonder de waarheid geweld aan te doen. Eind vorig jaar moesten ze tijdens een speciale senaatszitting met het schaamrood op de kaken toegeven dat er nog geen enkel onderzoek is gedaan naar de  veiligheid van 5G. En waarom denk je, doen deze bedrijven daar geen onderzoek naar? Omdat het niet veilig is! Sterker nog, het is volgens velen levensgevaarlijk. Volgens wetenschappers is zelfs het ‘ouderwetse’ 4G gevaarlijk voor onze gezondheid. Het is volgens hen bewezen dat het de kans op kanker vergroot. Hoe zit het dan wel niet met het nog veel snellere 5G?

Om te beginnen staan de zendmasten van 4G  kilometers uit elkaar, terwijl dat bij 5G maximaal 200 meter zal zijn. Verder zendt 5G uit op een andere frequentie, zal het altijd en overal zenden en of je nu een abonnement hebt of niet, nergens ben je velilig voor deze straling. Tenminste als het onveilig is?

Vodofone trapte deze week als eerste af. Veel mensen is dat misschien ontgaan. Het was als een  klein item in het nieuws, platgewalst tussen de Corona-items. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Dat T-mobile al op 2 oktober vorig jaar een vergunning had om 5G een jaarlang te testen, weet bijna niemand. Met de gedachten over de discusie in de Tweede Kamer nog vers in het geheugen, is het ook best vreemd dat dat nu al in kannen en kruiken bijkt te zijn. Ook KPN schijnt zich binnenkort met deze strijd der giganten te gaan bemoeien. Samenvattend over een aantal jaren zal je, waar je ook bent, straling ontvangen.

Om erachter te komen hoe het kan dat 5G bijna ongemerkt wordt uitgerold, dat deze bedrijven zonder enig onderzoek, niet op de korte, noch op de lange termijn, van de overheid toestemming hebben gekregen om met ons als proefpersonen, deze upgrade te testen, moet je zoals altijd kijken wat de financiele gevolgen zijn: wat verdienen deze bedrijven en de overheid ermee? Nou, in dit geval gaat het om miljarden, en ik zeg het nog maar eens, is voor de overheid belangrijker dan onze gezondheid. Het is eigenlijk niet zo zeer de overheid, als wel de politici die graag mee werken als daar een goed betaalde baan bij een van deze bedrijven tegenover staat. Dat weten de lobbyisten natuurlijk ook. En aangezien het geld bij deze partijen tegen de muren opklotst, kunnen ze zich best een bonus veroorloven. Cru gezegd: een baan voor een politicus weegt zwaarder dan de gezondheid van miljoenen mensen. Dat is onze democratie.

Kortom: stel de vraag waar liggen de belangen? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Dat dat de grote bedrijven zijn, bedrijven zoals Samsung, Ericsson en vooral Huawei, spreekt voor zich. Maar wie daar ook heel veel aan zal verdienen is de Nederlandse staat, dus het wordt de verantwoordelijke poltici wel heel makkelijk gemaakt om de buit binnen te halen, voor zichzelf. Het is weer een schoolvoorbeeld van hoe het werkt: net als bij de voedingsindustrie de reguliere landbouw wordt gesubsidieerd (daar word je ziek van) in plaats van de biologische landbouw (daar blijf je gezond door), de farmaceutische industrie, met zijn niet werkende medicijnen, wordt geen strobreed in de weg wordt gelegd, terwijl producenten van natuurlijke medicijnen (die wel werken) niet eens mogen zeggen dat ze onze gezondheid bevorderen. Nu bij de telecommunicatie kunnen ze testen en uitrollen wat ze willen, en krijgen ze zelfs frequenties (tegen betaling), terwijl wetenschappers er voor waarschuwen (het gaat ten koste van onze gezondheid), er geen enkel bewijs is dat het veilig is, veel mensen zich zorgen maken, die vervolgens de mond worden gesnoerd door ze weg te zetten als complotdenkers en onzin uitkramers. Bij dat laatste spelen de media een desastreuze rol.

Teken de petitie Stap 5G

 

Als het vaccin er eenmaal is….

By | Uncategorized | No Comments

Het gaat goed met Corona, bijna alle seinen gaan richting groen. Het moment dat er een landelijke evaluatie gaat plaatsvinden komt steeds dichterbij. Bij deze alvast een voorproefje van de mogelijke conclusies.

 1. De regering heeft gefaald. Hoewel Rutte, en met hem zijn partij, de VVD hoog scoren, het volk vindt dat Rutte het goed heeft gedaan, zijn er steeds meer mensen die daar zo hun vraagtekens bij zetten. Laten we een paar dingetjes op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben de diverse kabinetten Rutte de zorg in de hele breedte geheel uitgekleed. Daar plukken we nu de zure druiven van. Sinds het begin van de uitbraak van het Coronavirus stromen de ziekenhuizen in het Zuiden vol met Coronapatienten (het Noorden heeft er niet zoveel last van). Wat we meestal niet horen is dat alle andere afdelingen van de ziekenhuizen daardoor leeg staan. Hoe kan dat? Simpel, alle apparatuur die er na de kaalslag door de overheid nog over is, moet op de Corona-afdelingen gebruikt  worden. Dat heeft grote gevogen voor patienten die geen Corona hebben, maar wel een onderliggend lijden. Die moeten in de wachtkamer. Hoeveel van deze mensen zullen aan dat onderliggend lijden zijn overleden.
 2. Deze kaalslag had ook grote gevolgen voor de aanpak van deze ziekte. Vroeger, zeg maar de pre-VVD tijd, lagen er in elk ziekenhuis tientallen apparaten waarmee je binnen een minuut kon meten of iemand eventueel besmet was. Hadden we die zogenaamde saturatiemeters of SPo2 meters – die meten het zuurstofgehalte in je bloed – nu gehad, dan was het simpel: dan kon bijvoorbeeld de huisarts direct maatregelen nemen, ziekenhuis of thuis-quarantaine? Het enige wat dan hoefde te gebeuren is mensen die Corona-symptomen vertoonden oproepen zich bij de huisarts te melden. De rest van Nederland zou dan vrij rond kunnen lopen. Een stuk minder privacygevoelig dan de app die er nog steeds niets is. En als die er komt, wie gebruikt die dan? Overigens kan iedereen zo’n meter zelf aanschaffen (vanaf 30 euro).
 3. En waarom hadden we geen testen? Overigens als ik mijn huisarts bel, krijg ik eerst een bandje. Daarin wordt nadrukkelijk gevraagd om als je Coronoachtige klachten hebt, niet langs te komen. Volg de regels vande RIVM. Maar, zo las ik vandaag in de krant, een huisarts krijgt meestal, als hij de GGD belt, ook nul op request. Wat is dit voor organisatie. En dat terwijlze op een heel simpele manier binnen een paar seconden kunnen meten of je het hebt of niet.
 4. Waar blijven trouwens die mondkapjes? Hoewel alle landen om ons heen, en trouwens in de hele wereld, bulken van de mondkapjes, houdt het RIVM stug vol dat dat voor het gewone volk niet nodig is. Nog steeds, zeven weken later, blijven zogenaamde deskundigen roepen dat het eerder schadelijk is dan dat het beschermt. Wat blijkt? Ze zijn er gewoon niet, nogmaals niet bij ons, kennelijk wel in alle andere landen ter wereld, inclusief Afrika. Ook in het AD: hoewel de Jonge zegt dat er inmiddels ruim voldoende monskapjes zijn, blijkt dat in de praktijk toch anders te liggen.
 5. Verder blijven de autoriteiten roepen dat we ondanks de goede vooruitzichten, voorzichtig moeten blijven. Daar is op zich niets mis mee, behalve dat het de mensen geen enkel vooruitzicht geeft op normalisering. De economie is ingestort, talloze mensen zijn werkloos geworden, en voor al dat leed is kennelijk maar een oplossing: het vaccin.
 6. Hoewel de IC’s voor het overgrote deel worden gevuld met mannen die te dik zijn en onderliggend lijden hebben, kunnen we behalve de gebruikelijke lapmiddelen niets anders doen dan wachten. Maar.., dat duurt nog even, niemand weet hoelang. Of het uberhaupt gaat werken, moeten we afwachten. Hoe groot is die kans, als weten dat er voor het SARS-virus nog steeds geen vaccinis, en er de afgelopen jaren, ondanks een al wel bestaand griepvirus, jaarlijks vier tot tienduizend mensen dood gingen aan deze ziekte. En dat terwijl in Zweden, een land dat nauwelijks op slot ging, waar alle horeca nooit dicht zijn gegaan, zelfs relatief slechts een fractie aan Coronadoden te betreuren zijn, vergeleken met ons.
 7. Wist je trouwens dat die anderhalve meter theorie ook nergens op slaat. Want het virus kan door een nies tot wel negen meter verder neerdalen. Bij je handen tachtig keer wassen met zeep kun je ook je vraagteens zetten, want juist dat zeep of andere synthetische middelen wassen juist de beschermlaag van je handen af, zodat je logischerwijs dus eerder besmet zou kunnen raken dan met.
 8. Dat terwijl we allang weten wat echt helpt: een gezond leven en gezonde voeding. Maatregelen die het immuunsysteem versterken waardoor we zijn beschermd tegen alle ziektes en virussen. Helaas is dat bij het RIVM en dus Rutte nog niet doorgedrongen (of het niet in hun belang?). Waarom eigenlijk niet? Is dik zijn en onderliggend lijden niet duidelijk genoeg? Of gaat dat virus ook werken tegen kanker, diabtes en hart- en vaatziektes?
 9. Een arts in Duitsland heeft honderd zogenaamd door Corona overleden mensen onderzocht, en nul daarvan waren volgens hem dood gegaan door Corona, allen waren gestorven aan dit onderliggend lijden, veroorzaakt door een mengeling van factoren: ongezonde voeding, weinig bewegen en stress. Maar ja, daar valt natuurlijk niets aan te verdienen, sterker nog dat kost geld. Dus kansloos!
 10. Hoewel dezelfde autoriteiten het woord complotdenken uitgevonden lijken te hebben, dit bij alle tegenwerpingen inzetten, zetten ze daarmee een enorme groep bezorgde ouders (vaccinatie) en andere bezorgde mensen (5G) buitenspel. Die durven hun mond vast niet meer open te doen. Is datmisschien heteiereten? Hebben ze daarin gelijk. Niemand die dat weet, want er in beide gevallen nog nooit, ik herhaal nog nooit onderzoek gedaan naar de veiligheidrisico’s op de korte en de lange termijn. Dat zeg ik niet, dat zeggen de wetenschappers van de WHO en de bonzen van de providers zelf. Maar goed, dat weet het volk niet. Onder de radar van het Coronavirus wordt hard gewerkt aan een vaccin (hoeveel gaat wie daaraan verdienen?) en aan het uitrollen van 5G in Nederland (idem). Gisteren trapte de eerste provider af, terwijl de KPN en T-Mobile nog in de testfase zitten. Als je naar de voorlopige conclusies kijkt, jubelen ze over de snelheden die bereikt kunnen worden, maar over de veiligheid geen woord. Ook daar gaat het om vele miljarden. Waar komen trouwens opeens die negentig miljard auro vandaan, die Hoekstra aan het uitdelen is? Kunnen wij dat als land wel dragen?
 11. Dan nog het verband met 5G. Hoewel ik er nauwelijks over durfde te parten gezien het risico voor debiel te worden versleten, blijkt steeds meer dat 5G invloed uitoefent op de zuurstof die we inademen. Toen in Wuhan de schakelaar om ging, vielen mensen spontaan door neer. Hoe kan dat? En volgens wetenschappers is 5G nog maar het begin, binnen enkele jaren zullen 6G en misschien zelfs 7G hun interede gaan doen, terwijl er geen enkel bewijs is dat zelfs 4G veilig is. We zijn proefkonijnen voor de overheid. Kun je je voorstellen dat jouw kind proefkonijn is?
 12. Conclusie: ondanks het feit dat honderden wetenschappers publiekelijk hun bezorgdheid uitspreken over 5G trekt onze overheid, geadviseerd door het RIVM zich daar niets van aan. Ook aan de bezorgdheid van al die ouders, hebben deze autoriteiten geen boodschap. Zij hebben maar een belang: geld. Het veilen van de frequenties levert immers miljarden op. Het heeft er alle schijn van dat deze mensen niets hebben geleerd van de grootste ramp die ons land sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. Nou ja, op de griepuitbraak van twee jaar geleden na dan…, toen stierven bijna tien duizend mensen aan deze ziekte. Oh ja, en natuurlijk het astronomisch hoge aantal slachtoffers aan de welvaartsziektes en aan medicijnen. Hoewel iedereen het heeft over de beste gezondheidszorg ter wereld, zijn in ons land meer dan tien miljoen mensen chronisch ziek. Daar hoor je ook niemand over.  We moeten wachten.., tot het vaccin er is. Bullshit! Wat we wel moeten doen is ons afvragen of we zo wel door willen gaan? Willen we blind blijven vertrouwen op deze autoriteiten die ons voorliegen over Corona, voeding, medicijnen, vaccins, of pakken we de regie over onze eigen gezondheid over? Nemen we weer de verantwoordelijkheid over ons eigen leven? Zeg jij het maar….

CORONA Weetjes

By | Uncategorized | No Comments

We zijn in de greep van het coronavirus, althans dat denken we? Of worden we in het ootje genomen? Oordeel zelf.

Een paar feitjes: (1) per maand stierven in maart ongeveer net zoveel mensen als in dezelfde maand vorig jaar. Sterker nog in sommige provincies is het aantal mensen dat oevrleed zelfs kleiner dan vorig jaar. (2) Hart-artsen klagen dat hun pantienten niets meer van zich laten horen. Om de een of andere reden heeft zo’n arts het een stuk rustiger dan normaal. (3) Op de intensive care liggen voornamelijk te dikke mannen van boven de zeventig. Natuurlijk overlijden ook wel vrouwen of jongere, niet zo dikke mannen aan een ziekte die Corona wordt genoemd, maar dat aantal is te verwaarlozen. (4) We mogen nauwelijks nog naar buiten, en als het aan Rutte ligt, duurt dat nog wel even. (5) Deste langer we in de zogenaamde intelligente lockdown blijven, hoe groter wordt de kans op Post Traumatische aandoeningen. En een in  elkaar geklapte economie. (6) Er worden de laatste dagen steeds meer 5G-masten in de fik gestoken. Deze mensen worden weggezet als complotdenkers en complotdenkers worden weggezet als mensen die niet weten waar ze het over hebben. Overigens beweren presentatoren steevast dat die mensen echt niet weten wat ze doen of waarzehet over hebben, want er is in Nederland helemaal geen 5G. 7. Helaas dat is er wel. T-Mobile heeft op 2 oktober vorig jaar, dus vlak voor de Corona-crisis losbartstte, een vergunning gekregen om een jaar lang 5G te testen.

Wat heeft dat er nu weer mee te maken, zie ik je denken? Een goede vraag. Er zijn nogal wat ‘complotdenkers’ die denken dat 5G en Corona iets met elkaar te maken hebben. Dat komt omdat in Wuan, waar de pandemie begon, mensen dood ter aarde storten. Als je de frequentie van 5G opschroeft kan dat leiden tot dit soort dingen. 8. 5G veroorzaakt namelijk een zuurstoftekort en ja, dan ben je snel dood. 9. Wuhan is een pilotstad voor 5G. 10. Vlak voordat in China de Coronacrisis begon, zijn veel Chinezen ingeent, en niemand weet waar tegen noch waarmee. 11. Op radio, televisie en de krant gaat het alleen maar over de lockdown en een vaccin dat hopenlijk snel wordt gevonden. Al denken de virologen van de RIVM dat dat nog wel even zal duren, doken er gisteren opeeens berichten op dat zeventig! farmaceutische bedrijven overuren maken om dat vaccin zo snel mogelijk te ontwikkelen. 12. Tot nog toe is er geen vaccin tegen SARS, dat jaren geleden een pandemie veroorzaakte. De belangrijkste reden, deze pandemie doofde snel. 13. De kans dat er geen vaccin wordt gevonden, is redelijk groot. Als het wel gebeurt, duurt dat nog lang. 14. Deze farmaceutische bedrijven verdienen gezamenlijk honderden miljarden euro’s en dollars of Chineze Jen. Logisch dat ze zo hun best doen. Dus wie weet. Tot die tijd zal, volgens de autoriteiten, Corona steeds weer opduiken, waarschijnlijk alweer in september.  15: Minder dan 10% van alle medicijnen doet niet wat het zou moeten doen, maar je krijgt er dan weer wel gratis bijwerkingen bij.

Opnieuw zie ik je denken: waar heb je het over? Dezelfde wetenschappers die die nauwelijks werkzame, maar wel ziekmakende en verslavende medicijnen ontwikkelen, zijn as we speak 24/7 bezig om een nieuw vaccin te maken. Dankzij al die lockdowns staat iedereen te springen om zo’n vaccin. Dat wil zeggen: alle overheden. Maar wat hebben wij eraan? 16. Hoewel gezonde voeding er voor zou kunnen zorgen dat al die te dikke mannen een stuk magerder zouden zijn, en een steviger immuunsysteem zouden hebben, horen we in dit verband van niemand dat het misschien een heel goed idee zou zijn om niet te denken aan genezen (daar is het nu toch te laat voor), noch vaccins, maar aan voorkomen. Volgens diezelfde virologen zal dit virus nog heel lang bij ons zijn, tot we allemaal resistent zijn. Dan lijkt het toch geen slecht idee om nu al te beginnen met een campagne Gezonde Voeding. 17. Elk jaar sterven er minimaal vier duizend mensen aan griep, deze vallen ongeveer in dezelfde categorie als de huidige coronapatienten. Twee jaar geleden waren dat er zelfs bijna tien duizend. Daar heb ik helemaal niets over gehoord of gelezen. 18. Het Cornoa-virus is twee keer zo besmettelijk. 19. Als ik goed gerekend heb, is ongeveer 0,1% (1 op de 1000) van alle Nederlanders besmet (waarvan het overgrote deel gewoon geneest) en 99,9% dus niet. 20. De economie stort in, vele mensen komen werkloos thuis te zitten en raken depressief. 21. Er zijn, hoewel deze crisis al wekenlang duurt, nog steeds geen mondkapjes en andere beschermende kleding voor handen, zelfs niet in de zorg. 22. We hebben een zending uit China gekregen en die voldeed niet en is geretourneerd. Vraagje: wat is de reden dat mondkapjes worden afgeraden? 23. In de ouderenzorg werken de verpleegsters met alleen een loszittend kapje en hier en daar wat plastic schoentjes aan. Daarom zijn er 8.000 ziek geworden.

Terug naar het eerste feit: het aantal doden is de afgelopen maanden gemiddeld nauwelijks gestegen. Feit 24. Patienten worden getest met dna-tests, niet met coronavirustests. Daardoor valt niet alleen Corona onder Corona-patienten, maar ook een scala aan andere ziektes, zoals griep, longontsteking en hartfalen(?). 25. In de meeste ziekenhuizen komen alleen nog Corona-patienten aan bod, de rest van het ziekenhuis is leeg. Logisch dat die hart-arts zijn patienten miste. Waar zijn de dan? 26. Een grote kans dat ze ergens op de Corona-afdeling liggen, want dat is een van de symptomen. 27. Er wordt serieus over nagedacht om mensen een app te adviseren die aangeeft als je in de buurt bent van een Corona-besmette. Natuurlijk, daar zitten wel wat privacy-dingetjes aan, maar daar komen we vast wel uit. 28. In een ander land waar deze app ook al is gebruikt (Singapore, als ik me niet vergis),  bleek dat de animo niet bijster groot was (16%), dus hebje er niet zo veel aan.

Laatste vraag: waarom wordt daarover gelogen of worden belangrijke zaken verzwegen? Waarom vertellen ze ons niet de waarheid? En vooral, waarom houden ze 99,9% van de bevolking gevangen in de lockdown, waardoor de economie in duigen valt? Zou het niet veel efficienter zijn om het relatief zeer kleine aantal besmette mensen in lockdown te houden, en de ernstige zieken op de IC? 29. Waarom offeren we zoveel op voor een paar duizend te dikke, en vaak al aan andere ernstige ziektes lijdende mensen, mensen die zonder Corona ook al spoedig het aardse voor het hemelse zouden hebben verruild? Hoe lang laten we dit nog gebeuren? Trouwens feit 30: Noch alle vaccins die wij in de armen van onze kinderen laten rammen, noch de 5G zijn getest op de gevolgen voor onze gezondheid, niet op korte en zeker niet op de lange termijn. Wat ben je voor overheid als je dat toestaat, als je je hele bevolking opoffert aan, dat is waar, heel veel geld, macht en aanzien? 31. Start een landelijke gezondheidscampage, die leit tot immuniteit. Veel goedkoper dan al de vaccins. Of doe zoals ze in Korea deden (wat een succes was), ga massaal testen. Ja maar, er zjn geen tests?! Waarom zijn er geen tests? Waar is deze overheid in godsnaam me bezig? Nee, dit verhaal krijgt nog wel een staartje…

 

 

 

Kanker Als Verdienmodel

By | Uncategorized | No Comments

Kanker is een ingewikkelde ziekte. Niet zo zeer lichamelijk gezien, maar wel in combinatie met de psychologische bijwerkingen, het commerciële fundament, de chemische componenten, de ziekte in relatie tot de kracht van ons immuunsysteem en ons eigen psyche, en vooral ons rotsvaste vertrouwen in ons allopathische geneeswijze. Aan de andere kant kan het zomaar zo zijn dat daarbij ons Gezonde Verstand en de levenskracht van ons eigen lichaam de belangrijkste factoren zijn.

Om met het gemakkelijkst te begrijpen onderwerp te beginnen, kanker is een westrijd tussen ons immuunsysteem en cellen die van gezonde cellen zijn veranderd in dodelijke cellen. Iedereen heeft altijd kankercellen in zijn lichaam. Ons immuunsysteem verdedigt ons lichaam tegen aanvallen van buiten en van binnen; van buiten door verontreinigde lucht en water, ongezonde voedingsstoffen, slechte virussen en bacterien, roken, alcohol, etc. Van binnenuit, als een resultaat daarvan, door vrije radicalen, kankercellen, virussen, bacterien, etc. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ons immuunsysteem zo sterk wordt dat hij die aanvallen kan pareren? Door gezond te eten, dat wil zeggen door zoveel mogelijk voedingsproducten te eten en te drinken die voedingsstoffen bevatten die het immuunsysteem versterken, en zo weinig mogelijk die het verzwakken. Dat gaat over voedingsstoffen die vast in een product zitten, maar ook om stoffen die ontstaan als wij dat product bereiden (denk daarbij aan zwart geblakerd vlees op een barbeque). Wat voor voedingsproducten (ons eetpatroon) geldt, geldt ook voor ons leefpatroon. Denk aan bewegen, niet roken, geen (of zo weinig mogelijk) alcohol, straling en de lucht die we inademen, synthetische medicijnen (pillen chemo, etc.) en het water dat we drinken. Alles heeft invloed op hoe gezond je bent, en dus hoe sterk (of zwak) je immuunsysteem is. Dit is voor iedereen te begrijpen.

Wat moeilijker te begrijpen is, is dat we de schijn tegen hebben. Die schijn wordt opgehouden door de industrie in nauwe samenwerking met de overheid. Door ons voedingsmiddelen op te dringen, waar juist veel stoffen in zitten die ons immuunsysteem verzwakken, en steeds minder die het versterken. Dat wil zeggen voedingsproducten die in de supermarkt worden verkocht, maar ook op tientallen andere plekken. Door ons wijs te maken dat voor kanker, maar ook voor talloze andere ziektes, maar een oplossing is, en dat is de oplossing die de allopathische geneeswijze ons biedt. En wij, op onze beurt, geloven daar vast in. We kunnen ons namelijk niet indenken dat de industrie, maar vooral de overheid, ons dat aan zouden doen. Maar ook omdat we niet beter weten en dus niet anders denken te kunnen. Zo laat vrijwel iedereen bij wie kanker wordt geconstateerd zich volspuiten met een zeer giftig en dus dodelijk middel dat na gebruik nog jaren en jaren actief blijft in ons lichaam. Dat middel is zo dodelijk dat als er in een ziekenhuis maar een druppel wordt gemorst, de ruimte wordt ontruimd en mannen en vrouwen met het lichaam totaal bedekkende pakken het komen opruimen. Hetzelfde geldt voor voeding; we kunnen ons niet voorstellen dat de overheid het toe zou laten dat er giftige, ziekmakende stoffen in die voedingsproducten zitten. Ons vertrouwen in deze instanties is gewoon te groot. Waarschijnlijk omdat onze angst om dood te gaan groter is.

Nou, hoe moeilijk dat ook lijkt, zet die gedachten uit je hoofd. Ziekte is een verdienmodel geworden, en kanker is daarvan het paradepaardje. Met deze ziekte zijn miljarden gemoeid, niet alleen met medicijnen, maar ook met onderzoek. Alles wat je in de reclameblokken tegenkomt, is wat mij betreft verdacht. Net als alles wat duur is. Dat kan namelijk alleen betaald worden door partijen die veel geld bezitten, zoals de voedings- en de farmaceutische industrie. En natuurlijk de overheid. Zet de gedachte uit je hoofd dat die overheid aan onze kant staat. De overheid staat, rechtom of linksom, aan de kant van de meest biedende.

Hoe komt het dat wij daar blind in geloven? We worden de hele dag bestookt door berichten in de media (magazines, radio, televisie en vooral Internet. Veel van die informatie brengt ons in verwarring. Bedenk dan dat 80% van alle informatie van de industrie en de overheid zelf komt. Maar ook komt het door angst en onzekerheid. We vertrouwen liever op andere partijen (bijvoorbeeld) autoriteiten, dan dat we durven zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Omdat het grootste deel van de bevolking zo in elkaar zit en je niet als buitenbeentje gezien wil worden, pas je je aan.

Wat kunnen we er zelf aan doen? Dat is het goede nieuws: veel! Om te beginnen zijn er tal van natuurlijke producten (zowel voedings- als genezende producten) die je immuunsysteem beschermen of versterken, die kanker kunnen voorkomen of zelfs genezen. Aangezien de eerder genoemde partijen, net als wij, denken niet anders te kunnen (ze zijn net zo verslaafd aan hun verdienmodel, als wij aan hun aanpak en producten) ontstaat er een patstelling. Alleen wij kunnen dit psychologische spel doorbreken. Ga anders eten, anders denken, kies voor je gezondheid en de gedachte dat jou lichaam sterker is dan je denkt, als je er beter voor gaat zorgen. Maak gezonde keuzes en vooral gebruik je gezonde verstand. Hieronder welke producten (en gewoontes) je immuunsysteem versterken of juist verzwakken                               

Versterken: groente en fruit, mits vers, geen GMO, rauw, gestoomd of gebakken in gezonde olie en onbewerkt (zonder bestrijdingsmiddelen), dus het liefst biologisch of zelf geteeld. Supplementen gekocht bij een kwaliteitswinkel (Bijvoorbeeld een biologische winkel of supermarkt). Deze producten bevatten voedingsstoffen die je immuunsysteem een handje helpen. Aangezien iedere groente, elk stuk fruit weer andere goede stoffen bevat, is variatie ook belangrijk. Eigenlijk komt het erop neer dat voedingsproducten waar niets op of in zit wat daar niet thuishoort de voorkeur verdienen. Denk daarbij naast alle groente- en fruitsoorten aan winterkers, astragalus, kliswortel, kurkuma, gember, kruiden, vitamines, mineralen (ijzer, magnesium), en spoorelementen (selenium). Veel daarvan vind je in biologische groente en fruit. Vergeleken met deze levende voeding is de groente en fruit in de supermarkten op sterven na dood: de groente en fruit komen van heel ver, en ook als ze uit Nederland komen reizen ze eerst lange tijd en duizenden kilometers over de aardbol, voordat ze op jouw bord terechtkomen. Ze worden grootschalig geteeld in levensloze aarden, bespoten met allerlei middelen (tegen insecten, om er mooi glimmend uit te zien, etc.). Alles wat je nodig hebt om gezond te blijven kun je vinden in de vorm van supplementen (Hoewel ze veel betere genezingsprestaties leveren dan onze synthetische pillen, mogen ze geen medicijnen genoemd worden). Maar ook sporten (met mate), positief denken (je kan jezelf gezond denken, maar ook ziek), andere mensen helpen en een actief leven leiden.

Verzwakken: alle producten en stoffen die door de industrie zijn bewerkt om het product mooier, zoeter, langer houdbaar, etc. te maken, kun je beter laten liggen. Denk daarbij aan synthetische of chemische zoetmakers (geraffineerde suiker, aspartaam, etc.), smaakversterkers (ve-tsin), zware metalen, vaccins, straling, etc., en aan voedingsproducten als vlees, zuivel en brood, de paradepaardjes van de Voedingsindustrie. Waarom zijn die niet goed? Omdat daarop, vanwege de grote omzetten, veel geld te besparen is als je de onkosten kunt beperken door goedkopere ‘bouwstenen’ te gebruiken (geraffineerde, synthetische stoffen). Maar ook stress, suiker, degeneratie, tekorten (bijvoorbeeld vitamine D en C). De laatste is van levensbelang bij bijvoorbeeld Corona (zie filmpje).

In Chronisch Gezond ga ik hier dieper op in.

 

De Omgekeerde Wereld

By | Uncategorized | No Comments

In mijn boek gaat het vaak over de Omgekeerde Wereld. Tot nu toe zette ik deze wereld tegenover Jouw Wereld, als in Wie bepaalt en Voor Wie Bepaald wordt. Toen ik vanmorgen wakker werd moest ik denken aan een conflict dat ik heb met de UWV. Het is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat de UWV denkt dat k iets gedaan heb wat volgens hun regels niet mag. Toen realiseerde ik me dat dat ook een voorbeeld is van de Omgekeerde Wereld, en dat tegenover deze wereld niet perse jouw wereld staat, alswel de Menselijke Wereld. In de Omgekeerde Wereld ‘wonen’ mensen die een leidende functie hebben, mensen die de regels bepalen, maar ook in een postitie zitten omdie aan te passen, naar hun hand te zetten waar het hen uitkomt. En die voor de mensen in de Menselijke Wereld  bepalen dat ze iets niet goed hebben gedaan en dus straf verdienen. En de mensen die zich zonder nadenken aan deze regels houden, hoewel die niet prese in hun belang zijn.

Je zou om het iets duidelijker te maken, de Omgekeerde Wereld kunnen vergelijken met beton. Beton is onbuigzaam, verandert nooit, staat stevig op zijn ‘poten’, is vrijwel onaantastbaar. De menselijke wereld daarentegen, is fludie, te vergelijken met water. Water past zich aan aan veranderde omstandigheden; als iemand een steen in een vijver gooit stroomt het er om heen. In de Menselijke Wereld kan alles een moment later heel anders zijn dan dat het voor dat moment was, daar gelden andere regels. Of beter, daarvoor zouden andere regels moeten gelden, regels waarbij de veranderende omstandigheden zouden moeten worden meegewogen. Een voorbeeldje, sterk in zijn eenvoud: stel je een echtpaar voor met een kind. Voor dat kind geldt bijvoorbeeld de regel dat hij zijn bordje leeg eet. Dat kind eet ook elke dag braaf zijn bordje leeg. Tot hij zich op een dag niet zo lekker voelt en vraagt of hij de helft van zijn eten mag laten staan. Waarop de vader zegt: ‘Nee, je weet wat de regel is, je eet je bordje gewoon leeg!’ De vader is niet in staat om, net als het water om de steen heen te stromen, de veranderde omstandigheden mee te wegen en te zeggen: ‘Ja liefje, natuurlijk, laat maar staan.’,

Daartoe is de Omgekeerde Wereld, op een enkele uitzondering na, niet toe in staat. Daar geldt de regel als regel, no matter what. Daar tellen veranderde omstandigheden niet mee, want dan wordt het te ingewikkeld:  zo kunnen er immers tal van veranderde omstandigheden zijn, hoe ga je daar als leidinggevende mee om? Wat zijn  de risico’s voor hem? Ook al weet hij diep in zijn hart dat hij daar mensen mee in de problemen brengt, hij houdt vast aan de regel: ‘Je eet gewoon je bordje leeg, ziek of niet ziek’.

Je zou het zo kunnen zeggen: wie zich in de Omgekeerde Wereld bevindt, bepaalt en kan daar alle kanten mee op, ook de goede. Maar daar kiest hij, nogmaals uitzonderingen daar gelaten, niet voor. Hij houdt zich aan de regels als het een ander betreft, en rekt die op als het om hemzelf gaat. Alles wat niet in het kader past, krijgt straf, ook al is het maar een heel klein beetje over de schreef gegaan. Toen mijn geadopteerde dochter een verzoek indiende voor een verblijfsvergunning, werd dat door de eerste ambtenaar botweg afgewezen. Bij een tweede poging werd dat door een andere ambtenaar toegewezen. De een hield zich strak aan de regels, de ander bekeek het van de menselijke kant. De een dacht enkel aan zichzelf, de tweede dacht mee, bekeek het van de andere kant: wat waren de risico’s en de kansen voor mijn dochter; beton en water.

Hoewel de omgekeerde Wereld niet in ons belang denkt, maar in het belang van het Grote Geld, zijn wij er wel van afhankelijk. Daar gelden andere belangen, zoals vriendjespolitiek en winstbejag. De regels zijn duidelijk, houd je je daar niet aan, dan ben je de sigaar. Dat zie je terug bij de aanpak van zowel de voedingsindustrie- als de farmaceutische industrie en de overheid. Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat de voedingsproducten die we voorgeschoteld krijgen ziekmakend zijn, en dat de synthetische medicijnen  ons ziek houden of nog zieker maken. Toch houden we ons aan hun regels: halen onze boodschappen bij de supermarkt enslikken de medicijnen die artsen ons voorschrijven. Die regels zullen niet veranderen, want daar zijn ze nu eenmaal aan verslaafd. En helaas wij ook. We houden ons simpelweg aan de regels en vragen ons niet af of die regels wel kloppen of in wiens belang die zijn. Waar een kind nog zal tegenstribbelen, doen zij braaf wat er van hen wordt gevraagd, ook al voel je je niet goed, je eet gewoon je bordje leeg. Ook al leven we in de menselijke wereld en niet in de Omgekeerde Wereld, we passen ons gewoon aan. Anders…

Het lijkt een stevig fundament, beton is keihard, daar kunnen we op bouwen. Maar beton is ook kwetsbaar, er kunnen scheuren in komen, het kan afbrokkelen. Met andere woorden de Omgekeerde Wereld is kwetsbaar. Dat zien we vooral in deze tijd. Waar we al decennia geleden konden zien aankomen waar het naartoe zal gaan, hebben we daar niets aan gedaan. Omdat we de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van ons land, net zoals we bij onze gezondheid doen, hebben overgedaan aan politici. Daarmee hebben we de kat op het spek gebonden. Waar de Omgekeerde Wereld aanschuurt tegen de Menselijke Wereld, hebben de mensen op de scheidslijn zicht op hoe het erin de andere wereld aan toe gaat. Op die scheidslijn gebeurt het: politici ruilen hun positie van controleur en onze belangen in voor een gouden toekomst voor henzelf, ook al is dit een desastreuze ruil die ten koste gaat van vele mensenlevens en hij van dichtbij ziet hoe de Omgekeerde Wereld lacht in zijn vuistje… Het doet ze niets, want zij zitten goed…, denken ze… .

Een Bittere Pil

By | Uncategorized | No Comments

Net zoals de voedingsindustrie producten maakt die vol zitten met ongezonde chemische en synthetische voedingsstoffen, zo vult de farmaceutische indsutrie haar zakken met medicijnen die ook gevuld zijn met synthetische (in plaats van natuurlijke) stoffen. Als fundamenteel onderdeel van onze allopathische gezondheidswijze zorgt ze er mede voor dat we met z’n allen steeds zieker worden. Zoals ik al eerder aangaf zijn meer dan tien miljoen Nederlanders chronisch ziek. Dat komt door de voedingsproducten die we in de supermarkt en op tientallen andere plaatsen (tanktation, sportkantine, bioscoop en zelfs scholen) kopen. Dat is als een warm bad voor deze farmaceutische industrie, want voor al deze klanten hoeft ze weinig meer te doen dan rustig achterover leunen. Ze strompelen vanzelf binnen. Eerst bij de huisarts, zegt maar het voorportaal voor chronisch ziek, want deze meneer of mevrouw doet weinig anders dan tien minuten luisteren en dan het gesprek afronden met een verwijsbriefje voor een specialist, een briefje voor de apotheek waar we onze medicijnen kunnen halen en soms allebei. Een geniaal bedrijfsplan: van een ziekte waar je op kunt wachten, via de huisarts rechtstreeks in de grijpgrage armen van de allopathische geneeswijze. Geneeswijze is overigens een woord dat geenszins de lading dekt, want deze geneeswijze geneest namelijk helemaal niet, daar maakt ze geen geheim van.

En dat doen de medicijnen dus ook niet. Slechts vier tot twaalf procent, zo blijkt uit diverse onderzoeken, doet wat het moet doen. Dat is biter weinig. De overige procenten kunnen we verdelen over het medicijn doet niets, niets slechts, maar ook niets goeds (ongeveer 40%), en doet meer kwaad dan goed, met in het ergste geval overlijden tot gevolg (50%). Zo is onze geneeswijze eerder een Russische roulette waar je maar een kleine kans hebt op een gezonde oude dag. Een groot deel van deze in een laboratorium gemaakte medicijnen vertoont ernstige bijwerkingen, zelfs zo erg dat het er veel op lijkt dat ze niet alleen de ziekte niet genezen, maar ook nog eens de ziekte in stand houden of zelfs veroorzaken. Bovendien heb je voor al die bijwerkingen weer andere medicijnen nodig die ook weer bijwerkingen vertonen.

Deze gedachte komt trouwens rechtstreeks uit de koker van JD Rockefeller. Deze man maakte begin vorige eeuw fortuin in de olie en bedacht al vroeg in zijn leven welke missie hij voor zichzelf zag: honderduizend dollar en honderd jaar worden. Dat eerste heeft hij gerealiseerd, dat laatste niet, hij werd zevenennegentig. Toch staat deze man wat mij betreft met stip op 1 als het gaat over wat hij in zijn leven allemaal heeft bereikt. Zo kocht hij met het geld dat hij in de olie had verdiend, alle opleidingsinstituten voor artsen om. Hoewel hij zelf zijn hele leven geen synthetische pil slikte, maar geheel vertrouwde op de homeopathische geneeswijze (die wel geneest), was zijn doel om juist deze homeopathische geneeswijze om zeep te helpen en dat is aardig gelukt. Het kostte hem dertig jaar, maar toen was de klus ook geklaard, niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. Sindsdien zitten we met deze allopathische geneeswijze opgescheept.

Zijn volgende doel was monopolie op geld. Aangezien de Rockefellers de belangrijkste banken van Amerika bezitten, kan deze ambitie ook afgevinkt worden. Hoewel hij allang dood is, lijkt het of hij zelfs over zijn graf blijft door regeren teneinde de laatste  ambitie – monopolie op voeding – te realiseren. Door er voor te zorgen dat levensgevaarlijke bestrijdingsmiddelen gelegaliseerd worden (Monsanto valt ook onder de Rockefellers) . Met het Ceta-verdrag komt dat einddoel vervaarlijk dichtbij.  Als dat wordt getekend – en niets lijkt erop dat dat niet gebeurt – staat ook de politiek en de overheid buitenspel en heersen de rechtbanken van de multinationals. Dan krijg je het onvoorstelbare scenario dat Monsanto de Nederlandse staat voor haar eigen gerecht kan dagen met als eis hen miljarden te betalen omdat een bepaalde stof (bijvoorbeeld glyfosaat, of welke nadere dodelijke stof ook), verboden is. Dat kost het bedrijf veel geld en dat moet de staat dan vergoeden.

Het gevolg zal zijn dat geen enkele politicus het nog in zijn hoofd zal halen om daar tegenin te gaan, zodat deze duivelse bedrijven vrij spel hebben. Dat betekent het einde van de democratie zoals we die kennen; een zogenaamde democratie met politici die niet ons, het volk dienden, maar de multinationals en uiteraard zichzelf: een goedbetaaalde baan bij een van die grote multinationals als bedankje. Goed nieuws voor deze hebberige politici: dat zal niet veranderen.

Ja, we leven in een spannende tijd. Voor meer uitleg en informatie bekijk de video of zie Chronisch Gezond…

Een gezond kind in 7 stappen? Beter en slimmer eten. Boek bestellen